rugzaktrips vakantie

Goedkoop reizen in Engeland, Schotland en Wales.

Engeland heeft zowel voor een vakantie als voor een weekend weg veel te bieden. Londen is zeker niet goedkoop maar er zijn mogelijkheden om low budget te overnachten en te eten.

Ook buiten Londen zijn er goedkope hotels, inn's, guesthouses, B&B's en hostels waar je kunt overnachten.

Kaart van Groot-Brittannië

Zoek een overnachting

Vakantie in Groot-Brittannië.

Groot-Brittannië heeft een landschap van golvende heuvels in Engeland en Wales naar laaggebergte in Schotland. Voor hikers is Groot-Brittannië een goede bestemming door zijn vele langeafstandsroutes.

Populaire bestemmingen zijn de regio's:

Overnachten in Groot-Brittannië.

overnachten

Goedkoop overnachten in Groot-Brittannië.

Hotels in Groot-Brittannië buiten Londen zijn door de lage koers van het Britse pond voor ons relatief goedkoop. Nog goedkoper zijn de B&B's. Ook kun je overnachten in zogenaamde guesthouses, inns (pubs) en bij mensen thuis.

Borden met de aanduiding B&B vind je overal. Op het platteland zijn pensions en herbergen (de zogenaamde Guesthouses en Inns) vaak de enige mogelijkheid om te overnachten.

Leuke regio's in Groot-Brittannië.

Leuke regio's om in rond te trekken.

Kamperen in Groot-Brittannië.

Als het meezit met het weer kun je in Groot-Brittannië goed kamperen. Op de grotere campings staan veel stacaravans maar voor trekkers is een aparte ruimte gereserveerd.

Vrij kamperen is in Engeland verboden.

De stopcontacten in Groot-Brittannië.

De stopcontacten in Groot-Brittannië wijken af met die van ons. Je hebt een reisstekker of wereldstekker nodig voor de oplader van je telefoon.

De veerboten naar Engeland.

Veerboten naar Engeland

Kaartjes voor de veerboot naar Engeland.

Treinen en veerboten in Engeland.

Binnen Groot Brittannië zijn veerboten nog steeds een belangrijk vervoermiddel.

Naar de populaire Britse eilanden Guernsey en Jersey vertrekken de veerboten o.a. vanuit de haven van Poole. Als je met de auto naar Ierland wilt kun je in Liverpool of Heysam oversteken.

Als je op het laatste moment besluit om een paar dagen naar Engeland te gaan is de veerboot van Calais naar Dover het goedkoper dan het vliegtuig of de tunnel. Een retourtje Calais-Dover kost vaak maar een paar tientjes.

Tip: Reis voordelig met een BritRail-pas door GB.

De veerboten naar Ierland.

kaartjes

Kaartjes voor de veerboot naar Ierland.

Populaire steden in Engeland.

Engels leren in Groot-Brittannië.

De meest natuurlijke en intensieve manier om Engels te leren is een verblijf in Engeland. Er zijn een aantal mogelijkheden om in Groot-Brittannië en Ierland een cursus of opleiding Engels te volgen.

Je kunt tijdens je studie bij een Engels gastgezin of in een studentenhuis verblijven. Ook kun je naast je cursus op stage om werkervaring in Engeland op te doen en om de taal ook praktisch te leren toepassen.

Enkele plaatsen waar je een korte of langere talencursus kunt volgen zijn Oxford, Londen en Wimbledon.

Informatie over talenreizen in Groot-Brittannië.

Talengidsen en ebooks.

De veerboten naar Ierland.

Schotland

De Schotse eilanden.