rugzaktrips vakantie

Reizen door Azië.

Hieronder vind je informatie over rondreizen door Azië. Zo is er informatie over hostels, jeugdherbergen budget hotels in Azië.

Je vindt hier tips om goedkope vluchten te boeken en er is praktische reisinformatie over bijvoorbeeld India, New Delhi, Rajasthan en de Himalaya's.

Noord-India - Delhi.

Bijna iedereen die Noord-India bezoekt komt in New Delhi terecht. Delhi is een stad met tegenstellingen. Het is een stad met moderne winkelcentra in de meer welvarende buitenwijken.

Aan de andere kant kun je hier en daar apen nog over de daken in Old Delhi zien lopen, lopen er buiten het centrum nog koeien op de weg en kun je in het verkeer nog een kameel of olifant tegenkomen..

New Delhi is een interessante stad die door zijn tegenstellingen niet snel zal vervelen.

De hotels en appartementen in New Delhi.

Overnachten in Azië.

Overnachten

Reizen in de Himalaya's in Noord-India.

Het bergdorp Mussoorie en het nog hoger gelegen bergdorp Shimla liggen op ongeveer 2000 meter hoogte in de bergen van de Himalaya's. Deze Indiase vakantiebestemmingen zijn gemakkelijk te bereiken met de bus of huurauto met chauffeur.

Mussoori en Shimla zijn populaire vakantiebestemmingen bij de Indiase middenklasse dus de hotels zijn hier niet allemaal even goedkoop.

Vanuit New Delhi en Agra zijn plaatsen als Mussoorie, Nainital en Shimla met de trein, bus of met een taxi binnen een dag te bereiken.

Reizen in de Himalaya's.

Op safari in Corbett National Park.

Rondreizen in Thailand

Thailand heeft voor een vakantie veel te bieden. Op de eilanden zijn witte stranden en helder zeewater, in de binnenlanden zijn de oude tempels, in het noorden en zuiden is jungle en je kunt in het binnenland gemakkelijk rondreizen. Daarbij komt dat Thailand heel goedkoop is.

Je zult met het vliegtuig aankomen in de interessante stad Bangkok. De witte stranden en de rotsen van het eiland Phuket en de stad Phuket zelf trekken veel toeristen.

Overnachten in Thailand.

Kaartjes voor excursies in Thailand.

Rondreizen in Vietnam.

Ook Vietnam is een land waar je gemakkelijk kunt reizen. De mensen zijn er nog vriendelijk voor toeristen en alles is er heel goedkoop.

Leuke steden zijn Hanoi, Saigon (Ho Chi Minh City), Hoi An en Hue. Vietnam heeft meer dan 3000 km aan kust.

Overnachten in Vietnam.

Reisgidsen en routekaarten.

Kaartjes voor excursies in Vietnam.

Vakantie in Sri Lanka.

Ook Sri Lanka is een veilig land waar je gemakkelijk en goedkoop kunt rondreizen. Het eten in Sri Lanka is pittiger dan in India maar vaak gebruikt de kok minder peper bij toeristen. Restaurants en hotels zijn buiten de toeristengebieden heel goedkoop.

Enkele aanraders in Sri Lanka:

  1. Een reis met de trein van Kandy naar Ella. Deze prachtige rit door de bergen duurt 7 uur leidt langs thee- en rijstvelden en watervallen.
  2. De badplaats Mirissa. Op zee kun je orka’s, dolfijnen en zeeschildpadden zien.
  3. Een safari in de jungle. Bijvoorbeeld in Yala National Park, Udawalawe National Park of in Minneriya National Park.
  4. Beklim als een pelgrim de heilige berg Adam's Peak. Begin in het dorp Dalhousie aan de voet van de berg.

Reserveer een hotel in Sri Lanka.