rugzaktrips vakantie

Low budget vakantie in Finland.

Als je van een actieve vakantie houdt met hiken, kamperen, kanovaren en je slaapt in bijvoorbeeld trekkershutten op campings, dan kan een vakantie in Finland toch nog redelijk goedkoop zijn.

In de zomer heb je de duizenden meren, de mooie archipel bij Helsinki en de toendra in het noorden waar je in rond kunt reizen.

De Oostzeekust

Finland

De hotels in Finland.

Finland

Finland is dunbevolkt dus er is volop ruimte. De eilandengroep Aland in het Zuidwesten van Finland is autonoom. In het noorden vind je de toendra van Lapland. De meeste toeristen komen voor het prachtige merengebied.

Aanraders zijn de archipel van Helsinki, Helsinki, het merengebied en het gebied boven de poolcirkel.

Reizen in Finland.

Overnachten in Finland.

overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Finland.

De meeste hotels in Finland zijn aan de prijzige kant. Er zijn kleine familiehotels te vinden die veel goedkoper dan een standaard hotel zijn. Overal in Finland kun je een dergelijk 'Gasthaus' vinden.

Als de studenten van juni tot september naar huis zijn, worden de studentenhuizen ingezet als budgethotels.

Verder zijn er in de bossen rond de meren in Finland blokhutten, boerderijen en vakantiehuizen te huur.

Kamperen in Finland.

De meeste campings in Finland liggen aan de oevers van de '1000 meren'. Het zijn meer trekkerscampings dan luxe campings'. Op iedere camping zijn ook trekkershutten te huur.

Door het klimaat is het kampeerseizoen erg kort. Voor juni en na augustus zijn de meeste campings gesloten.

Net zoals in Zweden en Noorwegen is het in Finland in veel gebieden ook toegestaan om vrij te kamperen. Kamperen op particulier terrein is natuurlijk alleen toegestaan na toestemming van de eigenaar.

Finland en de Baltische Staten.

Vervoer Finland

Vervoer naar Finland.

Vliegtickets naar Finland zijn meestal niet goedkoop. Als je op tijd boekt en de prijzen vergelijkt dan zijn er toch wel goedkope vluchten te vinden.

Vanuit verschillende plaatsen in Denemarken en ook vanuit Tallinn in Estland vertrekken veerboten naar Helsinki. Een retour Helsinki - Talinn kost ongeveer 100 euro.

Een combinatie van vliegen naar Tallinn en dan met de veerboot naar Helsinki is soms een goedkopere route om Helsinki te bereiken.

Reizen met de trein in Finland.

Reizen met het openbaar vervoer door Finland.

Het openbaar vervoer in Finland is één van de goedkoopste in Europa. Het land is met het openbaar vervoer goed te bereizen.

De bus is in Finland de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer. In het hoge noorden rijdt er zelfs geen trein.

Leuke dingen doen in Finland.

  • De plaats Rovaniemi ligt in Lapland op de Poolcirkel. Vanuit Rovaniemi kun je deelnemen aan sneeuwsafari's op een sneeuwscooter of een hondenslee.
  • Het Nuuksio National Park ligt aan de rand van Helsinki. Het is een prachtig natuurgebied met dichte bossen en meren. In het Nuuksio National Park leeft onder andere de vliegende eekhoorn. Er zijn tours te boeken met vervoer en een bioloog als gids.
  • Bezoek de historische binnenstad van Helsinki.

Een video (5 min) over de attracties van Finland.

kaartjesIdeeën en tickets voor tours en trips in Finland
(met prijzen).

Dit moet je zeker doen in Finland.

  • Boottochten vanuit Helsinki.
  • Hiken in de nationale parken van Finland.
  • Bezoek een sauna bij de meren.
  • Het Noorderlicht. In Lapland ligt de wintersportbestemming Saariselkä. Hier zijn iglo's met een dak van glas waar je het noorderlicht goed kunt zien.

    Boek een iglo of chalet met een dak van glas in Saariselkä.