rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Calais en Cap Blanc Nez.

Als je op weg bent naar de veerboot naar Dover of de Kanaaltunnel kom je langs Calais. Het is een stad met een grote haven, een prachtig strand en goedkope hotels en B&B's.

Calais ligt maar vier uur rijden van Utrecht en met de auto of de trein is de reis niet duur.

Goedkoop overnachten in Calais.

Calais is geen rijke stad en de hotels en B&B's zijn er goedkoop. Echte luxueuze hotels zijn er niet in de stad. Veel beter dan het driesterrenhotel Holiday Inn Hotel wordt het niet. Dit hotel ligt vlakbij het station, de haven en het strand.

Tip: Als je vlakbij de krijtrotsen van Calais wilt overnachten kun je het beste naar de badplaatsen Wissant of Escalles gaan.

De hotels en B&B's van Calais.

Overnachten in Calais.

Overnachten

De veerboten en de Eurotunnel Le Shuttle.

De meeste toeristen komen naar Calais voor de veerboten naar Dover en de kanaaltunnel naar Folkestone.

Als je een paar dagen in Calais bent kun je met de veerboot of met de trein het kanaal oversteken naar Dover. De overtocht met de veerboot duurt maar een uur en een kaartje is goedkoop.

Adres van de veerhaven: Terminal Car Ferry, Calais.

Adres van de kanaaltunnel: Eurotunnel Le Shuttle, Eurotunnel, Coquelles.

kaartjes Kaartjes voor de veerboten en de Eurotunnel

De binnenstad van Calais.

Van de historische binnenstad van Calais is niet veel meer over en weinig mensen zullen voor het centrum naar de stad komen. Er zijn nog wel een aantal bezienswaardigheden die je niet moet missen.

Zo is er de uitkijktoren uit de dertiende eeuw op het plein Place d'Armes en het stadhuis met de opmerkelijke toren en de beeldengroep van Rodin.

Door het centrum van Calais rijden gratis bussen. Het centrum van Calais is niet groot maar met deze bus kom je dus snel van de opera en het grote winkelcentrum naar het station en het strand.

Calais

Het stadhuis met het Belfort. Voor het stadhuis staat een bekend beeld van Rodin.

De attracties van Calais

Het brede strand van Calais. Vlakbij het strand zie je de grote veerboten naar Dover voorbij varen.

Vlakbij Calais liggen de krijtrotsen van Cap Blanc-Nez. Je kunt hier o.a. wandelen, fietsen en fossielen zoeken op het strand.

Goedkoop eten en drinken in Calais

De restaurants en cafés van Calais zijn niet duur. Als je goedkoop wilt eten kun je naar de restaurants en eetcafés in de Rue Royale gaan. In en rond dit straatje vlakbij de vissershaven liggen veel restaurants en eetcafés. Ook rond het plein Place d'Armes zijn veel restaurants.

Tower Hill

Tussen de gevallen kalkstenen aan de voet van de kliffen van Cap Blanc-Nez kun je fossielen zoeken.

Ibis Hotel

Het altijd goedkope Ibis-Hotel ligt in het centrum van Calais.

Strand van Calais

Het brede strand van Calais in december.

bus Calais

Deze gratis bus rijdt door het centrum van Calais.

Hostel

Bij Cap Blanc-Nez zijn witte krijtrotsen met een hoogte van meer dan 130 meter.

De Opaalkust bij Calais

Als je vanuit Calais over het langeafstandspad de GR120 afloopt richting Wissant kom je na ongeveer 10 km langs de witte krijtrotsen van Cap Blanc-Nez. De hoge krijtrotsen zijn meer dan 130 meter hoog en lijken op de White Cliffs of Dover aan de andere zijde van het Kanaal. Bij goed weer zie je vanaf de klippen de krijtrotsen op de Engelse kust.

Bij het dorpje Escalles bij Cap Blanc-Nez kun je parkeren en er is een weg naar het strand. Vanuit de badplaats Escalles kun je ook op de Kaap komen.

Vanuit Calais rijdt er een bus naar Wissant en Escalles. Vanuit Wissant kun je ook een andere kaap de bereiken, de Cap Gris-Nez.

Cap Blanc Nez ligt bij Escalles.

De campings bij Calais.

In het centrum van Calais ligt een camping voor campers bij de vissershaven. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht over zee. Je ziet vanuit je camper de grote veerboten naar Engeland van dichtbij voorbij varen.

Naast het dorp Escalles, vlakbij de krijtrotsen van Cap Blanc-Nez liggen twee campings:

Cap Blanc Nez

De veerboten en de Eurotunnel bij Calais.

kaartjes

Kaartjes voor de veerboot en de tunnel naar Engeland.