rugzaktrips vakantie

Goedkoop reizen in Rusland.

Rusland is het grootste land ter wereld en je hebt dus alle ruimte om rond te reizen. Overnachten in Moskou en Sint-Petersburg is niet goedkoop maar buiten de grote steden vallen de prijzen om te overnachten wel mee.

Als je naar Rusland wilt moet je wel van te voren een visum regelen bij het Russische consulaat.

Vakantie in Rusland.

Rusland is het grootste land ter wereld. Rusland heeft dan ook meerdere klimaten. Rond de Zwarte Zee is het klimaat subtropisch, In het noorden liggen de Taiga's en in het poolgebied vind je de toendra's.

Verder heeft Rusland een landklimaat en is het dus warm in de zomer en koud in de winter.

De meeste toeristen gaan in Rusland in ieder geval naar Moskou en Sint-Petersburg.

Reizen via een reisorganisatie.

Overnachten in Rusland.

Overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Rusland.

De prijzen van goede hotels zijn hoger dan die bij ons. Uiteraard zijn hostels en jeugdherbergen voor budgetreizigers een uitkomst.

In de grote steden in Rusland zijn bedrijven die bemiddelen in het verhuur van kamers bij particulieren.

Hotelkamer

Kamperen in Rusland.

In Rusland zijn niet veel campings. Meestal liggen ze in de buurt van grote steden en horen ze bij een hotel of motel. De staat van onderhoud van de campings is meestal slecht.

Wild kamperen is verboden.

De campings in Rusland.

reisartikelen

Reizen in Rusland.

Het goedkoopst reis je in Rusland vaak met de trein. Je reis al voor zo'n 40 euro zo'n duizend kilometer derde klas. Kaartjes koop je gewoon bij het loket.

Grote afstanden zijn natuurlijk met het vliegtuig het snelst en soms ook nog het goedkoopst af te leggen.

Vanaf Schiphol en Brussel Airport vertrekken vluchten naar Moskou.

De Trans-Siberische spoorlijn

De Trans-Siberische spoorlijn, ook wel Transib genoemd, is de langste spoorlijn ter wereld. De trein vertrekt vanuit Moskou en rijdt via de Oeral en dwars door Siberië naar Vladivostok. De rit duurt ongeveer zeven dagen.

Probeer met de beroemde Rossija te rijden, de Trans-Siberië Express . De trein is gemakkelijk herkenbaar omdat de wagons in de kleuren van de Russische vlag geschilderd zijn.

Om de dag vertrekt de Trans-Siberië Express vanaf het Jaroslavski-station in Moskou (lijn 2) en uit Vladivostok (lijn 1). Onderweg kun je op de stations uit de trein om wat te eten te kopen op het perron.