rugzaktrips vakantie

Goedkoop reizen in Zwitserland

Zwitserland is een heel mooi maar zeker niet een goedkoop land om in te reizen. Toeristen komen er voor de hoge Alpen en de vele mogelijkheden voor wintersport.

Als je goedkoop wilt overnachten in Zwitserland moet je zoeken naar pensions, B&B's en goedkope budget hotels. Via internet boeken is over het algemeen goedkoper.

Goedkoop overnachten in Zwitserland

In Zwitserland zijn hotels vaak prijzig. Via internet reserveren kan in prijs schelen. Pensions en B&B's zijn goedkoper. Je herkent ze aan de bordjes Zimmer Frei.

Reserveer een hotel, pension, B&B of vakantiehuis.

Kaart Zwitserland

Vakantie in Zwitserland

De natuur in Zwitserland is adembenemend. Als vakantieland is Zwitserland natuurlijk bekend om zijn wintersportvakanties maar ook in de zomer valt er in de bergen veel te zien en te doen.

Behalve de bergen trekken ook de meren van Zwitserland veel toeristen.

Populaire bestemmingen in Zwitserland zijn het Meer van Genève, de Bodensee, het meer van Lugano, Davos, Zürich, Bazel, Bern en Sankt Moritz.

Zwitserland is één van de duurste landen in Europa. Als je zelf kookt en slaapt in hostels of op campings dan kun je rondkomen met ongeveer 90 Euro per dag.

De internationale luchthavens van Zwitserland liggen in Zürich, Bern, Genève en Bazel.

Overnachten in Zwitserland

Overnachten

Kamperen in Zwitserland

De meeste campings zijn klein maar schoon en goed. Campings aan een meer of in de bergen zijn in de zomer vaak vol. Je zult dus van te voren moeten reserveren als je zeker wilt zijn van een staanplaats.

Buiten een camping kamperen is in Zwitserland niet toegestaan. Zelfs als je toestemming hebt van de eigenaar mag je niet in ieder kanton kamperen.

De campings van Zwitserland.

Handige kampeerspullen.

kaartjes voor vervoer en attracties in Zwitserland.

Reizen met de trein in Zwitserland

In Zwitserland zijn prachtige treinroutes door de bergen. Parkeer dus af en toe je auto en neem de trein. De spoorwegen hebben een aantal kortingskaarten die het reizen goedkoper maken. Als je met de trein wilt rondreizen loont het om een kortingskaart als de Swiss Pass of een Interrail Card te kopen.
Tip: Je kunt online je treinkaartjes in Zwitserland kopen bij de NS.

Je Zwitserse treinkaartjes bij NS International.

Zwitserland

Leuke dingen doen in Zwitserland.

Zwitserland is echt een land voor een actieve vakantie. In veel bergrivieren kun je raften. Verder kun je bergbeklimmen in Zermatt, Meiringen en Pontresina.

De natuur van bergen en de meren in Zwitserland is overweldigend. Het landschap is zeer geschikt voor hiking. Er is zo'n 50.000 km aan gemarkeerde paden.

kaartjes Kaartjes voor de attracties in Zwitserland.

Meer van Luzern

Het Meer van Luzern

De waterval op de grens met Duitsland

Bij het dorp Neuhausen Am Rheinfall aan de grens met Duitsland ligt de grootste waterval van Europa. Op een rots aan één van de oevers ligt een kasteel annex hostel en aan de andere zijde ligt Neuhausen.

In Neuhausen en in Dachsen is een treinstation en bij de waterval kun je parkeren. Je kunt met een boot van het kasteel tot vlakbij de waterval komen en je op de rots in het midden van de rivier af laten zetten.

Het kasteel is een hostel: Youth Hostel Dachsen. Je overnacht hier dus naast de waterval. De lokatie is fantastisch maar verwacht in het kasteelhostel niet teveel luxe.

Canyoning bij Interlaken en bij Alpnach

In Zwitserland zijn diepe kloven waar je canyoning kunt beoefenen. Bij canyoning volg je een rivier door een kloof waarbij je moet klimmen, springen, zwemmen en abseilen. Beoefen deze gevaarlijke sport altijd onder begeleiding.

In Interlaken kun je canyoning beoefenen in de kloven vlakbij de stad.
Adres: Alpin Raft, Hauptstrasse 7, 3800 Matten bei Interlaken, Zwitserland.

Ook bij Alpnach kun je canyoning beoefenen. Hier ligt de Chli Schliere kloof waar je je helemaal kunt uitleven bij Fisher Adventures.

Boek buitenactiviteiten in Zwitserland.

Wintersport

Wintersport in Davos

De wintersportgebieden in Zwitserland.

Populaire wintersportgebieden in Zwitserland zijn: Andermatt, Davos, Engelberg, Grindelwald, Klosters, Montreux, Morgins, St. Moritz, Verbier, Villars, Wengen en Zermatt.

Lees meer over skiën in Zwitserland.

De stopcontacten van Zwitserland.

De geaarde stopcontacten in Zwitserland wijken af van die in Nederland. Je geaarde stekkers kun je dus niet zomaar in Zwitserland gebruiken.

Neem een reisstekker voor Zwitserland mee.