rugzaktrips vakantie

Low budget in Oxford.

Oxford is één van de beroemdste universiteitssteden ter wereld. Dankzij de vele studenten is er in Oxford een ruim aanbod van goedkope restaurants en bars.

Een overnachting in Oxford hoeft ook niet duur te zijn. Het is vooral goedkoop als je tijdens de vakantie gebruik maakt van de vele lege studentenflats en kamers.

Leuke bezienswaardigheden in Oxford.

Als je in Oxford bent ga je natuurlijk in ieder geval een aantal colleges bezoeken. De beste plek daarvoor is de omgeving rond Redcliffe Square,vlakbij High Street in het centrum van Oxford.

Bij de brug in High Street kun je in de zomer bootjes huren zodat je de colleges ook vanaf de rivier kunt bekijken.

Ga zeker eens de historische pub Turf Tavern bekijken.

De attracties van Oxford.

Overnachten in Oxford.

Overnachten

Goedkoop overnachten in Oxford.

In Oxford is een ruim aanbod van B&B's, Guest Houses, hostels en hotels. Hotels zijn in Oxford relatief duur en je kunt goedkoper overnachten in één van de vele een ruim aanbod van B&B's, Guest Houses en hostels in Oxford. Ook is het mogelijk om tijdens de vakanties, als de studenten naar huis zijn, op de campus te overnachten.

De universiteit van Oxford verhuurt in de zomer goedkope accommodaties aan toeristen. Op de campus, die buiten Oxford ligt, kun je studentenkamers en complete appartementen huren. Behalve op de campus kun je in en rond het centrum van Oxford ook een studentenflat huren.

De hotels en appartementen in Oxford.

De campings rond Oxford.

Kamperen blijft één van de goedkoopste manieren van overnachten. In en rond Oxford zijn veel campings. Op de meeste campings kun je echter alleen terecht als je een eigen tent of caravan bij je hebt.

Oxford is niet vanaf alle campings gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Let daar dus wel op als je online een camping boekt. Bij sommige campings rond Oxford kun je ook vakantiehuisjes huren.

De campings bij Oxford.

vliegvelden Londen Engeland

Met de auto naar Oxford

Als je met de auto naar Oxford reist neem je in Calais de veerboot of je reist via de Kanaaltunnel. Vanuit Dover en Folkestone is Oxford gemakkelijk te bereiken. Je rijdt om Londen heen.

Je kunt ook in Hoek van Holland de veerboot maar Harwich nemen.

Vervoer met de veerboot of de Eurotunnel.

Turf Tavern Oxford

De pub Turf Tavern is al eeuwen populair bij toeristen en studenten.

De vliegvelden bij Oxford

De vliegvelden die het dichtste bij Oxford liggen zijn die van Heathrow en Birmingham.

  1. Vanuit Heathrow Airport rijdt de Oxford Airport Bus in een uur naar het centrum van Oxford. Er rijdt ieder half uur een bus. KLM vliegt vanaf Schiphol o.a. op Heathrow.
  2. Vanaf Gatwick Airport rijdt er een bus naar Oxford. De rit naar Oxford duurt wel meer dan twee uur. EasyJet en British Airways vliegen vanaf Schiphol. Transavia vliegt vanaf Rotterdam.
  3. Vanaf het vliegveld van Birmingham kun je met de trein in een uur naar Oxford reizen. KLM vliegt op Birmingham.

Vervoer vanaf de vliegvelden.

Goedkoop eten in Oxford doe je hier.

Populair bij zowel backpackers als studenten is het restaurant The Nosebag, 6-9 St Michael's Street. Het restaurant is vrij populair om de lage prijzen en de kwaliteit van het eten. Het is zelfbediening en de rij wachtenden staat vaak tot halverwege de trap. Er is een uitgebreide keuze aan verse vegetarische maaltijden. Als je eenmaal je eten hebt is het een gezellig restaurant.

Georgina's is het goedkoopste restaurant van Oxford. Je vindt het restaurant op de tweede verdieping van de Covered Market. Voor £ 6,- heb je in de avond al een goede maaltijd.

Venetie

Tip: The Vaults & Garden ligt in een middeleeuwse kelder aan de achterzijde van de University Church aan Radcliffe Square.

Andere leuke restaurants

Een populair café in Oxford waar je ook goed kunt eten is het Greens Café, 52 St Giles. Dit café is een typisch "Greasy Spoon café" In een greasy spoon café eet je gegrilde of gefrituurde maaltijden met chips, bonen en gebakken tomaat en drink je bij het eten vooral thee. In het Greens Café is het altijd druk en je zult je tafel waarschijnlijk moeten delen met anderen.

Jamal's, een Indiaas restaurant in Walton Street, is het goedkoopste Indiase restaurant van Oxford. Je mag zelf je alcohol meenemen.