Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget in Oxford

Oxford is één van de beroemdste universiteitssteden ter wereld. Dankzij de vele studenten is er in Oxford een ruim aanbod van goedkope restaurants en bars.

Een overnachting in Oxford hoeft ook niet duur te zijn. Het is vooral goedkoop als je tijdens de vakantie gebruik maakt van de vele lege studentenflats en kamers.

    Low budget vakantie in Oxford
         
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Oxford goedkoop
Low budget in Engeland Gratis attracties in Oxford Goedkoop in Cambridge
Low budget in Oxford
Zoek op de site
Oxford
Pret a Macher is een keten van eethuizen in Engeland waar je gezond kunt lunchen. Adres: Cornmarket in Oxford.
Oxford hotel
Hotel Bath Place
Oxford
Turf Tavern is al eeuwen populair bij toeristen en studenten. In de middeleeuwen was dit een beruchte kroeg buiten de stadsmuren.
Low budget in Oxford
Goedkoop overnachten in Oxford

In Oxford is een ruim aanbod van B&B's, Guest Houses, hostels en hotels. Hotels zijn in Oxford relatief duur en je kunt goedkoper overnachten in één van de vele een ruim aanbod van B&B's, Guest Houses en hostels in Oxford. Ook is het mogelijk om tijdens de vakanties, als de studenten naar huis zijn, op de campus te overnachten.

De universiteit van Oxford verhuurt in de zomer goedkope accommodaties aan toeristen. Op de campus, die buiten Oxford ligt, kun je studentenkamers en complete appartementen huren. Behalve op de campus kun je in en rond het centrum van Oxford ook een studentenflat huren.

De hotels en hotelaanbiedingen in Oxford

Oxford
Foto: Gratis toegang tot de colleges in Oxford

De campings rond Oxford

Kamperen blijft één van de goedkoopste manieren van overnachten. In en rond Oxford zijn veel campings. Op de meeste campings kun je echter alleen terecht als je een eigen tent of caravan bij je hebt.

Oxford is niet vanaf alle campings gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.Let daar dus wel op als je online een camping boekt. Bij  sommige campings rond Oxford kun je ook vakantiehuisjes huren.

Oxford
Foto: The Vaults & Garden ligt aan de achterzijde van de University Church of St Mary the Virgin in High Street. De ingang van dit honderden jaren oude biologische eetcafé vind je op de campus aan Radcliffe Square.

De goedkope restaurants in Oxford

In Oxford moet je net als in de rest van Engeland voor smakelijke en goedkope maaltijden in de Indiase en Pakistaanse restaurants zijn. Ook Thaise en Chinese restaurants staan bekend als lekker en goedkoop.

Zo ziet Oxford eruit.
Oxford
De attracties
Voor een meer traditionele maaltijd ga je naar één van de vele pubs in Oxford. Oxford is een studentenstad en je hebt dan ook een ruime keus aan pubs.

Veel pubs serveren rond lunchtijd en aan het begin van de avond een paar simpele Engelse maaltijden.

Het begin van de avond is altijd een goed moment voor een goedkope maaltijd. Rond zes uur in de avond kun je in veel restaurants goedkoper eten. Later op de avond liggen de prijzen hoger. Deze goedkope aanbiedingen, ook wel “after work” of “before theatre” aanbiedingen genoemd, zijn erg gewild in een studentenstad als Oxford.

Oxford

Goedkoop eten in Oxford doe je hier

Populair bij zowel backpackers als studenten is het restaurant The Nosebag, 6-9 St Michael's Street. Het restaurant is vrij populair om de lage prijzen en de kwaliteit van het eten. Het is zelfbediening en de rij wachtenden staat vaak tot halverwege de trap. Er is een uitgebreide keuze aan verse vegetarische maaltijden. Als je eenmaal je eten hebt is het een gezellig restaurant.

Een populair café in Oxford waar je ook goed kunt eten is het St Giles Café, 52 St Giles. Dit café is een typisch "Greasy Spoon café" In een greasy spoon café eet je gegrilde of gefrituurde maaltijden met chips, bonen en gebakken tomaat en drink je bij het eten vooral thee. In het St Giles Café is het altijd druk en je zult je tafel waarschijnlijk moeten delen met anderen.

Georgina's is het goedkoopste restaurant van Oxford. Je vindt het restaurant op de tweede verdieping van de Covered Market. Voor £ 6,- heb je in de avond al een goede maaltijd.

Jamal's, een Indiaas restaurant in Walton Street, is het goedkoopste Indiase restaurant van Oxford. Je mag zelf je alcohol meenemen.

Er zijn een aantal Japanse eethuizen in Oxford. De goedkoopste is Noodle Nation, Gloucester Green Market 100, vlakbij het busstation Gloucester Green.

Meer informatie voor je vakantie in Engeland

Low budget in Groot-Brittannië Overnachten in Oxford
Gratis attracties in Oxford Bespaartips voor je vakantie
Hiken langs de Theems Goedkoop in Cambridge
Met de trein naar Engeland Goedkoop in Londen,
Hostels en jeugdherbergen Reizen met een BritRail-pas
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
Dagtrips Londen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact