rugzaktrips vakantie

Een low budget vakantie in Turkije.

Ook als je niet van een All-Inclusive-Resort houdt heeft Turkije veel te bieden. Reis eens met je rugzak door Marmara, Capadocia of Anatolia. De hotels zijn er nog heel goedkoop.

In Turkije is kunst, natuur, archeologie en geschiedenis in overvloed. Ook voor de actieve toerist is er in Turkije veel moois te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: duiken, bergsporten, zeilen, skiën, golfen en raften.

kaart van Antolia

Antolia

Istanbul

De omgeving van Istanboel

Reizen in Turkije.

Turkije heeft een geschiedenis van zo'n 10.000 jaar oud waarvan je overal nog overblijfselen van kunt zien.

De Turkse kust is 8000 km lang met een heldere lichtblauwe zee. Istanbul ligt op twee continenten, Europa en Azië. Turkije is rijk aan historisch bezienswaardigheden, er zijn goede badplaatsen en ook het binnenland is de moeite waard om doorheen te trekken.

Turkije is een zeer groot land. Met de bus van Istanbul naar Trabzon in Oost-Turkije, een afstand van zo'n 1000 km, ben je toch nog wel zo'n 18 uur onderweg. Met de hogesnelheidstrein reis je snel en gemakkelijk van Istanbul naar Ankara.

Overnachten

Leuke regio's in Turkije.

Capadocië

Reizen naar Turkije en veiligheid.

Het meest goedkoop reis je naar Turkije met het vliegtuig. Met de auto of trein kun je natuurlijk ook naar Turkije te reizen, maar dat duurt wel een paar dagen en is door de overnachtingen onderweg waarschijnlijk duurder dan een vliegreis.

Niet alle regio's van Turkije zijn overigens veilig om in te reizen. Raadpleeg voor je reis de adviezen van de Rijksoverheid.

Afzetterij en gedoe op reis.

Marmara en Anatolië.

Turkije

Istanbul

Vliegreizen naar Turkije.

Bekende internationale vliegvelden in Turkije zijn die van Ankara, Istanbul, Izmir, Antalya, Adana, Trabzon en Dalaman.

Vanuit Nederland vertrekken er o.a. goedkope vluchten naar Istanbul, Antalya en Bodum.

De hotels, vakantiehuizen en hostels in Turkije.

Een hotel is in Turkije meestal gemakkelijk te vinden. Alleen op sommige feestdagen en soms in het hoogseizoen zitten de hotels in de populaire vakantiebestemmingen vol. Er worden ook veel pensions van particulieren aangeboden.

Bij stations word je vast aangeklampt door mensen die je hotelkamers, pensions en kamers aanbieden. Onderhandelen kan schelen in de prijs. Ga wel eerst naar de kamer kijken voordat je akkoord gaat.

In sommige goedkope hotels in Istanbul mag je op het dak slapen.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen in Turkije.

Kamperen in Turkije.

In Turkije zijn niet veel campings te vinden. In het zuiden aan de kust, rond Istanbul en in Cappadocië zijn ze wel campings. Met het sanitair op een Turkse camping is het vaak behelpen.

Wild kamperen in afgelegen gebieden is wel toegestaan. Op privé terreinen natuurlijk alleen met toestemming van eigenaar. Slapen in een auto of camper langs de weg is verboden en ook niet veilig.