rugzaktrips vakantie

Een low budget vakantie in Amerika.

Er zijn steeds meer goedkope vluchten naar Amerika en een weekje New-York of Toronto is inmiddels vrij normaal.

Je kunt zelfs gaan hiken in de vele Nationale Parken, in de Andes of in de Grand Canyon.

Noord-Amerika.

VS

Hotels, appartementen en hostels in Noord-Amerika.

De meest populaire staten voor backpackers in de VS zijn Alaska, New York City, Californië, Florida, Texas, de Bahama's, de Rockies en Hawaï.

Populaire bestemmingen in de Verenigde Staten zijn: New York, Philadelphia, San Francisco, Los Angeles en Washington.

In Canada zijn ga je naar steden als Montreal, Quebec, Toronto en Vancouver. De beroemde Niagara Falls ligt tussen Toronto en New York. Een reis van New York naar Toronto is dus een aanrader.

Overnachten in Amerika.

Overnachten

Overnachten in Midden- en Zuid-Amerika.

In Latijns Amerika zijn vooral landen als Costa Rica, Cuba, Guatemala, Brazilië, Argentinië, Chili en Peru populair bij backpackers om in rond te trekken.

Vanuit Nederland gaan veel toeristen natuurlijk ook naar Suriname en naar de Antillen.

Enkele populaire steden voor een stedentrip zijn:

  • Rio de Janeiro
  • Buenos Aires
  • Panama-City
  • Santiago
  • Havana
  • Parimaribo

De hotels en appartementen in Latijns-Amerika.

Stopcontacten en stekkers in Amerika.

Nederlandse stekkers zijn in de meeste landen in Noord-Amerika en Latijns-Amerika niet zomaar te gebruiken. Je zult een reisstekker mee moeten nemen.
De stopcontacten en reisstekkers.

Een visum voor de VS of Canada.

Voor de VS en voor Canada hoef je als Nederlandse of Belgische toerist vooraf geen visum aan te vragen. Je visum krijg je bij binnenkomst. Je moet wel voor je reis online gegevens doorsturen. Zelf de webformulieren op de officiële website invullen is natuurlijk het goedkoper dan via een visumdienst.
Voor de VS: online een ESTA aanvragen.
Voor Canada: online een eTA Aanvragen.

Een visum voor een land in Zuid-Amerika

Voor de meeste landen in Zuid-Amerika hoef je met een Nederlands of Belgisch paspoort als toerist niet van te voren een visum aan te vragen als je minder dan drie maanden (negentig dagen) in het land wilt blijven. Je moet wel een paspoort hebben dat nog minstens zes maanden geldig is en je moet een bewijs van je volgende vlucht kunnen laten zien.

Je krijgt dus een visum in je paspoort bij de douane. Let daar op als je binnen Zuid-Amerika van het ene naar het andere land reist. Het douanekantoor kan soms wel 20 km van de grens liggen.

Let op: Suriname is de uitzondering. Je moet online een toeristenvisum aanvragen. Je kunt daarna het E-visum uitprinten.

Werkvakanties en talenscholen.

In de VS kun je via de organisatie Travelactive vrijwilligerswerk doen. Bekend is Summer Camp USA waarbij je in een zomerkamp met kinderen werkt. Er zijn echter meer mogelijkheden. Je kunt ook een periode op een High School meedraaien.

Bij Travelactive kun je je ook opgeven voor werk en zwerftochten in de VS en Latijns Amerika. Bij dit soort werkvakanties leer je de taal en cultuur van het land goed kennen en je hebt een goedkope vakantie.

Als je door Zuid-Amerika wilt trekken is het handig om eerst Spaans of Portugees te leren. In een talenschool in Zuid-Amerika kun je wennen aan het land en je leert de taal goed kennen.

Vraag hier een gratis brochure aan.