rugzaktrips vakantie

Low budget vervoer naar je vakantiebestemming

Tips om goedkoper te reizen.

 1. Reis zoveel mogelijk met een veerboot.
  Een overtocht is vaak goedkoper dan omrijden.
 2. Tips om goedkoper met de trein te reizen.
  Op sommige dagen is het veel goedkoper.
 3. Tips om een voordelig vliegticket te vinden.
  Je hoeft niet altijd met een prijsvechter te vliegen.
 4. Let hier op als je een auto gaat huren.
  Bij sommige autoverhuurders moet je oppassen.
 5. Reizen met een internationale pendelbus.
  Een reis met de bus is heel goedkoop.
Veerboot naar Dover

Een veerboot bij Dover

Vervoer vanaf het vliegveld naar je hotel

Als je de aankomsthal van het vliegveld verlaat ga je op zoek naar een taxi, metro, bus of trein. Als je wilt kun je van te voren online een taxi of shuttlebus reserveren om je met je bagage naar het hotel te brengen.

Als je alleen reist ben je goedkoper uit met een shuttlebus omdat je in de bus per stoel betaalt. Bij het bedrijf Getyourguide kun je gemakkelijk vervoer vanaf het vliegveld regelen.

Vervoer vanaf het vliegveld

De veerboten op de Noordzee, de Oostzee en op de Middellandse Zee.

Hier vind je een groot deel van de veerdiensten in Europa en Noord-Afrika met informatie over de havens, de vertrektijden en de aankomsttijden en de tarieven. Je kunt hier natuurlijk ook online reserveren.

Tip: Als je met meerdere mensen in een auto gaat kan dat aanzienlijke schelen in de kosten. De verschillen kun je opzoeken in de online dienstregeling.

Dienstregeling en prijs van de overtocht

De veerboten tussen Calais en Dover.

Vanuit de haven van Calais varen iedere dag veel veerboten van de rederijen P&O en DFDS naar Engeland.

Als je op het laatste moment naar Londen wilt en er zijn geen goedkope vliegtickets te vinden dan is de boot een goed alternatief.

De stad Dover in Engeland is overigens een leuke plaats voor een korte vakantie.

Meer over de stad Dover

Reizen met de trein

Reizen met de trein is duur maar de spoorwegen hebben regelmatig acties en aanbiedingen waardoor een treinkaartje plotseling wel heel goedkoop wordt als je in een bepaalde periode of buiten de spits reist.

Als je langere afstanden met de trein reist kun je een kaartje voor de hogesnelheidstrein kopen. Deze kaartjes moet je vooraf online kopen. Ook hier zijn regelmatig goedkope aanbiedingen.

Goedkope treinkaartjes

Voor reizen in Nederland kun je regelmatig goedkope treinkaartjes kopen in supermarkten of drogisten. Ook in Duitsland worden veel kortingen op treinkaartjes gegeven. Koop dus in Duitsland niet zomaar een kaartje bij de automaat maar ga naar het loket en informeer naar de mogelijkheden.

In Italië is reizen met de trein overigens heel goedkoop.

Vliegvelden Kaart van de vliegvelden bij de grens

De vliegvelden

Een taxi van je huis naar het vliegveld.
(Je ziet direct de prijs van de rit).

Reizen met een pendelbus

Iedere dag rijden tientallen pendelbussen heen en terug tussen Nederland en België en de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Het vervoer met een pendelbus is goedkoop. Voor een paar tientjes reis je al naar Brussel, Londen of Parijs.

Er rijden iedere dag meerdere bussen naar de badplaatsen aan de Spaanse en Franse kust.

Let er wel op hoe lang je onderweg bent. Soms duurt de reis door het opstappen en overstappen wel erg lang. In veel bussen heb je wel gratis Wifi.

Prijzen en vertrektijden.

Liften vanuit Nederland en België

De goedkoopste manier om te reizen is door te liften of lifters tegen een vergoeding van de brandstofkosten mee te nemen.

Er zijn een aantal sites waar je een lift kunt vinden of waar je een wens om mee te rijden kunt aanmelden. Liften kan gratis zijn als de chauffeur graag gezelschap heeft onderweg of graag af en toe wil wisselen bij het rijden.

Het is echter ook redelijk als de chauffeur een vergoeding vraagt voor een deel van de brandstof. Dan heeft de chauffeur ook goedkoop vervoer.

De Liftcentrales.

Reizen met het vliegtuig

Tegenwoordig zijn er veel goedkope vliegtuigmaatschappijen goedkoop naar bijna iedere vakantiebestemming in Europa kunt vliegen. Je krijgt bij deze prijsvechters dezelfde service als in de bus en voor alle extra's moet je bijbetalen. Als je geen extra's vraagt als eten en drinken tijdens je vlucht, een gereserveerde zitplaats en weinig bagage bij je hebt kun je goedkoop vliegen.

Reserveer wel op tijd want een paar dagen voor vertrek zijn de stoelen bij prijsvechters vaak veel duurder.

Goedkope vliegtickets vinden.