rugzaktrips vakantie

Goedkoop naar de wintersport.

De goedkope wintersportgebieden liggen vooral in Oost-Europa. Deze wintersportgebieden zijn geschikt voor de beginnende skiër maar er zijn ook wel pistes voor gevorderde skiër. En vaak zijn de pistes in Oost-Europa zelfs in het hoogseizoen niet vol met toeristen.

De meest bekende wintersportgebieden in Oost-Europa zijn:

Vervoer naar de wintersport

Vanuit Nederland en België rijden iedere dag pendelbussen naar de meest populaire wintersportgebieden van Europa. Een reis met deze bussen is goedkoop en onderweg kun je gebruik maken van de gratis WIFI. Er zijn nachtbussen dus je kunt een nacht in het hotel uitsparen.

Je kunt ook met de trein naar de wintersport. Tussen half december en half maart rijden er zelfs speciale treinen naar de wintersportgebieden in Oostenrijk en Frankrijk.

Overnachten in wintersportgebieden

Overnachten

Een wintersporthotel zoeken.

  • De afstand van het hotel of hostel tot de skiliften en de pistes is belangrijk. Veel hotels hebben shuttlebussen naar de pistes.
  • De bereikbaarheid van de pistes. Een hotel in de buurt van de skiliften is natuurlijk handiger dan wanneer je eerst met de bus moet om bij de skiliften te komen.
  • De Après Ski mogelijkheden in het resort.
  • Zoek een wintersporthotel.
wintersporthotel Tirol

Een sporthotel in Igls in Tirol. Igls is één van de wintersportresorts bij Innsbruck.

Je ski-uitrusting kopen of huren.

Als je voor het eerst gaat skiën hoef je niet meteen al het materiaal aan te schaffen dat je ervoor nodig hebt. Zowel in Nederland als in de meeste skiresorts zijn veel bedrijven waar je het benodigde materiaal kunt huren.

Bij herhaaldelijk bezoek aan de pistes zal het natuurlijk goedkoper zijn om zelf het materiaal te kopen.

Tip: Dit zijn handige wintersportartikelen.

Tips voor je bagage

Handig inpakken

Handige voor je camera in de sneeuw

Wintersport in Tirol

Verhuur van ski´s en snowboards in Tirol