rugzaktrips vakantie

Low budget reizen in Griekenland.

Veel vliegtuigmaatschappijen en reisbureaus voeren goedkope vluchten en campingvluchten naar Griekenland uit. Een vakantie in Griekenland hoeft niet duur te zijn.

Op het strand slapen is natuurlijk goedkoop maar je kunt ook goedkoop in een hostel of budgethotel overnachten.

Als je gaat eilandhoppen zul je veel geld aan veerboten moeten besteden.

Kaart van Griekenland

Vakantie in Griekenland.

De beste tijd om naar Athene te gaan is in het voorjaar of najaar. In de zomer kan het op het vaste land zeer heet zijn. Grote trekpleisters van Griekenland zijn de stranden van de eilanden en de opgravingen uit de oudheid.

Je hoeft meestal niet te reserveren voor de veerboten naar de vele Griekse eilanden maar als je wilt eilandhoppen kun je het wel voorbereiden.

Enkele populaire Griekse bestemmingen zijn: Thessaloniki, Athene, Korinthe, Corfu, Lefkas, Kos, Kreta, Kythira, Paros, Rhodos, Santorini (Thira) en Lesbos.

Goedkope vluchten naar Athene, Thessaloniki en Kreta.

Overnachten in Griekenland.

overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Griekenland.

In Griekenland zijn de hotels geclassificeerd met een letter. L staat voor luxe. A is comfortabel en duur, E is eenvoudig maar goedkoop. Het ontbijten in een hotel in Griekenland is meestal eenvoudig. Je kunt besparen op je hotelkosten door je ontbijt bij de bakker te halen.

Pensions en kamers bij particulieren zijn goedkoop. Je wordt bij veerboten en op stations waarschijnlijk opgewacht door verhuurders die hun kamers aanbieden.

Kamperen in Griekenland.

In Griekenland zijn zo'n 300 campings te vinden. Ook de kleinere campings zijn van redelijke kwaliteit. De grote luxueuze campings zijn te herkennen aan de blauw-witte bordjes.

Vrij kamperen is in Griekenland verboden.

Hotel-restaurant

Low budget in Griekenland.

Griekenland is nog steeds niet zo duur als je low budget wilt reizen. De prijzen in de toeristencentra zijn weliswaar vergelijkbaar met elders aan de Middellandse Zee maar daarbuiten valt het wel mee.

Vooral als je in een hostel of op een camping overnacht, niet al te vaak een veerboot neemt en zelf je eten klaarmaakt.

Low budget in Athene.

Leuke dingen doen in Griekenland.

  • De Griekse bergen zijn geschikt voor hiking. Enkele voorbeelden zijn de bergen in het zuidwesten van Kreta en in de Peloponnesos.
  • Bezoek Athene. In Athene vindt je veel sporen uit het verleden. Ook kun je er goedkoop uitgaan.
  • De Egeïsche Zee heeft ideale condities om te kunnen windsurfen. Het wordt er dan ook veel gedaan.
  • In de winter kun je in Griekenland relatief goedkoop skiën. Er zijn zo'n 20 wintersportgebieden. Zo is wintersport bij de berg Parnassos bij Delphi erg populair. Verder zijn Helmos, Seli en Vermio geschikte wintersportgebieden.

De vele opgravingen in Griekenland.

In Griekenland vindt je nog overal sporen uit de lange historie van het land. Ook oude steden zijn nog steeds terug te vinden als ruïnestad.

Zo kun je het oude Athene terugvinden in het centrum van de stad, vlakbij de populaire wijk Plaka.

Het oude Korinthe is als ruïnestad nog te bezoeken. Het oude Korinthe ligt vlakbij het moderne Korinthe.

De hotels in Korinthe.

De Saronische eilanden en Kortinthe.

Griekenland

De Saronische eilanden.

Vanuit het centrum van Athene kun je binnen twee uur de eilanden Agina, Poros en Agistri bereiken. Je kunt dus vanuit Athene goedkoop eilandhoppen.

Snorkelen en duiken.

Je mag overal langs de kust van Griekenland snorkelen maar duiken mag je alleen onder toezicht van een duikschool. Dit om te voorkomen dat duikers archeologisch interessante gebieden verstoren.

Saronische Eilanden

De eilanden bij Athene.

kaartjes Kaartjes voor attracties en rondleidingen in Griekenland.

Eilandhoppen in Griekenland.

Eilandhoppen is populair bij backpackers. De vele eilanden van Griekenland zijn prachtig. ieder eiland is uniek in sfeer en bezienswaardigheden.

Tussen de eilanden varen veerboten. Deze veerboten bieden een goedkope mogelijkheid om over de blauwe Middellandse Zee te varen en de eilanden te bezoeken.

Vanuit Athene zijn de Saronische Eilanden en de Cycladen via de havenstad Pireus gemakkelijk en goedkoop te bereiken.

Vakantie op de Cycladen.

Corfu

Kerkira op het eiland Corfu.

kaartjes Kaartjes voor boottochten en excursies in Griekenland.