rugzaktrips vakantie

Low budget in Macedonië.

Macedonië is voor een vakantie nog goedkoop. Het is een land dat veel te bieden heeft. Er zijn prachtige bergen, meren en bossen. Je kunt er hiken, kanovaren, bergwandelen en in de winter skiën en snowboarden.

In de bergen van Macedonië kun je nog wolven, beren en lynxen tegenkomen. In plaatsen als Ohrid en Skopje heb je een ruime keus aan hotels en er zijn enkele hostels.

Kaart van Macedonië.

kaart van Macedonië

Vakantie in Macedonië.

Macedonië is nog niet ontdekt door toeristen en is dan ook een goedkoop vakantieland. Macedonië heeft veel bergen en bossen. Sommige bergtoppen zijn hoger dan 2000 meter.

Het zuiden van Macedonië heeft een zacht mediterraan klimaat, de rest heeft een continentaal klimaat. In een deel van Macedonië is het dus in de zomer heet en in de winter koud.

Veel toeristen in Macedonië gaan in ieder geval naar het prachtige Meer van Ohrid, naar het Prespa Meer en naar de hoofdstad Skopje.

Overnachten in Macedonië.

Overnachten

Ohrid en het Meer van Ohrid.

De stad Ohrid ligt aan het Meer van Ohrid. Het is een mooie stad en is dan ook opgenomen op de werelderfgoed lijst van de UNESCO. Ohrid heeft maar 42000 inwoners maar is populair bij toeristen. Vanuit Skopje zijn er dagtochten naar het Meer van Ohrid. Je kunt ook in Ohrid overnachten.

Het water in het meer van Ohrid welt op uit de bodem en is kraakhelder. Een bootje met schipper huren is niet moeilijk. De schippers bieden zichzelf en hun boten aan in hotels en op straat.

kaartjes Boottochten, dagtochten en attracties bij Ohrid.
Ochrid

Meer van Ohrid.

Hiken in de buurt van Mavrovo

Mavrovo ligt bij een nationaal park. Vanuit Skopje rij je in ongeveer een uur naar Mavrovo. In de winter is dit een bekend wintersportgebied maar zomer kun je er o.a. hiken, zwemmen, fietsen, skiën en vissen.

Informatie over hiken, kajakken en fietsen kun je in de zomer bij het skicentrum in Mavrovo krijgen. Er zijn drie hotels bij het resort Zare Lazarevski.

De hotels van Mavrovo.

Mavrovo

Mavrovo

Wintersport bij Mavrovo.

Langs de hellingen van de berg Korab kun je goed skiën. Het skicentrum van Mavrovo is Zare Lazarevski. Via de skiliften kunnen rond de 11.000 wintersporters per uur vervoert worden. Er zijn drie hotels bij het skiresort Zare Lazarevski.

Het wintersportgebied heeft tracks die geschikt zijn voor beginners en voor gevorderden. Langs de trails staan lampen dus je kunt in de avond ook skiën.

Wintersporthotels in Mavrovo.

Een video (6 min.) over de attracties van Macedonië.

kaartjes Dagtochten, boottochten en attracties in Macedonië.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Macedonië.

Door het hele land zijn goedkope maar eenvoudige hotels te vinden. Ook is het mogelijk een kamer te huren bij particulieren.

Hier kun je goedkope slaapplaatsen in Macedonië vinden.