rugzaktrips vakantie

Low budget in Oekraïne.

Let op: In verband met de burgeroorlog.

Reisadvies van de Rijksoverheid.

Als je naar de Krim of naar de provincies Donetsk of Loegansk wilt moet je het reisadvies zeker raadplegen.

In een normale situatie kun je naar Oekraïne voor zowel een zonvakantie als voor een wintersportvakantie. Odessa en Jalta zijn bekende badplaatsen aan de Zwarte Zee.

De miljoenenstad Kiev is de hoofdstad van de Oekraïne.

Hotel

Vakantie in Oekraïne.

Oekraïne is een reusachtig maar op dit moment onrustig land in Europa. Oekraïne grenst aan o.a. Polen, Rusland en Turkije. In het zuiden liggen de badplaatsen van de Oekraïne aan de Zwarte Zee.

In de Oekraïne kun je in de Karpaten goedkoop skiën en snowboarden in de wintersport resorts. Ook zijn de Karpaten heel geschikt voor hiken, vissen en mountainbiken.

Overnachten in Oekraïne

Overnachten

De badplaats Odessa

De grote stad Odessa aan de Zwarte Zee is zowel een havenplaats als een badplaats. Odessa heeft een prachtige binnenstad en het zuiden van Odessa vind je mooie stranden. Het water van de Zwarte Zee is in de zomer lekker warm, iets meer dan 20 C.

De Krim

Raadpleeg het Reisadvies van de Rijksoverheid als je toch naar de Krim wilt gaan.

Op het schiereiland de Krim liggen de bekende badplaatsen Jalta (Yalta) en Sevastopol aan de Zwarte Zee. Jalta is al honderden jaren de meest populaire badplaats van de Oekraïne. Er waren voor de burgeroorlog dan ook veel toeristen.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Oekraïne.

Op het platteland is het vaak moeilijk een hotel te vinden maar in Odessa en Kiev heb je meer keus. Vooraf reserveren is aan te raden. Je kunt ook een kamer bij particulieren huren. Er is redelijk veel aanbod van kamers.

De hotels en hostels in Kiev en Odessa.

Kamperen in Oekraïne

Campings zijn er vooral rond de steden Odessa en Kiev. Met het sanitair is het vaak behelpen.

Reisartikelen

kaartjes Tours, rondleidingen en attracties
in o.a. Odessa en Kiev.

Low budget in Oekraïne

Zelfs de restaurants en hotels die zich op toeristen richten zijn voor ons nog redelijk goedkoop. Eten en drinken die je bij de supermarkt haalt of in een lokale bar gebruikt is erg goedkoop.

Als je een taxi neemt moet je onderhandelen want anders kun je wel vier keer teveel voor je rit betalen.