rugzaktrips vakantie

De Highlands van Schotland: Inverness en Loch Ness.

De hoofdstad van de Schotse Hooglanden is Inverness. Het is een mooie stad van waaruit je de Highlands gemakkelijk kunt verkennen.

Vlakbij Inverness ligt het bekende meer Loch Ness. Ook het Cairngorms National Park is erg mooi.

De stad Inverness in de Schotse Hooglanden.

Inverness is de hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Als je de Highlands wilt verkennen zul je zeker een paar dagen in Inverness willen doorbrengen. Inverness ligt niet ver van enkele mooie meren, de lochs. Loch Ness is daarvan de meest bekende.

In het centrum van Inverness staat een kasteel op een heuvel. Je kunt er niet in maar je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

Rondreizen in de Highlands.

Overnachten in de Highlands.

overnachten

Overnachten in Inverness.

In Inverness heb je een ruime keuze aan hotels, appartementen en Guest Houses. Er is zelfs een prachtig herenhuis uit de 16de en 17de eeuw met landgoed, het Bunchrew House Hotel, waar je zou kunnen overnachten maar een kamer is hier wel erg duur. Authentieker Schots kan het echter bijna niet.

In High Street is een hostel, het City Hostel. Het is en goed en goedkoop adres voor een overnachting. Het hostel ligt vlakbij het station. Bij het busstation vertrekken bussen naar Loch Ness.

Er is ook een camping in Inverness. Het Bught Park Caravan Park & Campsite ligt niet ver van het centrum bij een groot park.
Adres: Bught Lane, Inverness, Tel. +44 1463 236920.

Schotland
rivier de Ness in Inverness

In de rivier de Ness in Inverness is een park met twee eilanden, The Ness Islands.

Loch Ness

Zonsondergang bij Loch Ness
Foto's van de omgeving van Inverness.

autorijden Schotland

Dit is één van de wegen naar Loch Ness. Je rijdt door een echt Schots landschap.

Vervoer naar Inverness.

Je kunt met de trein vanuit Edinburgh naar Inverness reizen. Als je met de trein naar het hoge noorden van Schotland wil moet je via Inverness. Het is een station van de Far North Line en de Kyle of Lochalsh Line. Als je van Inverness naar Glasgow wilt zul je in Perth moeten overstappen.

Vanaf het busstation vertrekken er bussen naar Loch Ness. Een rit naar Lochend, een plaatsje aan Loch Ness duurt maar 15 minuten. Er gaat ieder kwartier een bus van het busstation naar het vliegveld Inverness Airport.

Loch Ness

Als het begint te schemeren bij Loch Ness kun je gaan twijfelen of er misschien toch een monster in het meer leeft.

Rondvaarten op Loch Ness.

Vanuit de haven Clansman Harbour vertrekken rondvaartboten voor een rondvaart over Loch Ness. De boten hebben sonar dus mocht het monster van Loch Ness gesignaleerd worden dan ben je direct geïnformeerd. Inbegrepen is een bezoek aan Urquhart Castle en aan het bezoekerscentrum.

Er rijdt een bus vanaf het station van Inverness naar Clansman Harbour. Bij de haven ligt het driesterrenhotel Loch Ness Clansman Hotel. Veel kamers in dit hotel hebben uitzicht op Loch Ness.

Kaartjes voor rondvaarten en de attracties bij Loch Ness.

Urquhart Castle in Loch Ness.

Urquhart Castle

Overnachten bij Loch Ness.

Behalve hotels zijn er bij Loch Ness veel lodges, cottages en vakantiehuizen waar je kunt overnachten. Kijk bijvoorbeeld eens in de plaatsen Fort Augustus, Invermoriston en Foyers.

Er is vlakbij Loch Ness een camping bij het dorp Abriachan. Op de camping kun je ook blokhutten huren. Je bent hier ongeveer 20 km van Inverness.

In het dorp Drumnadrochit zijn enkele hotels, een hostel en er zijn enkele goedkope lodges en vakantiehuizen. Drumnadrochit ligt ongeveer 22 km van Inverness. Loch Ness ligt vlakbij. In de buurt van Drumnadrochit kun je goed hiken.