rugzaktrips vakantie

Reserveer op een camping.

Vakantie op een camping

Kamperen met een eigen tent of caravan is één van de meest goedkope manieren van overnachten. Met een eigen tent op een trekkerscamping of bij de boer is goedkoop.

Als je van meer luxe houdt kun je ook een kampeerplaats zoeken op een luxueuze camping met faciliteiten als een zwembad, speeltuin en soms zelfs een wellness center.

De campings van Europa

Handige kampeerspullen

Italië

Bij een stedentrip op de camping

Vlakbij de grote steden liggen vaak campings waar je ook caravans en luxueuze tenten kunt huren. Als je bij een stedentrip goedkoop wilt overnachten is dit een goede mogelijkheid.

Overnachten op een camping in de buurt van een stad als Parijs, Berlijn, Rome of Londen is vaak goedkoper dan een overnachting in een budgethotel of appartement. Vergeet echter niet dat je bij een overnachting op een camping nog wel kosten hebt om met de bus of de trein van de camping naar de stad te reizen.

Huur een caravan, tent of blokhut.

Bourgondië

Een Chambre d´Hotes in Bourgondië, vlakbij Beaune.

Caravans tenten en chalets

Op veel campings kun je blokhutten en chalets huren. Ook zijn er luxe caravans en tenten waar je comfortabel kunt overnachten.

De voordelen van het huren van een volledig ingerichte tent of caravan zijn vooral het gemak en de extra luxe. Je hoeft op je reis niet alles mee te nemen als je huurt en ook het opzetten van een tent na aankomst is niet nodig.

Veel campings waar caravans of tenten verhuurd worden zijn luxueuze campings met veel recreatie faciliteiten. Zo is er meestal een zwembad en een speeltuin en afhankelijk van de camping kun je er soms ook tennissen of golfen.

Naar de camping via Booking.

Het huren van blokhutten, tenten en caravans kan tegenwoordig gewoon via Booking. Je kunt dan dus meestal gratis annuleren en je betaalt bij Booking geen reserveringskosten.

De meeste tenten en caravans worden voor een hele vakantie geboekt maar er zijn ook campings in de buurt van steden als Parijs, Berlijn en Londen waar je een tent of caravan kunt huren als alternatief voor een hotel of appartement.

Op een camping via Booking

Terschelling bij zee

Net achter de duinen op Terschelling

Vrijwilligers werk en kamperen op een landgoed.

Via Stichting Vobula kun je goedkoop kamperen op een landgoed als je meehelpt met het onderhoud aan de tuin. Je krijgt hier een complete kampeervakanties voor ongeveer 25 euro per week.

In de ochtend doe je aan tuinonderhoud en in de middag en avond heb je vrij om leuke dingen in de omgeving te doen.

Kamperen bij Vobula

Camping Parijs

Vlakbij de waterval van het Bois de Boulogne ligt de camping van Parijs..

Gratis kamperen in Nederland en Scandinavië

In Nederland kun je op een aantal plaatsen van Staatsbosbeheer gratis kamperen.

In Noorwegen, Zweden en Finland geldt het allemansrecht. Volgens dit recht mag je onder voorwaarden vrij kamperen en zelfs een kampvuurtje maken.