rugzaktrips vakantie

Goedkoop op vakantie in Letland.

Letland ligt in het midden van de drie Baltische staten. Er zijn prachtige natuurgebieden en nationale parken in Letland maar de meeste toeristen komen vooral voor de hoofdstad Riga (en Dagauvpils).

Hier vind je informatie over goedkope vluchten naar Riga en over de hotels en hostels in Letland.

Letland

Een groot deel van Letland bestaat uit bos en de nationale parken van Letland trekken veel toeristen. Voor een stedentrip ga je naar de oude Hanzestad Riga.

Reizen naar Letland.

Vanuit Amsterdam Schiphol vliegen er low budget maatschappijen naar Riga (Estonian Air). Met de auto of de bus rij je in een dag naar Riga.

Goedkope vluchten naar Riga.

Overnachten in Letland.

overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Letland.

De prijzen van een overnachting in een hostel of een hotel binnen Letland liggen vrij laag. Zelfs een luxe kamer is in Letland relatief goedkoop.

Echt goedkope hotels zijn vooral buiten de grote steden te vinden.

Je kunt in Letland ook goedkoop overnachten bij boeren of bij particulieren.

De Baltische Staten.

Oostzee

Letland en Riga

Kamperen in Letland.

Kamperen is in Letland niet zo populair. De campings die er zijn liggen vooral langs de Oostzee en aan de Golf van Riga. Op de campings worden ook trekkershutten en vakantiehuisjes verhuurd.

Vrij kamperen is toegestaan behalve in de nationale parken. Op een privé-terrein moet de eigenaar toestemming gegeven hebben.

De campings in Letland

kaartjes

Leuke dingen doen in Letland.

  • De hoofdstad van Letland is Riga, de grootste stad van de Baltische staten. In Riga zijn veel tentoonstellingen, jazzclubs, nachtclubs en galeries.
    De attracties van Riga.
  • Ga naar de rotsige kust van de Golf van Riga in de landstreek Vidzeme. Hier kun je zwemmen en hiken.

Een video(4 min) over de attracties van Riga en Sigulda.

kaartjes Attracties en vervoer in Riga en Sigulda.

De stad Sigulda.

De historische stad Sigulda ligt in het midden van het Gauja National Park. Rond Sigulda liggen drie kastelen. Met een kabelbaan kun je van Sigulda naar de grot Gutmana Ala.

In de winter is Sigulda een wintersportcentrum met skipistes en een bobsleebaan. Het Gauja National Park is met zijn bossen, valleien, water en rotsen een prachtig gebied om in te hiken.

De hotels in Sigulda.

Het Kemeri National Park

Het Kemeri National Park bestaat uit bossen, duinen en strand. Er leven wolven, lynxen en hyena's en je ziet er veel vogels.

Er gaat een trein naar Kemeri en vanaf het station kun je met de bus naar het bezoekerscentrum van het natuurgebied (3 km van het station).

In de nabijgelegen badplaats Jurmala kun je fietsen huren.

Baltische statens

Mooie natuurgebieden in Letland.

Het natuurpark Pape ligt aan het meer Pape. Te voet of per fiets kun je in dit natuurpark Europese bizons en wilde paarden zien.

Bij Jurkalne aan de kust liggen duinen die soms wel 20 meter hoog zijn.

Het nationale park Slitere bestaat uit typische Letse bossen met beverdammen en zeldzame vogels.