rugzaktrips vakantie

Je handbagage in het vliegtuig.

Het kopen van je handbagage

Voor handbagage moet je altijd goed controleren wat de voorschriften zijn van de luchtvaartmaatschappijen waarmee je vliegt. Als je met verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegt moet je niet aan het maximum van ongeveer 55 x 35 x 25 cm gaan zitten.

Als je een tas van ongeveer 50x40x20 koopt kun je die bij de meeste luchtvaartmaatschappijen gratis als handbagage meenemen.

Verschillende soorten handbagage met prijzen

Mondkapjes en andere Coronavirus maatregelen.

foto

Er zijn eisen wat betreft het gewicht en omvang van de tassen in de bagagevakken.

Het meenemen van je handbagage in het vliegtuig

In het vliegtuig kun de handbagage bij je voeten onder de stoelen of boven in de bagagevakken plaatsen.

Voor je voeten past een stuk handbagage van ongeveer 45x25x25 cm en in de bagagevakken is de max. meestal rond de 55 x 40 x 25 cm. Handvatten en wielen worden meegerekend.

Soms zijn de bagagevakken vol. Je handbagage wordt dan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen gratis in het ruim geplaatst.

De meest verkochte handbagage.

Een kleine rugzak als handbagage

Handbagage mag meestal nog gewoon gratis mee. Als je maar een weekend weggaat is je handbagage misschien voldoende voor je reis.

Let er wel op dat wieltjes en handvatten meegerekend worden in de maximale omvang en gewicht van je handbagage. Als je veel bagage wilt meenemen in de cabine kun je dus overwegen om een kleine rugzak of zachte tas mee te nemen.

Een rugzak of een zachte tas is flexibel en zal minder wegen dan een koffer uit hard materiaal met wieltjes.

Kleine rugzakken en dagrugzakken.

bagagevakken

In de cabine van een vliegtuig van KLM. De bagagevakken staan nog open.

Het meenemen van je handbagage in het vliegtuig.

In het vliegtuig kun je de handbagage bij je voeten onder de stoelen of boven in de bagagevakken plaatsen.

Voor je voeten is nog plaats voor een stuk handbagage van ongeveer 45x25x25 cm en in de bagagevakken is de max. meestal rond de 55 x 40 x 25 cm. Handvatten en wielen worden meegerekend.

Soms zijn de bagagevakken vol. Je handbagage wordt dan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen gratis in het ruim geplaatst.

Reizen met KLM.

Bij KLM kun je één tas of koffer met een omvang van 55x35x25 meenemen. Voor Economy Class mag het gewicht max. 12 kg zijn.

Bij KLM mag je naast deze handbagage ook gratis één laptop of fototoestel meenemen als handbagage. Heb je meer dan moet je je handbagage combineren.

Vliegen met KLM

Reizen met Transavia

Je mag maximaal één tas als handbagage met een maximaal gewicht van 10 kg meenemen. Laptops en camera's etc. tellen bij Transavia ook als handbagage dus doe die in één tas.

Handbagage met de omvang van max. 45x40x25 cm kun je onder je stoel plaatsen. Handbagage met een omvang van max. 55 x 40 x 25 cm kan in de bagagerekken.

Vliegen met Transavia

Vliegen met prijsvechters als Ryanair en Easyjet.

Bij Ryanair en Easyjet kun je nog steeds gratis je één tas als handbagage meenemen. Let er wel op dat bij Easyjet je camera en laptop in die tas moet doen.

Bij Ryanair mag je één tas van 10 kg als handbagage meenemen. De max. omvang is ongeveer 55x40x20 cm. Bij Easyjet mag je een tas van ongeveer 50x40x20 cm meenemen.

Een tip:

Weeg voordat je vertrekt je koffers en handbagage. In de meeste hotels en hostels kun je wel een weegschaal of bagageweger lenen.