Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkoop overnachten en verblijf in Birmingham

Birmingham is één van de goedkopere steden in Groot-Brittannië om in te overnachten. Het is een bruisende stad die ieder jaar door miljoenen Engelse dagjesmensen bezocht wordt.

Veel toeristen komen af op de mogelijkheden van Birmingham om te shoppen. Door de vele studenten in Birmingham zijn er veel goedkope restaurants en hotels.

    Low budget in Birmingham
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
         
 
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Birmingham
  National Trails in Engeland Guesthouses en Inns
Goedkoop in Birmingham
Zoek op de site
Birmingham
Dit somt de belangrijkste attracties van Birmingham wel op.
Birmingham wiknelstraten
In Birmingham kun je goed winkelen. De belangrijkste winkelstraten en winkelcentra liggen bij het treinstation.
Birmingham
De Great Western Arcade is een 19de-eeuws winkelcentrum in de binnenstad van Birmingham.

Adres: Colmore Row, Birmingham.

Birmingham
Dit grote winkelcentrum ligt naast het station. De belangrijkste winkelstraten van Birmingham liggen erachter.
Goedkoop overnachten en eten in Birmingham
Goedkope budget hotels in Birmingham

Eén van de goedkoopste hotels in Birmingham is Prime Lodge. Het goedkoopst zijn de kamers waar je geen badkamer op de kamer krijgt. Je kunt bij het hotel gratis parkeren.
Adres: Prime Lodge, Bloomsbury Street.

Een ander goedkoop budget hotel is hotel Menzies Strathallan Birmingham. Dit hotel is net als Prime Lodge één van de goedkoopste hotels van Birmingham.

Hotel Menzies Strathallan Birmingham ligt op een kwartier lopen van het stadscentrum. Met het openbaar vervoer kun je er wellicht nog sneller komen. Het hotel biedt plaats voor meerdere reizigers, maar heeft vooral één- en tweepersoons kamers.
Adres: hotel Menzies Strathallan Birmingham, 225 Hagley Road, Edgbaston.

Goedkope budget hotels en inn's in Birmingham

Birmingham centrum

Goedkope Inns in Birmingham

In het centrum van Birmingham vind je verschillende herbergen, de zogenaamde
Inns. Ook rond Birmingham zijn er Inns in verschillende dorpjes. Een Inn in Birmingham is niet per definitie duurder dan die in omliggende plaatsen. Ook het geboden comfort en de service verschillen van Inn tot Inn.

Een Inn boeken via het internet is geen probleem.

Bed & Breakfast in Birmingham

Je vindt
B&B's in en rond Birmingham. Prijzen kunnen sterk verschillen, afhankelijk van factoren als comfort, een eigen badkamer, een eigen ingang en een eigen sleutel. Door het enorme aantal B&B's is het soms moeilijk kiezen.

Hier vind je leuke B&B's.

De Narrow Boats van Birmingham

Birmingham
Foto: Broad Street heeft een brug over het Birmingham Old Canal. Als je langs het water loopt kom je langs veel pubs en restaurants die aan het water liggen.

In het kanaal liggen hier en daar kleurrijke Narrow Boats die je voor tussen de £ 500,- tot £ 1000,- per week kunt huren. Met deze traditionele Engelse vakantieboten kun je door de kanalen van Engeland varen.

Overnachten bij de universiteit in Birmingham

Op de campus van de Universiteit van Birmingham kan je tijdens de zomer verschillende appartementen huren. Je kan er een kamer voor één persoon huren, maar ook kamers en appartementen voor groepen en gezinnen. De meeste appartementen beschikken over een eigen keuken.

De campus is net een klein dorp. Het ligt in een groot park. Er is veel groen en zelfs een groot meer. Op de campus vind je onder andere winkels en een wasserette.

Behalve op de campus zijn er ook verschillende studentenkamers in Birmingham te huur. Hier kan je in de zomer ook goedkope accommodaties huren.

Verhuur van studentenkamers in de zomer.

Birmingham pub
Foto: The Brasshouse is een pub in Broad Street waar je lekker en goedkoop kunt eten. Van maandag tot en met vrijdag heb je tot 17:00 uur al een warme lunch vanaf £ 5,-.

Uit eten in Birmingham

Birmingham is één van de meest multiculturele steden van Groot Brittannië. Rijst met curry heeft de traditionele Fish & Chips verdrongen als meest populaire gerecht in Groot-Brittannië. Wie goedkoop uit eten wil gaat naar een Indiaas of Pakistaans restaurant.

Erg populair zijn Pakistaanse Balti-gerechten. Balti is een soort curry dat in een metalen pan geserveerd wordt. De Balti is in Groot-Brittannië wat in Nederland de nasigoreng is. Misschien is Balti in Birmingham uitgevonden.

Veel goedkope Pakistaanse restaurants vind je in Zuid-Birmingham. In wijken als Sparkbrook, Balsall Heath en Moseley struikel je over de Balti-restaurants.

Behalve Pakistaans kan je in deze wijken ook terecht voor goedkope maaltijden uit andere Aziatische landen.

In de wijken Sparkbrook, Balsall Heath en Moseley zijn ook veel goede en goedkope restaurants.

Uiteraard vind je in Birmingham ook goedkope kebab-restaurants en pizzeria’s.

De meeste pubs in Birmingham serveren in de vroege avonduren goedkope maaltijden uit de Britse keuken.

In de wijk Selley Oak rond Bristol Road vind je goedkope restaurants. Veel van deze restaurants zijn gericht op de studenten van de Universiteit van Birmingham.

Meer informatie over low budget in Engeland
National Trails in Engeland Manchester
Low budget in Groot-Brittannië Veerboten in Groot Brittannië
Londen Guesthouses en inns
Met de trein naar Birmingham Liverpool
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
 

-

-

 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact