rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten en eten in Birmingham.

Birmingham is één van de goedkopere steden in Groot-Brittannië om in te overnachten. Het is een bruisende stad die ieder jaar door miljoenen Engelse dagjesmensen bezocht wordt.

Veel toeristen komen af op de mogelijkheden van Birmingham om te shoppen. Door de vele studenten in Birmingham zijn er veel goedkope restaurants en hotels.

winkelstraat Birmingham

Birmingham is een echte winkelstad. De winkelstraten liggen vlakbij het centraal station.

Goedkope Inns in Birmingham.

In het centrum van Birmingham vind je verschillende herbergen, de zogenaamde Inns. Ook rond Birmingham zijn er Inns in verschillende dorpjes.

Een Inn in Birmingham is niet per definitie duurder dan die in omliggende plaatsen. Ook het geboden comfort en de service verschillen van Inn tot Inn.

Een Inn boeken via het internet is geen probleem.

Overnachten in Birmingham.

overnachten

Goedkope budget hotels in Birmingham.

Eén van de goedkoopste hotels in Birmingham is Prime Lodge. Het goedkoopst zijn de kamers waar je geen badkamer op de kamer krijgt. Je kunt bij het hotel gratis parkeren.
Adres: Prime Lodge, Bloomsbury Street.

Een ander goedkoop budget hotel is hotel Birmingham Strathallan. Dit hotel is net als Prime Lodge één van de goedkoopste goede hotels van Birmingham. Hotel Strathallan ligt op een kwartier lopen van het stadscentrum. Met het openbaar vervoer kun je er wellicht nog sneller komen. Adres: Hotel Strathallan Birmingham, 225 Hagley Road, Edgbaston.

Goedkope budget hotels en inns in Birmingham.

Bed & Breakfast in Birmingham.

Je vindt B&B's in en rond Birmingham. Prijzen kunnen sterk verschillen, afhankelijk van factoren als comfort, een eigen badkamer, een eigen ingang en een eigen sleutel.

Door het enorme aantal B&B's in Birmingham is het soms moeilijk kiezen. Lees B&B

B&B's en Guesthouses.

Birmingham

Enkele Narrow Boats in de Old Canal in Birmingham

De Narrow Boats van Birmingham.

Broad Street heeft een brug over het Birmingham Old Canal. Als je langs het water loopt kom je langs veel pubs en restaurants die aan het water liggen.

In het kanaal liggen hier en daar kleurrijke Narrow Boats die je voor tussen de £ 500,- tot £ 1000,- per week kunt huren. Met deze traditionele Engelse vakantieboten kun je door de kanalen van Engeland varen.

kaartjes voor attracties in Birmingham.

Hotel in Birmingham

Overnachten bij de universiteit in Birmingham.

Op de campus van de Universiteit van Birmingham kan je tijdens de zomer verschillende appartementen huren. Je kan er een kamer voor één persoon huren, maar ook kamers en appartementen voor groepen en gezinnen. De meeste appartementen beschikken over een eigen keuken.

De campus is net een klein dorp. Het ligt in een groot park. Er is veel groen en zelfs een groot meer. Op de campus vind je onder andere winkels en een wasserette.

Behalve op de campus zijn er ook studentenkamers in Birmingham te huur. Hier kan je in de zomer ook goedkope accommodaties huren.

Pakistaanse restaurants in Birmingham

Birmingham is één van de meest multiculturele steden van Groot Brittannië. Rijst met curry heeft de traditionele Fish & Chips verdrongen als meest populaire gerecht in Groot-Brittannië. Wie goedkoop uit eten wil gaat naar een Indiaas of Pakistaans restaurant.

Erg populair zijn Pakistaanse Balti-gerechten. Balti is een soort curry dat in een metalen pan geserveerd wordt. De Balti is in Groot-Brittannië wat in Nederland de nasigoreng is. Misschien is Balti in Birmingham uitgevonden. Veel goedkope Pakistaanse restaurants vind je in Zuid-Birmingham. In wijken als Sparkbrook, Balsall Heath en Moseley struikel je over de Balti-restaurants.

pub food Birmingham

The Brasshouse is een pub in Broad Street waar je lekker en goedkoop kunt eten. De lunch is van maandag tot en met vrijdag heb je tot 17:00 uur.

Lekker eten in Birmingham.

In de wijken Sparkbrook, Balsall Heath en Moseley zijn ook veel goede en goedkope restaurants. Uiteraard vind je in Birmingham ook goedkope kebab-restaurants en pizzeria's.

In de wijk Selley Oak rond Bristol Road vind je goedkope restaurants. Veel van deze restaurants zijn gericht op de studenten van de Universiteit van Birmingham.

De meeste pubs in Birmingham serveren in de vroege avonduren goedkope maaltijden uit de Britse keuken.