rugzaktrips vakantie

Bespaartips voor je vakantie.

1. Goedkoop met het vliegtuig

Met low cost carriers als Ryanair, EasyJet en Transavia kun je heel goedkoop binnen Europa kunt vliegen. Zo kun je nog eens een weekendje naar Rome of Barcelona.

Bedenk bij aanbiedingen van goedkope vliegtuigmaatschappijen wel dat je niet altijd op het dichtstbijzijnde vliegveld landt. Je moet dan nog rekenen op extra reistijd en reiskosten voordat je in het centrum van de stad bent.

Let bij het zoeken naar een goedkope vlucht ook op bijkomende kosten voor bijvoorbeeld ruimbagage, snacks en reserveringskosten.

Hiken in Engeland

Als je gaat hiken in Engeland zul je weinig geld uitgeven.

Tips voor goedkope vliegtickets

Ook bij reguliere vluchten kun je soms goedkoper vliegen. Het is best mogelijk dat degene die naast je zit in het vliegtuig de helft minder betaalt dan jij. De prijs van een vlucht is niet alleen afhankelijk van de afstand maar ook van het tijdstip van boeken, de dag van de vlucht en de dag van de terugvlucht.

Tips voor een goedkope vlucht

2. Goedkoper met de trein reizen

Als je de reis van en naar het vliegveld en het inchecken meerekent zijn steden als Londen, Düsseldorf, Berlijn, Brussel en Parijs, met hogesnelheidstreinen als Thalys, TGV en Eurostar vaak goedkoper en sneller te bereiken dan met het vliegtuig.

Kortingsacties in Nederland.

Als je binnen Nederland over een langere afstand met de trein wilt reizen kun je het beste vooraf bij de online shop van de NS zoeken naar een goedkoop treinkaartje.

Er zijn ook regelmatig aanbiedingen voor goedkope treinkaartjes en dagkaarten bij winkelketens als Blokker, HEMA, AH, Jumbo of Kruidvat te krijgen. Kijk op de site van deze winkels om te zien of er een actie met treinkaartjes is. Het kan je meer dan de helft in de prijs van een dagkaart schelen.

Tip: Kijk eens Treinreiziger.nl voor de meest actuele kortingsactie in Nederland.

3. De goedkope pendelbussen

Na liften en fietsen is een reis met de bus meestal de goedkoopste manier van reizen. Onderweg heb je WIFI, je kunt een film kijken of gaan slapen. Deze bussen zetten je in het centrum af van je vakantiebestemming af.

Je kunt al vanaf 25 euro naar Parijs en voor 10 euro reis je van Amsterdam naar Brussel. Als je een nachtbus neemt bespaar je ook nog een nachtje in een hotel of hostel.

Reizen met de bus

New York

4. Goedkoop overnachten

Goedkoop overnachten kun je op een camping, in één van de vele jeugdherbergen en hostels en in een kamer in een budget hotel.

Een vakantiehuis, stacaravan of blokhut kan goedkoper zijn dan een overnachting in een hostel als je de kosten kunt delen. Er zijn al blokhutten voor vier personen te huur voor minder dan € 200,- per week.

5. Goedkoop eten en drinken

Als je op vakantie bent zul je vaak buitenshuis moeten eten. Iedere dag in een restaurant eten is echter een flinke aanslag op je vakantiebudget. Hier vind je wat tips voor een goedkoper verblijf.

6. Goedkoop bellen tijdens je vakantie

Bellen vanuit het buitenland is niet goedkoop. Als je je eigen GSM gebruikt moet je ook de belkosten betalen van een gesprek van huis. Ook betaal je een internationaal gesprek als je met een reisgenoot belt die een straat verder loopt. Als je vakantie een paar weken duurt loont het om in het vakantieland een simkaart te kopen en die in je mobieltje te stoppen. Je hebt dan een lokaal telefoonnummer en kunt dus goedkoop bellen naar je reisgenoten..

Goedkoop bellen in het buitenland.

7. Vergelijk verschillende reisbureaus.

De prijs van een reis kan soms honderden euro's verschillen als je bij een ander reisbureau of aanbieder van goedkope vliegtickets boekt. Je kunt het beste de aanbiedingen en de voorwaarden van verschillende reisbureaus eerst goed doorlezen en vergelijken.

Overzicht online reisbureaus

8. Koop je tickets voor attracties online.

Op de site van een attractie kun je vaak online je kaartjes met korting kopen. Je krijgt dan een E-ticket en daarmee heb je toegang. Zo hoef je er niet voor de kassa in de rij te staan. Rondleidingen, concerten en musicals kunnen uitverkocht zijn als je op vakantie bent. Als je in het hoogseizoen vertrekt kun je je tickets beter online kopen.

Online tickets voor attracties, concerten en musicals.

9. Online liftcentrales

Meerijden is veel goedkoper dan een treinkaartje of vliegticket. Als je wilt delen in de benzinekosten kun je proberen een lift te vinden via een online liftcentrale.

Als je zelf een auto hebt kun je een rit aanmelden zodat je een deel van je reiskosten terugkrijgt van de passagiers.

Online Liftcentrale

10. Pas op voor oplichters

Op plaatsen waar veel toeristen komen zijn ook veel mensen die proberen geld te verdienen aan de onwetendheid van toeristen.

Zorg dat je de meest voorkomende trucs kent zodat jij niet het slachtoffer wordt.

11. Leer de stad kennen van een local

In veel toeristische steden zijn gratis rondleidingen door de stad. In een groep laat een gids je de stad zien en geeft je informatie en tips over bezienswaardigheden en restaurants. Aan het eind van de tour geef je de gids een fooi.

Gratis tours in Europa en de VS