rugzaktrips vakantie

Low budget vakantie in Zweden.

Als je van rondtrekken, vrij kamperen, een spectaculaire natuur, helder water en zuivere lucht houdt is Zweden een goede vakantiebestemming. Overnachten kun je in Zweden het meest goedkoop in hostels, blokhutten en pensions.

Populaire bestemmingen zijn de vele nationale parken en Gotland, Öland, Stockholm, Helsingborg, Götheborg, Lund en Karlskrona.

Zweden

Goedkoop reizen in Zweden.

Zweden stond lange tijd bekend als een duur vakantieland. Nu is Zweden echter niet veel duurder dan Nederland.

Het is een erg uitgestrekt land dus van de ene naar de ander plaats reizen kan soms nogal wat tijd vergen. Het openbaar vervoer in Zweden is echter goed geregeld.

Voor een backpacker die van ruimte en natuur houdt is Zweden ideaal. Dankzij het allemansrecht kun je in Zweden vrij kamperen en zelfs een kampvuurtje maken is acceptabel.

Openbaar vervoer in Zweden.

Overnachten in Zweden.

Overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Zweden.

In Zweden zijn de hotels zijn vaak prijzig maar pensions en kamers zijn een goed alternatief. Ze zijn te herkennen aan de bordjes "Rum att hyra", wat "Kamers te huur" betekent.

Je kunt ook een blokhut, een Stuga, in de vrije natuur of langs de kust huren.

Kamperen in Zweden.

In Zweden zijn zo'n 750 campings. Meestal zijn ze mooi gelegen en bieden goede voorzieningen. Op veel campings kun je ook blokhutten of trekkershutten huren.

Dankzij het allemansrecht is vrij kamperen toegestaan. Als je vrij wilt kamperen moet je wel uit de buurt van huizen blijven. Uiteraard moet je ook toestemming van de eigenaar hebben als je op een privé-terrein wilt kamperen.

De Sommerstuga in Zweden.

Een alternatief voor een blokhut op de camping kan een Sommerstuga zijn. Een Sommerstuga is een simpel maar comfortabel vakantiehuisje buiten de stad.

Veel Zweden beschikken over een dergelijk vakantiehuis. Sommige inwoners hebben er zelfs één niet al te ver van de stad waar ze wonen.

Verhuur van Sommerstuga in Zweden.

Met de veerboot naar Zweden.

veerboten naar Zweden

De havens van Kiel, Travemünde en Rostock..

Hier vertrekken de veerboten naar Götheborg en Malmö (Trelleborg).

kaartjes Tickets voor attracties, dagtochten en vervoer in Zweden
(met prijzen).

Actieve vakanties in Zweden.

In Zweden heerst een landklimaat maar de warme golfstroom verzacht de koude winters. Zweden bestaat voor tweederde uit bos.

Zweden heeft een overvloed aan ruimte, uitgestrekte meren, eindeloze bossen, bergen, rivieren, actie, natuur en avontuur.

In Zweden kun je nog echt kamperen, lange wandelingen maken in de natuur, klimmen, abseilen, raften, kanovaren en eten bij een kampvuur.

Als je wilt kun je onder begeleiding hiken in de bossen van Uppsala, niet ver van Stockholm.

Hiken met gids in Zweden.

Tower Hill
Brug naar Zweden

De brug tussen Malmö en Kopenhagen.

Moeras bij Stockholm

Trips in het moeras bij Stockholm.

Bossen

Bossen bij Dalby, Sklne, Zweden