rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten in Groot-Brittannië.

Hotels in Engeland zijn meestal niet zo goedkoop. Hostels zijn vaak alleen goedkoper als je op een slaapzaal slaapt. Een kamer voor jezelf is even duur als in een budget hotel.

Hieronder vind je informatie over inns, Guest Houses, B&B's, cottages en appartementenverhuur in Engeland.

Zoek een accomodatie in GB.

Overnachten in Engeland.

Overnachten GB

Guest Houses en inns in Engeland.

Een Guest House of een inn kunnen goede alternatieven voor een B&B zijn. In tegenstelling tot B&B's is een ontbijt in een Guest House niet bij de prijs inbegrepen. Een voordeel van een Guest House boven een B&B is dat iedere kamer in een Guest House een eigen badkamer heeft.

Het verschil tussen een Guest House en een inn is klein. Guest Houses zijn in Engeland vaak kleine familiehotelletjes of pensions en relatief goedkoop. Een inn is te vergelijken met een herberg. Het is vaak een bar of restaurant waar je ook enkele kamers kunt huren.

Reserveer een Guest House, B&B of inn.

Overnachten in Groot-Brittannië.

overnachten

Overnachten in een Engelse B&B.

In Groot-Brittannië is de B&B zo ongeveer uitgevonden. Bij een B&B overnacht je meestal in een kamer bij een familie thuis. Iedere ochtend serveert de familie een ontbijt voor de gasten. De kans is groot dat dit een uitgebreid Engels ontbijt is.

Soms heeft je kamer een eigen badkamer met wc maar meestal zul je echter je wc en badkamer met andere gasten moeten delen. De gastenkamers (inclusief badkamer en wc) zijn meestal in een apart deel van het huis.

Iedere ochtend serveert de familie een ontbijt voor de gasten. De kans is groot dat dit een uitgebreid Engels ontbijt is.

Reserveer een B&B online.

De hostels in Engeland.

Een kamer in een hostel in Groot-Brittannië is niet goedkoper dan een kamer in een modaal hotel elders in Europa. Als je goedkoop in een Engelse hostel wilt overnachten kom je algauw op een slaapzaal (dorm) terecht.

Bij de meeste hostels in Engeland is het ontbijt inbegrepen. Verwacht echter niet het beroemde Engelse ontbijt. Een ontbijt in een Engels hostel zal je aan Nederland doen terugdenken. Toast met jam en koffie of thee.

Reserveer een hostel online.

inn

De romantische gelagkamer van een inn in Wallingford, een plaats niet ver van Londen.

Overnachten in een studentenkamer.

Als je in de vakantie in universiteitssteden als Oxford, Cambridge, Birmingham, Bristol of Manchester bent kun je een accommodatie reserveren op de campus.

In de vakanties gaan veel studenten naar huis en hun kamers en appartementen staan dan dus leeg. De beroemde universiteit van Oxford bijvoorbeeld verhuurt in de zomer op de campus goedkope kamers en appartementen aan toeristen.

Kijk op de site van de universiteit als je een kamer op de campus overweegt.

Cottages en vakantiehuizen in Engeland.

Op het platteland in Engeland kun je een vakantiehuis of cottage huren. Cottages kunnen dorpswoningen zijn maar ook landhuizen, molens en andere bijzondere accommodaties.

Voor groepen en gezinnen kan een cottage een stuk voordeliger zijn dan een overnachting in een hotel in de stad. Als je niet zelf een auto hebt moet je wel van tevoren informeren of je vanuit het cottage gemakkelijk met het openbaar vervoer naar nabijgelegen steden kunt reizen.

De meest eenvoudige vakantiehuizen vind je in zogenaamde Holiday Villages. Deze Holliday Villages zouden wij bungalowparken noemen en je vind ze meestal bij campings.

Reserveer een vakantiehuis online.

Overnachten in een appartement.

Een appartement ook een goed alternatief voor een duur hotel. De appartementen beschikken vaak over een compleet ingerichte keuken. Ideaal voor groepen en gezinnen. Door zelf te koken en de kosten te delen wordt je vakantie al een stuk goedkoper. Je kamer wordt echter niet dagelijks schoongemaakt en je bed moet je zelf opmaken.

Een tussenvorm tussen een appartement en een hotel is een appartementenhotel. In een appartementenhotel heb je wel een keuken maar ook de service van een hotel.

Reserveer een appartement online.

Gratis overnachten in een trekkershut.

In afgelegen gebieden van Schotland, Wales en Noord-Engeland zijn zogenaamde Bothies. Dit zijn trekkershutten waar je gratis kunt overnachten. Er zijn in Groot-Brittannië ongeveer honderd van dit soort hutten. De huizen zijn wind en waterdicht maar bieden verder weinig faciliteiten. Er is meestal zelfs geen toilet.

Je kunt er niet voor reserveren maar de deur staat altijd open en je hoeft niet lid te zijn van de Mountain Bothy Association om er gratis te kunnen overnachten.

De gratis trekkershutten in Schotland, Wales en Noord-Engeland.