Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkoop overnachten in Engeland 

Hotels in Engeland zijn meestal niet zo goedkoop. Hostels zijn vaak alleen goedkoper als je op een slaapzaal slaapt. Een kamer voor jezelf is even duur als in een budget hotel.

Hieronder vind je informatie over "inns", Guest Houses, B&B's, cottages en appartementenverhuur in Engeland.

    Goedkoop overnachten in Engeland 
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Goedkoop overnachten
Low budget in Groot-Brittannië De hotels en Guest Houses in Engeland Bespaartips voor je vakantie
Goedkoop overnachten in Engeland 
Goedkoop overnachten in Groot-Brittannië  
Overnachten in een Engelse B&B

In Groot-Brittannië is de B&B zo ongeveer uitgevonden. Bij een B&B overnacht je meestal in een kamer bij een familie thuis. Een B&B-hotel is ook mogelijk.

Soms heeft je kamer een eigen badkamer met wc maar meestal zul je echter je wc en badkamer met andere gasten moeten delen. De gastenkamers (inclusief badkamer en wc) zijn meestal in een apart deel van het huis. 

Iedere ochtend serveert de familie een ontbijt voor de gasten. De kans is groot dat dit een uitgebreid Engels ontbijt is. Met een Engels ontbijt kom je makkelijk de dag tot aan het middaguur door.

Een B&B vinden is gemakkelijk. Als je door een streek in Engeland reist zie je vaak aan de borden in de tuin dat er een B&B is. Je kunt dan aan de deur informeren naar de mogelijkheden. Je kunt ook bij het plaatselijke toeristenbureau informeren.

Online reserveren kan ook en is vaak goedkoper.

De B&B´s en budget hotels in Engeland

Hotels in Kent

De hostels in Engeland

Een kamer in een hostel in Groot-Brittannië is niet goedkoper dan een kamer in een modaal hotel elders in Europa. Als je goedkoop in een Engelse hostel wilt overnachten kom je algauw op een slaapzaal (dorm) terecht.

Bij de meeste hostels in Engeland is het ontbijt inbegrepen. Verwacht echter niet de overdaad van het beroemde Engelse ontbijt. Een ontbijt in een Engels hostel zal je aan Nederland doen terugdenken. Toast met jam en koffie of thee. Zeker niet genoeg om tot aan de lunch niets meer te eten. Daarom ben je vaak beter af als je in een kamer in een Guest House of B&B overnacht. Wellicht is dat iets duurder dan een hostel maar je krijgt wel meer waar voor je geld.

De hostels en jeugdherbergen in Engeland

Inn in Engeland
Foto: De romantische gelagkamer van een "inn" in Wallingford, een plaats niet ver van Londen.

Guest houses en "inns" in Engeland

Een Guest House of een "inn" kunnen goede alternatieven voor een B&B zijn. Het verschil tussen een Guest House en een "inn" is klein. Guest Houses zijn in Engeland vaak kleine familiehotelletjes of pensions en relatief goedkoop.

In tegenstelling tot B&B's is een ontbijt in een Guest House niet bij de prijs inbegrepen. Een voordeel van een Guest House boven een B&B is dat iedere kamer in een Guest House een eigen badkamer heeft.

Een "inn" is te vergelijken met een herberg. Het is vaak een bar of restaurant waar je ook enkele kamers kunt huren.

Guest Houses en "inns" in Engeland

Overnachten in studentensteden

Als je in de vakantie in universiteitssteden als Oxford, Cambridge, Birmingham, Bristol of Manchester bent kun je een accommodatie reserveren op de campus.

In de vakanties gaan veel studenten naar huis en hun kamers en appartementen staan dan dus leeg.

De beroemde universiteit van Oxford bijvoorbeeld verhuurt in de zomer op de campus goedkope kamers en appartementen aan toeristen.

Kijk op de site van de universiteit als je een kamer op de campus overweegt.

Cottages en vakantiehuizen in Engeland

Op het platteland in Engeland kun je een vakantiehuis of cottage huren. Cottages kunnen dorpswoningen zijn maar ook landhuizen, molens en andere bijzondere accommodaties. Voor groepen en gezinnen kan een cottage een stuk voordeliger zijn dan een overnachting in een hotel in de stad. Als je niet zelf een auto hebt moet je wel van tevoren informeren of je vanuit het cottage gemakkelijk met het openbaar vervoer naar nabijgelegen steden kunt reizen.

De meest eenvoudige vakantiehuizen vind je in zogenaamde "Holiday Villages". Deze "Holliday Villages" zouden wij bungalowparken noemen en je vind ze meestal bij campings.

Een appartement ook een goed alternatief voor een duur hotel. De appartementen beschikken vaak over een compleet ingerichte keuken. Ideaal voor groepen en gezinnen. Door zelf te koken en de kosten te delen wordt je vakantie al een stuk goedkoper. Je kamer wordt echter niet dagelijks schoongemaakt en je bed moet je zelf opmaken.

Een tussenvorm tussen een appartement en een hotel is een appartementenhotel. In een appartementenhotel heb je wel een keuken maar ook de service van een hotel.

Cottages en vakantiehuizen reserveren in Engeland

Gratis overnachten in een trekkershut

In afgelegen gebieden van Schotland, Wales en Noord-Engeland vind je zogenaamde Bothies. Dit zijn trekkershutten waar je gratis kunt overnachten. Er zijn in Groot-Brittannië ongeveer honderd van dit soort hutten. De huizen zijn wind en waterdicht maar bieden verder weinig faciliteiten. Er is meestal zelfs geen toilet.

Je kunt er niet voor reserveren maar de deur staat altijd open en je hoeft niet lid te zijn van de Mountain Bothy Association om er gratis te kunnen overnachten.

De gratis trekkershutten in Schotland, Wales en Noord-Engeland.

Meer informatie over vakantie in Groot Brittaninië

Low budget in Groot-Brittannië Low budget in Edinburgh
Bespaartips voor je vakantie Budget in Londen
Low budget in Oxford Vakantie in Kent
Overnachten bij het Thames Path Gratis overnachten in trekkershutten
Hostels en jeugdherbergen Goedkoop in Cambridge
Overnachten in Glasgow Bagage veilig meenemen
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact