rugzaktrips vakantie

Goedkoop reizen in Bosnië-Herzegovina.

In Bosnië-Herzegovina zijn hoge bergen, oeroude bossen, beekjes en watervallen. Het land is nog niet ontdekt door toeristen en overnachten, restaurants en bars zijn nog goedkoop.

Sarajevo is een goedkope wintersportplaats. Andere interessante steden in Bosnië zijn Banja Luka, Jajce en Mostar.

Voordelige hotels en vakantiehuizen in Bosnië.

Kaart van Bosnië-Herzegovina

kaartjes

Leuke plaatsen.

Bosnië-Herzegovina.

Bosnië-Herzegovina is een mooi bergachtig land dat weer populair begint te worden bij toeristen. Bosnië is een land met veel natuur. Je vindt er prachtige bergen, valleien, kleine beekjes en oerbossen. De zomers zijn warm en de winters koud met veel sneeuw.

Bosnië-Herzegovina is een goedkope vakantiebestemming.

Overnachten in Bosnië-Herzegovina.

Overnachten

De hotels, pensions en hostels in Bosnië-Herzegovina.

In Sarajevo en Mostar staan enkele grote en dure hotels maar verder zijn er vele goedkopere hostels en pensions te vinden.

Buiten de steden is een overnachting nog goedkoper.

Veel particulieren bieden kamers aan. Deze kamers zijn gemakkelijk te vinden als je in Bosnië of Herzegovina bent.

Sarajevo

Het oude centrum van Sarajevo

De hoofdstad Sarajevo

De hoofdstad van Bosnië, Sarajevo, was vroeger een populaire wintersportplaats. De stad biedt tegenwoordig dan ook veel mogelijkheden voor de wintersport. Skiën in Bosnië is erg goedkoop en de voorzieningen zijn goed. Ooit werden er in Sarajevo de Olympische Winterspelen gehouden.

Het is vanuit Sarajevo met de bus ongeveer 20 minuten rijden om in de bergen bij de skipistes te komen. De mooiste wijk van Sarajevo voor toeristen is Bascarsija met haar smalle straatjes, winkeltjes en cafés.

Een video (2 min) over de attracties van Sarajevo.

kaartjes Toegangskaartjes, vervoer en rondleidingen in Bosnië.

De steden Banja Luka, Jajce en Mostar.

De tweede stad van Bosnië-Herzegovina, Banja Luka, ligt in de bergen aan een rivier. Het is een stad met veel parken en een gezellig centrum.

Jajce is een bijzondere stad. Het Jajce heeft een mooi historisch centrum en ligt bij twee rivieren. Het meest bijzondere aan Jajce is de waterval in het centrum van de stad. Vlakbij Jajce liggen de Plivameren met haar beroemde watermolens.

De kleine stad Mostar ligt in een dal. De stad is beroemd om haar oude brug.

Bagage

kaartjes

Veiligheid in Bosnië.

Als je in Bosnië van de paden of hiking trails afraakt moet je oppassen voor landmijnen. Plaatsen waar nog mijnen kunnen liggen zijn aangegeven met waarschuwingsborden en linten. Let daar dus goed op. In de steden en dorpen, in nationale parken, bij de bezienswaardigheden liggen in ieder geval geen mijnen meer.

Als je toch door verlaten gebieden wilt trekken vermijdt dan plaatsen waar duidelijk nooit mensen komen of neem een gids mee.

In Bosnië is het eten heel goed en ook drinkwater kun je zo uit de kraan drinken.