rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie in België

De grote steden van België zoals Brussel en Antwerpen, de prachtige Belgische kust met badplaatsen als Blankenberge en Oostende en natuurlijk de Ardennen trekken jaarlijks zeer veel toeristen.

Hier vind je o.a. informatie over budget hotels, hostels en jeugdherbergen en campings in België.

Goedkoop overnachten in België

Ardennen

Leuke plaatsen in België

De badplaatsen van Vlaanderen zoals Knokke en Oostende trekken veel toeristen. In het oosten van Belgie liggen de Ardennen en de Hoge Venen (Haute Fagne).

Voor een lang weekend weg zijn Brussel, Luik, Gent, Brugge en Antwerpen leuke steden met veel gratis attracties.

De hotels, pensions en hostels in België

Budgethotels in België zijn toch nogal duur en in de zomer vaak volgeboekt. Hostels, pensions en kamers zijn meestal goedkoper. In de Ardennen kun je bordjes vinden met Zimmer Frei en Chambres.

Als je budget ruimer is kun je in het weekend een hotel boeken in Brussel, Antwerpen, Luik, Gent of Brugge.

Omdat veel hotels hier vooral zakelijke gasten hebben blijven er in het weekend kamers leeg staan. Voor het weekend kun je dus vaak nog wel een hotel met last minute korting boeken.

Overnachten in België

Overnachten

Goedkope hotels en herbergen.

België is niet een goedkoop land. Overnachten is relatief duur en in een restaurant eten is lekker maar wat betreft prijs vergelijkbaar met Nederland.

Centrum Antwerpen

De Grote Markt in Antwerpen

Kamperen in België.

De meeste kampeerterreinen vind je in de Ardennen en aan de kust. Meestal zijn deze campings vrij eenvoudig. Vrij kamperen is in niet altijd toegestaan. Het is afhankelijk van de gemeente.

Na toestemming van de eigenaar van het terrein mag je op privé-terrein kamperen maar ook de eigenaar moet hiervoor toestemming hebben van de gemeente.

Campings in de Ardennen en in Belgische Limburg.

Low budget in België

Als je low budget wilt reizen kun je het beste in een hostel of pension overnachten. Op veel stations in België kun je fietsen huren. Zo kun je goedkoop een stad of een streek verkennen.

Natuur is goedkoop omdat je er weinig geld kunt uitgeven. Als je van hiken, mountainbiken, raften en kanovaren houdt en buiten de restaurants in de dorpen en steden kunt blijven dan kun je voor weinig geld in de Belgische Ardennen of naar Luxemburg verblijven.

In België hoeft een reis met de trein niet zo duur te zijn. Er zijn kortingskaarten en er zijn regelmatig aanbiedingen. Langs de 70 km lange kust van België kun je goedkoop reizen met de tram.

Leuke dingen doen in België

België heeft prachtige steden die het waard zijn om het hele jaar door te bezoeken. Stedentrips naar Brussel, Luik, Brugge, Gent en Antwerpen zijn aanraders.

België heeft meer dan 65 km kust met witte stranden en mooie badplaatsen.

De Ardennen zijn behalve mooi ook geschikt voor een actief weekendje weg. Je kunt er skiën, langlaufen, hiking, mountainbiken, abseilen, bergbeklimmen en paardrijden.

Ook de grotten van Han-sur-Lesse, Hotton en Rochefort zijn een bezoek waard. Voor wellness kun je naar de bronnen van Spa.

Vlaanderen

Rondreizen in Vlaanderen

Handig
Luik

Luik

Leuven

Leuven

Antwerpen

Antwerpen

Vlaanderen

Brugge