Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkoop overnachten in Glasgow

Glasgow is een stad die je weleens aangenaam zou kunnen verrassen, ook als je low budget reist. De restaurants en eetcafés zijn er heel betaalbaar en ook het vinden van een goedkoop hostel is niet zo moeilijk.

Glasgow heeft zelfs een echte jeugdherberg maar die is wel iets duurder dan sommige hostels en budget hotels.

    Low budget in Glasgow
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Schotland > Glasgow
     
Goedkoop overnachten in Glasgow
Low budget overnachten in Glasgow
Goedkope hostels en budget hotels in Glasgow

Het vinden van een hostel is in Glasgow meestal geen probleem. De hostels worden er vooral bezocht door jonge backpackers maar er overnachten ook veel ouderen. Je kunt er wel je eigen tweepersoonskamer boeken. Ook kun je in een hostel je kamer delen met meerdere personen, waardoor je uitgaven voor een overnachting een stuk goedkoper wordt.

Één van de goedkoopste plaatsen om te overnachten is het St. Enoch Hotel in Howard Street. Dit hostel biedt schone kamers en bedden voor een lage prijs. Als je voor een bed op een slaapzaal kiest kun je voor minder dan € 10,- overnachten. Het hotel heeft echter ook familiekamers.

Ook het Euro Hostel in de binnenstad van Glasgow is erg goedkoop. Het Glasgow Youth Hostel is weliswaar van een liefdadigheidsinstelling maar een bed op een slaapzaal is niet goedkoper dan een bed in sommige andere hostels en budget hotels in Glasgow. Als je niet lid bent betaal je er bij aankomst ook nog een toeslag. Het Glasgow Youth Hostel ligt wel vlakbij de universiteit.

De low budget hotels en hostels van Glasgow

Glasgow
Foto: Het Kelvingrove Museum en de Glasgow University

De budgethotels van Glasgow

Als je voor een overnachting in een hotel in Glasgow kiest heb je een ruimere keuze dan wanneer je je tot hostels beperkt. Als je dan de kosten laag wilt houden, doe je er verstandig aan om voor een budgethotel te kiezen. Deze zijn in Glasgow ruimschoots aanwezig.

Het hotel Ibis Glasgow Centre is een voorbeeld van zo’n goedkoop budgethotel. Je betaalt hier weinig voor prima één- of tweepersoons kamers en er zijn regelmatig aanbiedingen waarbij er een flinke korting op de prijs van een kamer gegeven worden. De accommodatie en service is prima in orde en het hotel ligt in het centrum van Glasgow. Veel attracties liggen op loopafstand dus je bespaart op kaartjes voor het openbaar vervoer.
Adres: Ewington City Hotel , 132 Queens Drive, Balmoral Terrace

Glasgow
De voetgangersbrug over de rivier de Clyde in Glasgow.

Het Best Western Glasgow City Hotel is ook een budgethotel dat geliefd is bij reizigers. Het hotel biedt goedkoop een- en tweepersoons kamers aan en het ligt vlakbij het station Charing Cross. De binnenstad is vanuit het hotel maar 10 minuten lopen. Het hotel heeft vaak aantrekkelijke aanbiedingen.
Adres: Kings Park Hotel, Mill Street

Glasgow
Foto: Het station van Glasgow

De jeugdherberg van Glasgow

Wie een goedkope accommodatie wil, moet zeker de jeugdherberg van Glasgow niet uitsluiten. De jeugdherberg biedt een ruimere keus aan accommodaties dan de meeste hostels. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een kamer te delen met andere toeristen. Wie zijn kamer niet wil delen kan bij de jeugdherberg een tweepersoonskamer reserveren.

In tegenstelling tot veel hostels is de jeugdherberg ook ingericht voor gezinnen. Je kan er aparte gezinskamers bespreken. Ook zijn er speciale groepskamers in het hostel. Het hostel heeft een eigen restaurant waar je goedkoop een goede maaltijd krijgen.

Vaak is een overnachting in een hostel of hotel inclusief een ontbijt maar een ontbijt in een low budget accommodatie is zelfs in Groot-Brittannië vaak niet goed genoeg om er de hele ochtend op te teren. Wie tot aan de lunch zijn maag wil vullen is daarom vaak goedkoper met een hotel of hostel zonder ontbijt. Je koopt dan je ontbijt buiten bij de bakker, in een supermarkt of in een café.

Gelukkig kan je in de meeste hostels wel van de eigen keuken gebruik maken. Op die manier kun je op je restaurantrekening besparen.

Hostels en jeugdherbergen in Schotland

Goedkoop ontbijten in je vakantie

Informatie over low budget in Schotland
Hiken in Schotland Goedkoop in Glasgow
Rondreizen in Schotland Veerboten in Groot Brittannië
Liverpool Met de trein naar Schotland
Reisgidsen en routekaarten Handige spullen voor je reis
Reisstekkers voor Schotland Bagage veilig in je hotel
Low budget in Groot-Brittannië  
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

-

 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
Ierland en de Ierse Zee
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact