rugzaktrips vakantie

Goedkoop reizen in Wit-Rusland (Belarus).

Het is wat lastig om Belarus als toerist binnen te komen als je niet van groepsreizen houdt. Als toerist moet je een reis boeken bij een reisbureau uit Belarus anders krijg je geen visum.

Met je voucher en een uitnodigingsbrief van het reisbureau kun je dan naar de ambassade gaan voor een visum. Tijdens je verblijf in Belarus moet je steeds doorgeven aan de lokale visumdienst waar je overnacht. Als je in een hotelkamer overnacht geeft het hotel het voor je door.

Via een reisbureau naar Wit-Rusland.

Vakantie in Wit-Rusland.

Het landschap van Wit-Rusland wordt gekenmerkt door veel water. Er zijn veel rivieren, kanalen en meren. Bossen zijn vaak moerassig.

De Pripjatmoerassen behoren tot de grootste moerasgebieden van Europa. Populaire bestemmingen zijn de meren en de oude hoofdstad Minsk.

Hotels, hostels en jeugdherbergen in Wit-Rusland.

Overnachten in Belarus.

Overnachten

Reizen naar Belarus.

Je kunt met de luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Belavia van Frankfurt naar Minsk vliegen. Belavia vliegt ook vanaf Amsterdam Airport rechtstreeks naar Minsk. Ook via Londen zijn er vluchten. Een vlucht van Amsterdam naar Minsk duurt ongeveer tweeënhalf uur.

Het National Airport Minsk ligt ongeveer 50 km van Minsk. Met een bus kun je naar het busstation in het centrum van Minsk. Een kaartje kost ongeveer een euro.

Het busstation in Minsk ligt naast het treinstation. Een rit met de taxi van het vliegveld naar Minsk kost zo'n 40 euro.

Goedkope vluchten naar Minsk.

Een video (6 min.) over de attracties van Minsk.

kaartjes De attracties, dagtrips en vervoer in Minsk.

Visum-vrij reizen in Belarus.

Het is nog een heel gedoe om een visum voor Wit-Rusland te krijgen. Als inwoner uit de Europese Unie kun je wel gemakkelijk voor een kort bezoek naar Wit-Rusland reizen..

Als je korter dan vijf dagen naar Wit-Rusland gaat en bij Minsk National Airport het land binnenkomt kun je op het vliegveld zonder visum het land in.

Lees meer over visumvrij reizen in Wit-Rusland.

Belarus

Minsk

Hotels, budgethotels, pensions en hostels in Wit-Rusland.

In Wit-Rusland zijn niet zoveel hotels. De hotels zijn geclassificeerd met sterren. Drie sterren is het maximum. Buitenlanders betalen meer dan inwoners van Wit-Rusland. De prijzen zijn voor ons echter redelijk.

Als je langer dan vijf dagen in Belarus bent zul je een hotel via een reisbureau in Belarus moeten reserveren. Als je echter minder dan vijf dagen blijft en dus geen visum nodig hebt kun je dus zelf online een hotel boeken.

De hotels in Wit-Rusland (Belarus).