rugzaktrips vakantie

Low budget in Hongarije.

Hongarije is minder goedkoop dan het ooit was maar nog steeds is het een goedkoop vakantieland. Boedapest (Budapest) en het Balatonmeer trekken jaarlijks vele bezoekers.

Boedapest is bij uitstek geschikt voor een stedentrip. Het is nog steeds mogelijk om er goedkoop te overnachten en uit te gaan.

Vakantie in Hongarije.

Het grootste deel van het land bestaat uit laagvlakte. De uitgestrekte steppes (de puszta's of poesta's) bestaan helaas alleen nog in de nationale parken, bijvoorbeeld in Nationaal Park Hortobágy. In het noorden en zuiden van Hongarije zijn bergen.

Populaire bestemmingen in Hongarije zijn Boedapest (bestaat uit de delen Buda en Pest) en natuurlijk het grootste meer van Midden-Europa, het Balatonmeer.

Goedkope vluchten naar Boedapest.

Overnachten in Hongarije.

overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Hongarije.

Hongarije telt veel hotels in alle categorieën. Toch is het verstandig om in Boedapest en rond het Balatonmeer vooraf online te reserveren.

Particulieren bieden kamers en zelfs complete huizen aan. Bij het station van Boedapest is een kantoortje waar je ter plekke kunt boeken.

kamer in Boedapest

Een appartement in het centrum van Pest.

Kamperen in Hongarije.

De campings in Hongarije zijn meestal redelijk. Veel liggen rond het Balatonmeer en tussen Boedapest en Esztergom.

Helaas is vrij kamperen in Hongarije niet toegestaan. Ook de nacht langs de weg in een caravan of kampeerauto doorbrengen is verboden.

De campings in Hongarije.

winkel in Boedapest

Low budget in Hongarije.

Hongarije is voor ons nog steeds een redelijk goedkoop vakantieland. Het openbaar vervoer is relatief goedkoop en als je in pensions, jeugdherbergen of hostels overnacht en in goedkope restaurants eet, kun je van zo'n 50 euro per dag rondkomen.

Vanaf de vliegvelden Eindhoven Airport en Weeze Airport zijn goedkope vluchten naar Boedapest.

Een video (3 min.) over de attracties van Boedapest.

kaartjes Vervoer, bustours en attracties in Hongarije.

Wat te doen in Hongarije.

  • Bij het Balatonmeer kun je goed fietsen, windsurfen, zwemmen en zelfs met een ultra light over het meer vliegen.
  • Boedapest is een interessante en mooie stad.
  • Hongarije heeft veel warm water bronnen en er zijn dan ook honderden kuuroorden. Alleen Boedapest heeft al meer dan honderd kuurcentra, vaak gevestigd in historische gebouwen.
  • In het Matra gebergte en het Zempleni gebergte kun je goed hiken.

Leuke plaatsen in Hongarije.

  • De prachtige stad Eger met zijn fort. Eger is de tweede stad van Hongarije. In de omgeving wordt wijn verbouwd dus je kunt er ook gaan wijnproeven.
  • De prachtige stad Kecskemét ligt maar 85 km van Boedapest. Tussen Kecskemét en Solt ligt de vrijwel lege poesta.
  • Aan het Balatonmeer liggen badplaatsen als Balatonfüred, Balatonalmádi en Keszthely. Ook het schiereiland Tihany is een bezoek waard.
Bagage

overnachten
  • De grotten van Aggtelek ten Noorden van Hongarije staan op de UNESCO lijst.
  • Vanuit Boedapest kun je met een scooter de wijnregio Buda-Etyek verkennen. Je kunt een wijnboer bezoeken en wijnproeven. De scooters huur je in Boedapest maar er zijn ook ritten met een gids. Je hebt overigens wel een rijbewijs nodig.

kaartjesIdeeën en tickets voor excursies en attracties.
Tip: Er zijn gratis rondleidingen in Boedapest.