rugzaktrips vakantie

Goedkope reizen in Ierland.

Ierland is niet een goedkoop land voor een vakantie maar als je van hiken of mountainbiken houdt en van hostels, herbergen of guesthouses gebruik maakt dan vallen de kosten nog wel mee.

Donogal aan de westkust en Ulster in het noorden trekken veel toeristen die van hiken, fietsen en autovakanties houden. Populaire steden in Ierland zijn Belfast, Dublin en Cork.

De kaart van Ierland

Ierland

Vakantie in Ierland

Doordat vliegtickets buiten het seizoen steeds goedkoper worden is Ierland een populaire bestemming voor een tussendoor vakantie of lang weekend weg geworden.

Ierland heeft een gematigd maar regenachtig klimaat. In de zomer is het zelden warmer dan 20 C. In de winter is sneeuw zeldzaam.

Ierland bestaat uit vier provincies, Ulster, Munster, Leinster en Connaugh. Het landschap is overwegend heuvelachtig met weinig bossen. In het noorden zijn veel meren met laaggebergte.

Zoek een overnachting in Ierland.

Overnachten in Ierland.

Overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Ierland.

Hotels zijn in Ierland goed maar relatief duur. Goedkope B&B's, inn's, guesthouses en hostels zijn een goed alternatief. Een inn is vergelijkbaar met een herberg. Het is dus een pub waar je ook kunt eten en slapen. Buiten de steden vind je veel inn´s.

De Guesthouses zijn te vergelijken met pensions.In Ierland heb je veel jeugdherbergen en hostels. Op het platteland zijn jeugdherbergen en hostels soms in leuke boerderijen of kasteeltjes gevestigd.

Als je met een groepje gaat kun je overwegen om een vakantiehuis, een cottage, te huren. Als je de kosten onder elkaar kunt verdelen ben je vaak goedkoper uit dan bij overnachtingen in een hotel.

Kamperen in Ierland.

Vooral in het zuidwesten van Ierland zijn volop kleine campings met weinig voorzieningen te vinden. Helaas wordt in Ierland een belangrijk deel van de ruimte op campings ingenomen door stacaravans.

Vrij kamperen is verboden.

De campings in Ierland.

Kasteel in Noord-Ierland

Ierland is rijk aan kastelen.

Low budget in Ierland.

Ierland is relatief duur maar de prijzen variëren per county. Dublin is duur maar ook hier zijn er mogelijkheden om goedkoper te eten en te overnachten.

Als je in Ierland in een hostel of op een camping overnacht en zelf voor je eten zorgt is 50 euro per dag haalbaar maar het zal niet meevallen.

In Ierland krijgen senioren en studenten kortingen op toegangskaarten van musea en andere attracties. Vergeet dus niet je studentenpas mee te nemen.

De kust van Ierland

De kust van Ierland.

De Ierse provincie Connaught aan de westkust van Ierland heeft een gevarieerd en vaak adembenemend landschap. De rotsachtige kustlijn bestaat uit duizenden baaien, eilanden en schiereilanden. Connaught is dan ook een populaire bestemming als je van een vakantie in een mooi landschap houdt. De befaamde Cliffs of Moher liggen bij de stad Galway, ongeveer 300 km van Dublin.

kaartjesVervoer en tours vanuit Galway.

De stad Galway is een goede plaats om de westkust te verkennen. De stad ligt aan de rand van één van de mooiste gebieden van Ierland, de Connemara. In dit dun bevolkte gebied wordt nog het Iers gesproken.

Een hotel in de stad Galway.

Vervoer in Ierland.

Het woeste landschap de Burren is vanuit Galway goed bereikbaar. Het rotsige gebied met duizenden grotten ligt aan de Baai van Galway.

De meest bekende grot is de Aillwee Cave met een ondergrondse rivier, een waterval en stalagmieten en stalactieten.

kaartjes De attracties van Galway.

De Cushendun Caves

De Caves of Cushendun. Misschien herken je het van de Games of Thrones.

De fraaie kust van Ulster, Noord-Ierland.

Ulster

Ook in Ulster tref je een spectaculaire kustlijn aan. De kustlijn van Ulster loopt van Donogal in het westen langs Londonderry en Bushmills (van de whiskey) naar Larne ten noorden van Belfast. Ulster ligt voor tweederde deel in Noord-Ierland.

De Giant's Causeway aan de kust van Noord-Ierland moet je gezien hebben. Je vindt dit bijzondere landschap bij het plaatsje Bushmills. Vanuit Bushmills rijdt een stoomtrein naar de Giant's Causeway. Zie onder voor de whiskeyproeverij in Bushmills.

Leuke dingen doen in Ierland.

De kaart van Ierland

Ierland

Zoek een hotel in Ierland.

Rondleidingen in een wiskey stokerij.

In Ierland zijn veel stokerijen van whiskey. Hier kun je vaak een rondleiding krijgen waarbij je mag proeven. Je moet echter meestal wel voor een rondleiding betalen. In het plaatsje Bushmills ligt de befaamde Old Bushmills Distillery.

Tijdens de rondleiding door de stokerij kun je de verschillende soorten whiskey proeven. Er komen meer dan 100.000 bezoekers per jaar dus kom vroeg. Ook in Dublin en Cork vind je een whiskeystokerij die je kunt bezoeken.

Reserveringen en rondleidingen.

De veerboten naar Ierland.

Veerboten Ierland

Vervoer in Ierland.

Het netwerk van bussen is in heel Ierland goed. De treinen rijden vooral naar de grote steden. Hier vind je informatie over de Ierse spoorwegen en busdiensten. Vraag altijd naar mogelijke kortingen.

Als je met een groepje reist en veel wilt reizen dan kan een auto huren in Dublin of Belfast relatief goedkoop zijn.

Het Killarney National Park.

Hiken of fietsen in het Killarney National Park. Dit nationale park ligt ten zuiden van het plaatsje Killarney in de County Kerry. In het Killarney National Park liggen de hoogste bergen van Ierland, de McGillycuddy's Reeks.

Deze bergen liggen aan de Killarney Lakes. Ongeveer 7 km van Killarney ligt een waterval. Het pad er naar toe maakt deel uit van het langeafstandspad Kerry Way.

Meer over dit natuurgebied.

Overnachten in Killarney.