rugzaktrips vakantie

Low budget vakantie in Londen.

Naar Londen reizen is makkelijk en kan heel goedkoop zijn als je ruim van tevoren boekt. Er zijn tegenwoordig veel low budget vluchten naar Londen, waar je bij tijdig boeken niet meer betaalt dan 100 euro.

Dit geldt ook voor de altijd goedkope busreizen naar Londen. Bij een pendelbus betaal je zelfs last minute niet meer dan 100 euro voor een retourtje.

Als je met het vliegtuig gaat moet je wel nog een metro naar de stad nemen. De bus doet er wat langer over, maar brengt je wel meteen naar het centrum van de stad.

Een kaartje voor de veerboot is op het laatste moment veel minder duur dan een vliegtuigticket. Je kunt zelfs in de haven nog wel een kaartje kopen.

De gratis musea in Londen

Veel musea zijn in Londen gratis. Bekende gratis musea zijn het British Museum, Tate Modern, Tate Britain, het Science Museum, de National Gallery en het Natural History Museum.

Gratis theater en concerten

Overnachten in Londen.

Overnachten

Goedkoop shoppen in Londen

In de winter, direct na Kerst, begint in Londen de grote uitverkoop. Boxing Day, voor ons tweede kerstdag.

In de zomer vindt de uitverkoop eind juni en juli plaats.

kaartjes voor attracties in Londen

Goedkoop eten in de buurt van

Chinatown

Chinatown

Brick Lane

Brick Lane

Westminster

Camden Market

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Goedkoop eten in Londen.

'Ethnic Food' is goedkoop. Overal in Londen vind je restaurants die curry, kebab, loempia's etc. uit India, het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië aanbieden.

In London-Chinatown zijn de restaurants goedkoop en de wijk ligt vlakbij the theaters in West End. Ideaal als je uitgaat.

In de wijken Southall en Wembley is Indiaas eten de helft goedkoper en veel lekkerder dan in het centrum van Londen.

Lekker eten in Southall en Wembley

Afhaalrestaurants en picknicken.

'Take away food' is vaak het goedkoopst omdat de BTW daarvan lager is dan in het restaurant zelf en natuurlijk omdat er geen servicekosten berekend worden. Het verschil kan tussen de 30% en 40% liggen. Je kunt in Londen op hele mooie plaatsen picknicken.

Vegetarisch eten is vaak goedkoop.

Er zijn goede vegetarische restaurants bij Covent Garden, in Neal's Yard Area, een kleurrijke binnenplaats in Seven Dials.

Covent Garden en Neal's Yard Area

Fish and Chips

Fish & Chips eten is goedkoop

Pub Food

Een portie Fish & Chips vult ook en is heel goedkoop. Na twaalf uur kun je goedkoop eten in de pubs.

Musicals in Londen

Tickets kopen voor shows in Londen.

De attracties in de buurt van:

Campings in de buurt van Londen

In een paar recreatiegebieden vlakbij Londen zijn een aantal goedkope campings te vinden. Dankzij de metro kun je ook van buiten Londen in iets meer dan een half uur in het centrum van Londen zijn.

De campings van Londen.

De goedkope hotels en hostels van Londen

In Londen kun je nog wel voordelig overnachten.

Dit zijn enkele goedkope hotels in Londen.

Reizen met openbaar vervoer in Londen

Londen heeft een uitgebreid openbaar vervoer netwerk en alles is met de metro of de bus gemakkelijk te bereiken. Vanaf het vliegveld kun je meteen in de metro stappen die je naar hartje Londen brengt. Buiten het centrum kun je ook makkelijk en gratis je fiets meenemen, maar in de binnenstad is dit lastiger.

Als je drie of meer keren met de metro reist is het handig en goedkoper om een Travel Card of een Oyster Card te kopen. Met de Travel Card kun je zeven dagen gratis binnen twee zones met de bus of metro reizen. Reizen met een Oyster Card is echter meestal goedkoper.

Koop thuis een Oyster Card

Met een Oyster Card wordt automatisch het laagste tarief genomen. Als je een Oyster Card gebruikt hoef je geen Travel Cards te kopen. Je betaalt met de Oyster Card dus nooit meer dan het goedkoopste tarief.

Je kunt bij de automaten in de ondergrondse een Oyster Card of Travel Card kopen. Je kunt ook thuis een Oyster Card online kopen bij het Britse toeristenbureau.

Tip: De webshop van het Brits Toeristenbureau stuurt je een plattegrond van Londen met een kaartje van de metrolijnen toe voor €1,50.

Een Oyster Card of plattegrond online bestellen.

De Original Londen Sightseeing Tour

Een snelle manier om Londen binnen korte tijd te bekijken is met de hop-on hop-off bussen.. De kaartjes zijn 48 uur geldig en je kunt overstappen tussen de drie routes door Londen. In de prijs zit zelfs een vaar tocht met de Thames River Cruise inbegrepen.

Kaart van de vliegvelden

Een alternatief voor de hop-on hop-off bus

Bus 9 rijdt een route langs de belangrijkste attracties van Londen. Dit kost je niet meer dan de prijs van een buskaartje en is dus een alternatief voor de dure Hop On Hop Off Bus.

Bus 9 is populair bij toeristen en de klassieke Engelse dubbeldekker wordt hier nog ingezet.

De dubbeldekkers in Londen.

Leuke plaatsen in het centrum van Londen

Piccadilly Circus

Rond Piccadilly Circus

Tower Hill

Rond Tower Hill

Rond Oxford Street

Rond Oxford Street en Regent Street

London Bridge en Southwark

Southwark en de City