rugzaktrips vakantie

Hiken over de National Trails in Wales.

Wales heeft een prachtig landschap met klippen, stranden, bossen, rivierdalen en bergen. Hiken is hier dan ook populair.

Er zijn drie langeafstandspaden in Wales uitgezet: het Pembrokeshire Coast Path, het Offa's Dyke Path en de Glyndwr Way.

centrum Ljubljana

Snowdonia National Park.

The Pembrokeshire Coast Path.

Het Pembrokeshire Coast Path in Wales leidt langs hoge klippen en brede stranden. Het pad loopt grotendeels door het Pembrokeshire Coast National Park. De totale afstand is ongeveer 268 km en als je het trail in één vakantie wilt lopen ben je ongeveer 15 dagen onderweg.

Door het landschap is het een zware tocht als je het in één vakantie wilt uitlopen. Je kunt het echter ook in gedeelten lopen. Het Pembrokeshire Coast Path loopt van de plaats St Dogmaels in het noorden tot Amroth in het zuiden.

The Pembrokeshire Coast Path.

Overnachten in Wales.

Milaan

De Offa's Dyke Path.

Dit hiking trail volgt de grens tussen Engeland en Wales. Je loopt door een gevarieerd landschap van bergen, heuvels en rivierdalen.

Het Offa's Dyke Path loopt voor twee derde deel door Wales en één derde door Engeland. Het Offa's Dyke Path is ongeveer 270 km lang en je bent ongeveer 15 dagen onderweg als je het in één vakantie wilt lopen.

Het Offa's Dyke Path loopt van de Sedbury Cliffs vlakbij het plaatsje Chepstow tot aan de plaats Prestatyn aan de Ierse Zee.

The Pembrokeshire Coast Path.

The Glyndwr Way

Een gedeelte van de hiking trails Glyndwr Way loopt over de prachtige Cambrian Mountains. Verder loop je door bossen en over het platteland en merengebied.

Je hebt tijdens de tocht een prachtig uitzicht op o.a. Cadair Idris, Lake Vyrnwy, de Cambrian Mountains en Y Golfa. De hele route is ongeveer 213 km lang en als je de hele trail in één vakantie wilt lopen ben je negen dagen onderweg.

The Glyndwr Way begint in het plaatsje Knighton op de grens tussen Wales en Engeland en loopt door tot de plaats Machynlleth.

Glyndwr's Way.

Hiken in de Cambrian Mountains.

Mount Snowdon

Rondtrekken in de winter in de Cambrian Mountains bij Mount Snowdon.

Overnachten in een Mountain Bothy

In Wales zijn net zoals in Schotland trekkershutten waar je gratis kunt overnachten.

Je kunt niet een slaapplaats reserveren. Je gaat gewoon aan het eind van de dag naar een Mountain Bothy. De deur is nooit op slot. Als je plaats is ben je welkom.

Je kunt er ook op de grond slapen als je een goede slaapzak hebt. Er is geen water dus neem zowel eten als water mee.

Gratis overnachten in een Mountain Bothy.

Eetbare wilde planten in de natuur.