rugzaktrips vakantie

Goedkoop reizen met een pendelbus

Een buspendel is een voordelige manier van reizen; alleen fietsen of liften is goedkoper.

Bij een buspendel rijdt er een bus heen en weer tussen diverse opstapplaatsen in Nederland en je vakantiebestemming.

Als je kiest voor een nachtbus vertrek je in de avond en kom je vroeg in de ochtend op de plaats van bestemming aan. Dit scheelt dus de kosten van een overnachting.

Reizen met de bus.

Flixbus

Met de bus reizen.

Over buspendels en lijnbussen

Reizen met een pendelbus als van Flixbus is een manier van reizen waarbij je alleen voor het vervoer met de bus betaalt. Je koopt dus alleen een kaartje voor de reis. De bus brengt je dan naar het centrum van je reisbestemming en rijdt weer terug.

Je vakantie kun dus verder zelf organiseren.

Of je kijkt toch nog even of er bij een reisbureau een aanbieding is.

Hostel

Overal in Europa kun je een bus van Flixbus nemen om goedkoop naar een andere stad te reizen.

De lijnbussen Flixbus

Met de Duitse low budget vervoerder Flixbus reis je soms al voor vijf euro van Amsterdam naar Antwerpen en voor rond de 20 euro ben je al in Parijs.

Vanuit veel steden in Nederland reis je met Flixbus voor weinig geld naar Duitsland, België en Frankrijk.

Met Flixbus kun je overigens ook goedkoop tussen sommige steden in Nederland reizen. Tussen Enschede en Eindhoven reis je met de bus bijvoorbeeld sneller dan met de trein.

De kaartjes voor een reis met Flixbus.

De pendelbussen van Interbus.

Interbus biedt een groot aantal buspendels aan naar de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Interbus heeft overal in Nederland en België opstapplaatsen. Vaak zul je in het Brabantse plaatsje Maarheeze overstappen op de bus naar je reisbestemming.

Interbus biedt het hele jaar door buspendels aan door heel Europa.

Kaartjes voor de pendeldiensten van Interbus
(met prijzen en vertrektijden).

busreizen

Langeafstandsbussen zijn comfortabel en er zijn regelmatig pauzes.

De bestemmingen van Interbus.

In de winter kun je met de bus voor weinig geld naar de belangrijkste wintersportgebieden in de Franse Alpen, de Pyreneeën en in Slovenië en Tsjechië.

In de zomer kun je met de bus naar leuke badplaatsen aan de Franse, de Spaanse en de Italiaanse kust. Ook zijn er veel bestemmingen voor een stedentrip.

De bestemmingen van Interbus

Reizen met de bus

Busreizen zijn goedkoop en je wordt afgezet in het centrum van de vakantiebestemming. Dus niet op een ver afgelegen vliegveld zoals bij een goedkope vliegreis.

De bussen van OUIBUS vanuit Amsterdam en Brussel

OUIBUS is een buspendeldienst van de Franse Spoorwegen, de SNCF. Vanuit Parijs kun je met OUIBUS overal komen maar tegenwoordig rijden er ook pendelbussen vanuit Amsterdam.

De bussen van OUIBUS vertrekken meer dan 10 keer per dag vanaf station Amsterdam Sloterdijk. Vaak kun je al voor 25 euro naar Parijs en voor 40 euro naar Londen.

De bussen van OUIBUS zijn comfortabel en bieden veel beenruimte. In de bus heb je gratis WIFI en er zijn stopcontacten voor je tablet of smartphone.

Reizen met QUIbus

De bussen van Eurolines.

Eurolines is overgenomen door Flixbus.

De opstapplaatsen voor een reis met een pendelbus.

Door heel Nederland en België zijn opstapplaatsen. Meestal is een opstapplaats bij een station zodat je gemakkelijk met het openbaar vervoer daar naartoe kunt reizen.

Let er op dat je niet zo vroeg in de ochtend aanwezig moet zijn dat je de avond daarvoor in een hotel moet inchecken om op tijd te kunnen zijn.

badplaats

Met de bus kun je goedkoop naar de badplaatsen in Zuid-Frankrijk reizen.

Het meenemen van bagage bij een busreis.

Als je met de bus op vakantie gaat, mag je gratis 1 koffer of rugzak meenemen en één tas als handbagage. Bij de wintersportbestemmingen mag je meestal ook je wintersportuitrusting meenemen.

Bij veel vakantiebestemmingen in Spanje en Frankrijk mag je ook een halve tent per persoon gratis meenemen. Soms kun je wel meer bagage meenemen maar dan moet je het van te voren melden en waarschijnlijk moet je bijbetalen.

Bijvoorbeeld van Flixbus

  • Groningen - Bremen
  • Amsterdam - Berlijn
  • Rotterdam - Parijs, Antwerpen of Brussel
  • Den Haag - Brussel

Bijvoorbeeld van QUibus

  • Amsterdam - Parijs in zeven uur.
  • Amsterdam - Brussel in drie uur.
  • Amsterdam - Lille in twee uur.
  • Amsterdam - Londen in elf uur.