rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie in Litouwen.

Een bezoek aan de stad Vilnius in Litouwen wordt maakt meestal deel uit van een stedentrip langs de anders steden van de Baltische Staten. Litouwen heeft veel nationale parken en mooie steden en dorpen.

Naast informatie over Litouwen kun je hier gemakkelijk een goedkoop hotel of vlucht vinden en boeken.

Vilnius

De hoofdstad Vilnius in de winter.

Vakantie in Litouwen.

Litouwen is de meest zuidelijke Baltische Staat en is het grootste en tegelijkertijd het goedkoopste land van de Baltische staten. Het is een vrij vlak land met wat heuvels in het noorden en een vijftal nationale parken. Er zijn in Litouwen nog steeds oerbossen te vinden.

In Litouwen vind je uitgestrekte vlakten, dichte bossen en grote moerassen. De meeste toeristen bezoeken alleen de hoofdstad Vilnius of de havenstad Klaipeda maar ook de nationale parken zijn een bezoek meer dan waard.

Overnachten in Litouwen.

Overnachten

Het historische centrum van Vilnius

De hoofdstad van Litouwen is Vilnius. In het sfeervolle centrum van Vilnius zie je verschillende bouwstijlen (van gotisch tot modern) en loop je door en smalle oude straatjes. De stad heeft veel goede restaurants en cafés.

Een paar goed clubs om uit te gaan vind je in de straten: Mesiniu, Vokieciu, Traku en Jasinskio.

Trakai, de meren en het kasteel

De belangrijkste attractie van Litouwen is het Traika National Park met het kasteel bij het historische plaatsje Trakai. Het tussen de meren gebouwde plaatsje Trakai ligt ongeveer 40 km van Vilnius.

Een video (6 min.) over de attracties van Vilnius.

kaartjes De attracties, dagtrips en vervoer van Vilnius en Trakai.

De hotels, pensions en hostels in Litouwen.

Op het platteland van Litouwen kun je goed overnachten in pensions en B&B. In de steden zijn goedkope hotels en hostels te vinden.

Het merendeel van de pensions, hotels en hostels zijn behoorlijk goedkoop. En je zult er ook niet snel voor een volgeboekt hotel staan.

De campings in Litouwen.

Er zijn maar een beperkt aantal campings in Litouwen. Op het platteland is vrij kamperen toegestaan maar niet in de nationale parken. Op privé terreinen moet je wel toestemming vragen aan de eigenaren.

Kaart van de Baltische Staten.

vervoer Litouwen

Vervoer naar Litouwen.

Reizen naar Litouwen.

Vanaf vliegveld Schiphol vliegen de luchtvaartmaatschappijen KLM, LOT en Air Baltic rechtstreeks naar Vilnius. Je kunt ook via de vliegvelden van Tallinn en Riga vliegen.

Verder gaan er ook busreizen vanuit Nederland en België naar Litouwen. De busreis van Nederland naar Litouwen duurt ongeveer een dag.

Een video (3 min.) over de attracties van Litouwen.

kaartjes De rondleidingen, dagtrips en vervoer in Litouwen.

De nationale parken in Litouwen

  • Het Aukštaitija Nationale Park is er voor liefhebbers van bossen en water.
  • Het Dzu-kija Nationale Park: bekend om zijn vele oude dorpjes zoals het dorpje Merkine uit de 14de eeuw!
  • Het Žemaitija Nationale Park.
  • Het Trakai Nationale Historische Park. In het nationale park ligt het historische plaatsje Traika, er zijn veel meren en er is het kasteel.