rugzaktrips vakantie

Low budget reizen in Duitsland

Hier vind je informatie over goedkoop reizen en goedkoop overnachten in Duitsland. Het gehele jaar zijn de stedentrips populair naar Duitse steden als Düsseldorf, Berlijn, München, Hamburg, Aken, Keulen en Trier.

Vakantiegebieden in de Harz, in de Eifel, in het Teutoburger Woud, het Zwarte Woud en langs de Moezel zijn in trek om te hiken, te mountainbiken en voor de wintersport.

Stedentrips in Duitsland

Duitsland

Leuke plaatsen vlakbij de Duitse grens

In het noorden van Duitsland liggen de Duitse Waddeneilanden. Het eiland Waddeneiland Borkum is vanuit Nederland met een veerboot te bereiken.

Bij de grens met Twente liggen historische steden als Münster en Bad Bentheim.

Je kunt ook bij de grens tussen Nijmegen en Venlo naar bijzondere plaatsen als de bedevaartsplaats Kevelaar, de Romeinse ruïnes bij Xanten, Weeze, Kalkar of Goch fietsen.


Overnachten in Duitsland

Overnachten

Voordelige hotels, pensions en hostels in Duitsland

Slapen in hostels en budgethotels is in Duitsland relatief goedkoop. Het is goedkoper om vooraf online te boeken.

In steden als Hannover, Keulen en Frankfurt zijn regelmatig beurzen en andere evenementen waardoor in periodes de meeste hotels volgeboekt zijn.

Op het platteland zie je huizen met de bordjes Fremdenzimmer voor de ramen. Deze kamers zijn goedkoper dan een hotel maar duurder dan een hostel.

Pensions, vakantiehuizen, hotels en hostels.

Leuke grensplaatsen

langs de grens

Leuke plaatsen langs de grens

De bergen van Duitsland

Bergen van Duitsland

Münsterland en omgeving

Münsterland

Het Zwarte Woud

Zwarte Woud

De omgeving van München

Hannover

Naar de Duitse Waddeneilanden.

Vergeet de Duitse Waddeneilanden niet als je een leuke bestemming voor een weekendje naar zee zoekt.

Net als op de Nederlandse Waddeneilanden zijn de stranden schoon en breed en je kunt er kitesurfen, zwemmen, wadlopen, fietsen en uitwaaien.

De Waddeneilanden

Duitse Waddeneilanden.

Borkum

De eilanden Borkum en Juist

Naar het eiland Borkum.

Het waddeneiland Borkum voor de kust van Groningen ligt maar 25 minuten varen met de snelle veerboot uit Eemshaven.

Het Waddeneiland Borkum is een kuuroord dankzij zijn schone lucht en zeewater. Er is een zwembad met verwarmd zeewater zodat je ook in de winter in zeewater kunt baden. Voor de boulevard langs het Noordzeestrand liggen de zeehonden op een zandbank.

Het Waddeneiland Borkum

Kamperen in Duitsland

De Duitse campings zijn te vergelijken met de campings in Nederland. Soms wordt tussen 13.00 uur en 15.00 uur Mittagsruhe geëist. Alleen in het hoogseizoen bij de kust is het noodzakelijk om vooraf te reserveren.

Vrij kamperen is verboden maar het mag in de meeste gebieden wel na toestemming van de eigenaar. Je mag in Duitsland langs de weg in een caravan of camper eenmalig op dezelfde plek overnachten.

Een kampeerplaats of bungalow op een camping.

Low budget verblijf en vervoer in Duitsland

De prijzen van Duitsland zijn te vergelijken met die van ons. Als je door Duitsland per trein wilt reizen kan het geen kwaad om te informeren bij de Duitse spoorwegen naar kortingsmogelijkheden en aanbiedingen.

Onderweg naar Scandinavië

Veerboten

Als je de veerboot naar Noorwegen, Zweden of Finland neemt kun je in Kiel, Lübeck of Rostock overnachten.

Ga eens eten in een bedrijfskantine.

In Duitsland hoeft eten niet zo duur te zijn. Echt goedkoop eet en ook nog gezond eet je tussen de middag in een kantine. In Duitsland zijn veel kantines ook toegankelijk voor niet-werknemers.

Met de trein

Per trein door Duitsland. Er zijn vele kortingen te krijgen. Informeer van te voren.

Goedkope vliegvelden aan de Duitse grens.

Er vertrekken veel budget vluchten van goedkope vliegvelden aan de Duitse grens. Voorbeelden van Duitse steden met een goedkoop vliegveld zijn die van Niederrhein / Weeze en Munster / Osnabrück.

Er zijn goede busverbindingen vanuit Nederland naar deze vliegvelden maar als je vroeg moet vertrekken kun je ook bij het vliegveld overnachten.

Het vliegveld van Frankfurt is het drukste vliegveld van Duitsland.

Stedentrips bij de grens in Duitsland