rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie in Frankrijk

Frankrijk heeft ook low budget veel te bieden. Op onze website vind je adressen van voordelige hotels, goedkope hostels, campings en B&B's. Ook zijn hier tips om low budget door Frankrijk te reizen.

Frankrijk

Frankrijk

Vakantie in Frankrijk

Steden als Parijs, Reims, Nice en Lille trekken veel bezoekers. Verder zijn de badplaatsen bij de Middellandse Zee en de Atlantische oceaan in trek.

De Franse Alpen is het grootste skigebied van de wereld. Er zijn ruim honderd wintersportplaatsen.

Overnachten in Frankrijk

overnachten

De hotels, campings, vakantiehuizen en hostels in Frankrijk

Frankrijk beschikt over een breed aanbod van goedkope hotels. Meestal is het ontbijt niet in de prijs inbegrepen. "Chambre d'Hote" is hetzelfde als B&B. Je huurt een kamer bij een particulier en het ontbijt is in de prijs inbegrepen.

Met Table d'Hote krijg je naast ontbijt ook een warme maaltijd. Er zijn in Frankrijk ook eenvoudige huizen en hutten voor trekkers te huur. Dit zijn de zogenaamde Gites d'étappe.

Goedkoop vervoer naar Frankrijk

De meeste toeristen reizen naar Frankrijk met de auto of trein. Tot aan Parijs zijn de auto en de trein het snelst. Vanuit Rotterdam reis je met de hogesnelheidstrein in ongeveer 2,5 uur naar station Gare du Nord in het centrum van Parijs.

Met de trein naar Frankrijk.

Als je naar Zuid Frankrijk of naar de Franse Alpen wilt kan het de moeite lonen om naar goedkope vluchten te zoeken.

Goedkope vluchten naar Frankrijk.

Bordeaux

De route door Frankrijk naar Noord-Spanje

Kamperen in Frankrijk

Je kunt in Frankrijk kiezen uit luxueuze en zeer goedkope campings met meer eenvoudige voorzieningen. Veel toeristen huren compleet ingerichte bungalowtenten op de campings.

De Campings Municipal zijn gemeentecampings met relatief veel voorzieningen. De Campings Rural zijn kleine campings op het platteland. Vaak liggen ze bij een boerderij in een weiland of boomgaard.

De Campings Naturelles, de natuurcampings, hebben tot ongeveer 25 standplaatsen en liggen in een natuurgebied.

Kamperen is op privé-terrein toegestaan als de eigenaar toestemming gegeven heeft.

Low budget in Frankrijk

Frankrijk is niet een goedkoop land. Vooral toeristische bestemmingen als de wintersport bestemmingen en de Côte d'Azur zijn prijzig. Als je luxer wilt eten dan stokbrood in een park dan ben je al gauw zo'n 40 euro per dag aan eten en drinken kwijt.

Parijs is echter wel duurder dan de rest van Frankrijk. Er zijn enkele bars waar je bij je drinken gratis kunt eten.

Noord-Frankrijk is goedkoper dan Zuid-Frankrijk. Rond Calais liggen leuke badplaatsen en hier liggen de prachtige krijtrotsen van Cap Blanc-Nez.

Goedkoop reizen in Frankrijk.