rugzaktrips vakantie

Hiken over de National Trails van Engeland.

In Engeland ligt er altijd wel een National Trail in de buurt. Langs de National Trails liggen b&b's, hostels, inns en goedkope hotels.

De paden van National Trail zijn gemarkeerd door het Countryside Agency. Hieronder vind je de meest populaire trails van Engeland.

centrum Ljubljana

De Hadrian's Wall Path en de Pennine Way lopen naast elkaar bij het plaatsje Henshaw.

Hadrian's Wall Path.

De trail Hadrian's Wall is ongeveer 140 km lang. De trail loopt door Noord-Engeland van kust naar kust door Cumbria, Northumberland en Tyneside. Je kunt het pad in ongeveer 7 dagen lopen.

Het pad loopt tussen de plaatsen Wallsend (bij Newcastle) en Bowness on Solway.

Meer informatie over Hadrian's Wall Path.

Het Northumberland National Park.

Theems

The Thames Path.

Het Thames Path loopt door Zuid-Engeland. Het pad volgt de rivier de Theems vanuit zijn bron in de Cotswolds (bij de plaatsen Ewen en Kemble) naar de waterkering "Thames Barrier" bij Greenwich.

Onderweg loop je langs de Theems door het centrum van Londen. Je passeert o.a. de parlementsgebouwen en de Tower. Later kom je ook door Windor en Oxford.

De tocht is ongeveer 288 km lang en als je het in één keer loopt heb je ongeveer 14 dagen nodig.

De route van het Thames Path.

De Cleveland Way.

De Cleveland Way loopt door het noordoosten van Engeland rond het North York Moors National Park om vervolgens de grillige kustlijn van de Heritage Coast te volgen.

De Cleveland Way is ongeveer 180 km lang en je kunt het in ongeveer 9 dagen lopen. De Cleveland Way loopt tussen de plaatsen Helmsley en Filey.

Goedkoop overnachten in Helmsley en Filey.

Thames Path en Hadrian's Wall.

Hadrian's path Theems Path

The Cotswold Way.

The Cotswold Way loopt door het westen van Engeland. De trail loopt door de Cotswold Hills en je kunt genieten van prachtige vergezichten, bossen en rustieke dorpjes.

The Cotswold Way is 160 km lang en je kunt het in 7 dagen lopen. De hele trail loopt tussen de plaatsen Chipping Campden en Bath.

Goedkoop overnachten in Chipping Campden en Bath.

Coast Path.

Venetie

Het Coast Path in Cornwell

De North Downs Way.

De North Downs Way loopt door het zuidoosten van Engeland. Het grootste deel van het pad loopt door de Kent Downs en de Surrey Hills. De trail is 230 km lang en je kunt het in 14 dagen lopen. Het pad loopt van de plaatsen Farnham naar Canterbury en Dover.
Je volgt gedeeltelijk de oude pelgrimsroute tussen Winchester en Canterbury.

Goedkoop overnachten in o.a. Farnham en Canterbury.

De Pennine Bridle Way.

The Pennine Bridle Way is een lang pad van Derbyshire naar Cumbria. Als je de hele tocht in één keer zou willen lopen ben je een maand onderweg. De trail is ongeveer 350 km lang. Je passeert o.a. het Peak District, en het Yorkshire National Park.

De Peddars Way en het Norfolk Coast Path.

De Peddars Way volgt een oud Romeins pad en over het pad langs de kust loop je over klippen, stranden en duinen. De hele tocht is ongeveer 150 km lang en je kunt het in ongeveer 8 dagen lopen.

De Peddars Way loopt van Suffolk in het Knettishall Heath Country Park naar Holme. Vandaar loopt het pad over in het Norfolk Coast Path tussen de plaatsen Hunstanton to Cromer.

Goedkoop overnachten in o.a. Hunstanton en Cromer.

The Pennine Way

The Pennine Way is een populaire tocht dus het kan op de route erg druk zijn. Het hele langeafstandspad is 430 km lang maar men loopt het in gedeeltes. Het grootste gedeelte van de trektocht gaat door drie nationale parken: The Peak District, Yorkshire Dales en het Northumberland National Park.

De Pennine Way loopt tussen de dorpen Edale en Kirk Yetholm bij de grens met Schotland.

Overnachten in Newcastle.

The Ridgeway.

Deze trail loopt door Centraal en Zuid Engeland. Je loopt door een afwisselend landschap van beukenbossen, heuvels en door de vallei van de Theems. Je kunt het hele pad van 140 km in ongeveer zes dagen lopen. The Ridgeway loopt tussen de plaatsen Overton Hill en Ivinghoe Beacon.

Goedkoop overnachten in o.a. Overton Hill en Ivinghoe Beacon.

The Yorkshire Wolds Way.

Dit pad loopt door Noord-Engeland en is 130 km lang. Je kunt de tocht in ongeveer vijf dagen lopen. Tussen de plaatsen Filey en Hessle.

Website van de National Trails van Engeland.

Het South West Coast Path.

Het South West Coast Path is de langste trail van Engeland. Als je het in één keer zou lopen ben je meer dan twee maanden onderweg. De tocht is dan ook ongeveer 1000 km lang.

Onderweg kom je langs vissersdorpen, stranden, klippen en merengebieden. Je loopt langs de hele kust van de plaats Minehead naar Poole Harbour in Dorset. Onderweg passeer je Lands End en Newquay aan de kust van Cornwell.

Sussex en Kent.

Sussex Zuid-Engeland

The South Downs Way.

The South Downs way loopt door de Sussex Downs in Zuidoost Engeland. Je loopt hier door beboste heuvels, over open grasland en langs de klippen aan de kust.

Het trail is ongeveer 170 km lang en je kunt het in 8 dagen lopen. Het langeafstandspad loopt tussen de plaatsen Winchester en de badplaats Eastbourne.
Ook de badplaats Brighton ligt op de route

De route van de South Downs Way.