rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie in Portugal

Portugal is één van de meest plezierige vakantielanden van Europa. De hotels, het openbaar vervoer en de restaurants zijn er nog goedkoop.

In Noord-Portugal en Midden-Portugal is het landschap groener dan het zuiden aan de Algarve.

Portugese steden als Lissabon, Porto en Coimbra zijn een stedentrip meer dan waard.

Portugal

Vakantie in Portugal

Populaire bestemmingen voor stedentrips in Portugal zijn Porto, Coimbra en natuurlijk Lissabon.

Lissabon ligt in de buurt van badplaatsen als Cascais en Estoril dus je kunt in Lissabon een stedentrip combineren met een strandvakantie.

Verder zijn de Algarve en de eilanden van de Azoren en Madeira populaire vakantiebestemmingen.

Overnachten in Portugal

Overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Portugal

In de steden vind je hotels die gekwalificeerd zijn met één tot vijf sterren. Op het platteland kun je goedkoop overnachten in herbergen met een restaurant. Deze herbergen worden Estalagem genoemd. Deze Estalagem zijn redelijk goedkoop. Pensão zijn kamers bij particulieren.

Pensão zijn over het algemeen goedkoper dan hotels. Ze zijn te herkennen aan de bordjes Camas of Quartos.

Het weer van Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat. In het noorden is het klimaat in de zomer zacht en het regent er soms. Het landschap is er bergachtig en groen.

In het zuiden van Portugal is het zomers heet en droog. Het landschap is er dan ook minder groen dan in het noorden.

Low budget in Portugal

Portugal is één van de goedkoopste EU landen. In het hoogseizoen kun je nog redelijk rondkomen van zo'n 50 Euro per dag. Je moet dan wel in hostels en jeugdherbergen of op campings slapen en zelf je eten klaarmaken.

Buiten de toeristische gebieden ben je goedkoper uit.

Overnachten in Lissabon

Wat te doen in Portugal

  • In Porto kun je oude port proeven in de vele portkelders aan de rivier.
  • Aan de kust van Algarve kun je goed snorkelen, windsurfen en zwemmen. Vanuit de badplaats Albufeira kun je op een open boot dolfijnen zien en grotten bezoeken.
  • In Portugal kun je goed hiken, kajakken en fietsen. Huur een fiets, surfplank of een kajak.
  • Snorkelen in een rotsige baai in Portugal.

kaartjes Kaartjes voor attracties in Portugal.

Hiken en fietsen.

Mountainbiken en hiken kun je in de regio's Peneda-Gerês en Serra da Estrela.

Bij Lissabon liggen twee prachtige nationale parken. Zo kun je vanuit Lissabon naar Sintra (25 km) en het Arrábida National Park (40 km). In het Arrábida National Park kun je wijnproeven in één van de wijngaarden, kajakken en vanuit zee grotten bezoeken.

Het pelgrimsoord Fatima is een bijzondere stad.

Lissabon

De Portugese eilanden Madeira en de Azoren.

Het bloemeneiland Madeira en de vulkanische eilandengroep de Azoren zijn prachtig. Je moet er wel vanuit Lissabon naartoe vliegen met de luchtvaartmaatschappij TAP.

De eilanden hebben een prachtig landschap met veel bloemen en planten. Tijdens een rondvaart op zee zie je o.a. dolfijnen, schildpadden en walvissen.

Overnachten op de Portugese eilanden.

De restaurants in Portugal

Goedkoop eten kun je in de zogenaamde Casas de Pasto (eethuisjes). Deze eethuisjes zijn goedkoop ingericht met meestal een tl-verlichting maar ze zijn wel goedkoop.

De prijzen voor traditioneel Portugese gerechten als "bacalhau" (gezouten kabeljauw), sardientjes en kip liggen echter onder de € 10.

Als je in Portugal typisch Portugese gerechten als "bacalhau", sardines of zeevruchten wilt eten kun je ook in de zogenaamde Tascas eten. Tascas zijn typisch Portugese cafés.

Uiteraard drink je in Portugal bij het eten de jonge Noord-Portugese wijn Vino Verde.

Kamperen in Portugal

Er zijn meer dan 200 campings in Portugal. In het hoogseizoen zijn de campings aan de kust nogal vol. Vrij kamperen is verboden. Op privé terrein mag het echter wel als je toestemming van de eigenaar hebt.

Leuke plaatsen in Portugal

  • Lissabon, Porto en Faro (Algarve)
  • Aveiro en Coimbra

De hotels, campings en appartementen in Portugal

Een stedentrip naar Lissabon

In Lissabon kun je met de trein naar de het historische stadje Belem (ongeveer 20 minuten) en naar de badplaats Cascais. Het is een mooie treinrit langs de kust.

Als je van markten houdt dan is er een markt in de markthal bij het treinstation Cais de Sodre aan de Taag. In de markthal kun je kennismaken met gerechten uit de Portugese keuken.

Shoppen kun je in Lissabon in het prachtige oude centrum Baixa. Uitgaan kun je in de cafés in de oude wijken Bairro Alto en Alfama.