rugzaktrips vakantie

Low budget overnachten en eten in Manchester.

Manchester is één van de belangrijke toeristische bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Het is een levendige en kleurrijke stad. Manchester is dan ook een populaire bestemming voor Britse jongeren voor een goedkope stedentrip.

Het is een echte studentenstad en het vinden van een goedkoop hotel, restaurant of pub is dan ook geen enkel probleem.

Manchester centrum

Een pub in het centrum van Manchester.

kaartjes voor attracties in Manchester.

De hostels in Manchester.

Een kamer is een hostel is in Engeland net zo duur als in een hotel of B&B. Backpackers slapen in een hostel dan ook meestal op een slaapzaal.

Een voordeel van een overnachting in een hostel is dat je gebruik kunt maken van de keuken.

Het Rahman Piccadilly Hostel heeft goede beoordeling en een overnachting kost minder dan 25 euro per nacht inclusief ontbijt. Het is een nieuw hostel en in het centrum bij het station van Manchester.

De hostels, jeugdherbergen en Homestay.

Overnachten in Manchester.

overnachten

De hotels in Manchester.

In Manchester zijn enkele goede maar goedkope hotels. Goedkoop is bijvoorbeeld het Luther King House, vlakbij de universiteit van Fallowfield en iets buiten het centrum.

Een ander goed maar goedkoop hotel is het Milton Manchester Hotel. De kamers kosten rond de 60 Euro. Deze kamers zijn ruim en schoon. Het hotel ligt wel in een buitenwijk maar het station en een tramhalte liggen om de hoek. Het vliegveld van Manchester ligt 14 km van het hotel.

Het driesterrenhotel Westlynne Hotel & Apartments liggen ongeveer 4 km van het centrum. De snelweg is vanuit dit hotel gemakkelijk te bereiken. Het metrostation ligt vlakbij. Iedere vijf minuten rijdt er een metro naar het centrum.

De hotels en appartementen in Manchester.

Goedkoop uit eten in Chinatown.

Dankzij het grote aantal hongerige studenten in Manchester is het vinden van een goedkoop restaurant niet zo moeilijk. Als je van Aziatisch eten houdt kun je naar het Chinatown van Manchester, dat ten zuiden van het centrum ligt. Hier heb je een ruime keus aan Chinese restaurants. Maar je kunt er ook terecht voor goedkope Thaise, Vietnamese en zelfs Japanse restaurants.

Veel Chinese restaurants in Chinatown bieden een "All you can eat"-buffet aan. Goedkoop, veel en lekker!

Engeland

Het vliegveld van Manchester

Manchester Airport ligt ongeveer 15 km van het centrum van Manchester. Er rijden rechtstreekse treinen en Airportbussen vanaf de terminals naar de binnenstad van Manchester. Iedere 10 vertrekt er een trein naar station Manchester Piccadilly, het centraal station.

Luchtvaartmaatschappijen als KLM en EasyJet vliegen rechtstreeks van Schiphol op Manchester Airport. Vanuit Eindhoven Airport vliegt Ryanair op Manchester.

Manchester Chinatown

In Chinatown kun je goedkoop eten in een All You Can Eat buffet.

De Curry Mile

Net zoals in de rest van Groot Brittannië heb je ook in Manchester een ruime keus aan Curry Restaurants. In Manchester zijn vooral veel Indiase en Pakistaanse restaurants.

Iets buiten het centrum van Manchester ligt de wijk Rusholme. Hier vind je aan de Wilmslow Road de bekende Curry Mile. In deze langgerekte straat zijn meer dan zeventig zuid Aziatische restaurants die tot ver in de ochtend open zijn.

De Curry Mile is populair bij studenten om de goedkope maaltijden en omdat het dichtbij de universiteit ligt. De Curry Mile is tot drie a vier uur 's nachts druk bezocht. Een leuke bijkomstigheid van de restaurants in Rusholme is dat je in een curry restaurant je eigen drank mee mag nemen.