rugzaktrips vakantie

Vakantie in Noorwegen.

De hotels in Noorwegen zijn niet zo goedkoop maar er zijn hostels, budget hotels en trekkershutten te vinden als je low budget reist. Vergeet niet om bij een paar fjorden een oversteek met een veerboot te maken.

Enkele populaire bestemmingen in Noorwegen zijn Oslo, Bergen en de vele Noorse eilanden bij de kust.

Vakantie in Noorwegen

Noorwegen heeft een kust van meer dan 2600 km. In het Noorden strekt Noorwegen zich uit tot de Noordkaap. Toeristen komen voor het landschap, de fjorden, de toendra, de Noorse eilanden en voor steden als Oslo en Bergen.

Noorwegen is een land met weinig inwoners en heeft dus de ruimte voor natuur. Het is een goede bestemming als je van hiken houdt.

Veerboten en fjorden in Noorwegen.

Overnachten in Noorwegen.

overnachten

Hotels, budgethotels, pensions en hostels in Noorwegen.

De hotels zijn in Noorwegen meestal duur. Op het platteland zijn ze echter iets goedkoper dan in de steden. Ook kun je in Noorwegen blokhutten en fjordhutten reserveren.

Er zijn in Noorwegen zo'n 1500 campings. De meeste campings zijn eenvoudig en vooral bedoeld voor trekkers. Op campings worden ook "hytter" verhuurd. In deze trekkershutten is plaats voor 2 tot 6 personen.

Vrij kamperen in Noorwegen.

In Noorwegen mag je overal kamperen waar geen hekken staan. Tenten mogen echter niet dichter dan 150 meter van een huis neergezet worden en je mag er maximaal 2 dagen blijven staan.

Op privé terreinen mag je natuurlijk alleen na toestemming van de eigenaar kamperen. Van half april tot half september is open vuur verboden..

Vrij kamperen in Noorwegen.

Mooie fjorden in Noorwegen.

Fjorden in Noorwegen

De fjorden van Noorwegen

Als je aan de Noorse kust bent moet je zeker eens met een ferry een fjord oversteken of één van de vele eilanden bezoeken. Vanaf de veerboot het je het mooiste uitzicht op een fjord.

Vlakbij Oslo ligt al een fjord, het Oslo Fjord. Met de veerboot of rondvaartboot kun je ook naar het Sognefjord bij Bergen, naar het Storfjord met natuurlijk naar het Geirangerfjord varen.

Veerboten en fjorden in Noorwegen.

Een video (3 min.) over de attracties van Noorwegen.

kaartjes Dagtrips, vervoer en attracties in Noorwegen.

Leuke dingen doen in Noorwegen.

  • Noorwegen is een zeer dun bevolkt land met een adembenemende natuur. Het zal een verademing zijn eens niet altijd en overal mensen om je heen te hebben. Ga in Noorwegen bergbeklimmen en hiken. Er is een kans dat je rendieren of elanden tegenkomt.
  • In de omgeving ten noorden van Bergen kun je bergwandelen, vissen, zwemmen, varen, kajakken, fietsen (fietsverhuur), … Het is daar allemaal mogelijk
  • Bezoek tenminste één fjord vanaf het water. Vanuit Oslo, Stavanger en Bergen vertrekken rondvaartboten en veerboten naar de fjorden.

Wintersport in Noorwegen.

Je kunt in Noorwegen het hele jaar door wintersport beoefenen. Noorwegen heeft duizenden kilometers aan skipistes en langlaufbanen.

Wintersportgebieden vind je o.a. rond Oslo, Lillehammer, Geilo, Holmenkollen en het Gudbrandsdalen. In de zomer kun je voor wintersport naar Finse, Jotunheimen en Stryn.

Zoek een hotel in een wintersportgebied.

Noorwegen

Vervoer in Noorwegen.

Als je wilt rondreizen en veel fjorden wilt bezoeken dan kun je het beste met veerboten reizen. Ook met de Noorse spoorwegen en met bussen kun je gemakkelijk reizen.

Het uitzicht dat je hebt vanuit de treinen is één van de attracties in Noorwegen.

Reizen met de trein.

Vanuit Tromsø.

De attracties van Lavik.

Het plaatsje Lavik aan het Sognefjord is een prima startpunt voor dagtochten naar de toeristische trekpleisters in de regio. Zoals bijvoorbeeld de Jostedal gletsjer, de Flåm-spoorbaan of het Fjærlandfjord.

In en om het dorpje Lavik zijn zo’n 17 gemarkeerde bergwandelroutes. Deze routes zijn verschillend in moeilijkheidsgraad en in lengte. Alle tochten bevatten prachtige vergezichten, indrukwekkende natuur en die unieke beleving van ruimte boven op de top.