rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie of een weekendje weg naar Luxemburg.

Luxemburg ligt bij de Ardennen en de Eifel en is dus ideaal voor een actieve vakantie. Ook de mooie stad Luxemburg trekt veel toeristen.

Andere populaire plaatsen in Luxemburg zijn Echternach en Vianden.

Alle vormen van openbaar vervoer in Luxemburg zijn sinds 2020 gratis voor iedereen. Je mag dus gewoon in de trein of bus stappen zonder kaartje.

Leuke plaatsen in Luxemburg.

kaart van Luxemburg

Vakantie in Luxemburg.

Luxemburg ligt vlakbij Nederland en België maar als je in Luxemburg bent voel je je helemaal in het buitenland. In het noorden van Luxemburg zijn de bergen van de Ardennen en de Eifel. Het zuiden is heuvelachtig met rivierdalen.

Luxemburg is heel geschikt voor een actieve vakantie. Klimmen, hiking, langlaufen en raften, het is er allemaal mogelijk.

Luxemburg stad is een mooie stad die een bezoek zeker waard is.

Overnachten in Luxemburg.

Overnachten

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Luxemburg.

Buiten de stad Luxemburg zijn veel eenvoudige kleine hotels te vinden. De prijzen zijn redelijk. Ook kunt je overnachten in pensions of in kamers bij particulieren. Deze kamers zijn te herkennen aan de bordjes "chambres" of "Zimmer frei" op de ramen of in de tuin.

Hier vind je aanbieders van goedkope hotels, jeugdherbergen, hostels en campings in Luxemburg.

Kamperen in Luxemburg.

In Luxemburg zijn veel uiteenlopende campings te vinden. Van grote luxe campings tot kleine eenvoudige campings.

Wild kamperen is ook in Luxemburg verboden maar op een privé terrein mag je wel kamperen als de eigenaar toestemming gegeven heeft. Bij trektochten overnachten echter toch veel hikers in de bossen.

Fiertsen in Luxemburg

In de omgeving van Vianden en het Mullerthal wordt veel gefietst.

Wat te doen in Luxemburg.

  • In het noorden van Luxemburg kun je goed skiën, langlaufen en hiken. Je vindt hier goed gemarkeerde wandelpaden en hiking trails. De nationale routes zijn met geel gemarkeerd. Witte driehoeken markeren een pad dat hostels onderling verbindt.
  • De smalle wegen met veel bochten maken Luxemburg populair voor een weekend motorrijden. Er zijn vele motorroutes. Op een zonnig weekend staat het centrale plein in Larochette vol motors.
Kanoverhuur

Kanoverhuur bij Wallendorf aan de Our.

Low budget in Luxemburg.

Luxemburg ligt vlakbij Nederland en je spaart dus op je reiskosten als je naar Luxemburg op vakantie gaat. De bergen en de bossen van Luxemburg lenen zich voor een actieve vakantie met hiken, kanovaren en fietsen. Allemaal activiteiten die goedkoop zijn.

Wat betreft restaurants en cafés is Luxemburg niet goedkoop maar je kunt je eten in een supermarkt of bakkerij kopen en het in de natuur opeten.

Als je in hostels of op goedkope campings overnacht en zelf je eten klaarmaakt moet je rekenen op een budget van zo'n 60 Euro per dag. Mocht je met de auto gaan dan is de benzine een stuk goedkoper dan je in Nederland gewend bent.

Adressen voor kanoverhuur en kanotochten.

  1. Outdoor Freizeit Sàrl, Rue de la Sûre 10, Dillingen, Luxemburg, tel: +352869139.
  2. Camping du Rivage, Echternacherstroos, 7, Reisdorf, Luxemburg. tel +352691799882
  3. Waterfietsen op het meer van Echternach, Chemin vers Rodenhof, Echternach, Luxemburg. tel.: +352621183985.

Tips voor je camera.

Het Mullerthal

Hiken in het kanton Echternach in het oosten van Luxemburg.

Rondtrekken in het Mullerthal

De omgeving rond Mullerthal wordt ook Klein Zwitserland genoemd (al is de hoogste piek maar 414 meter). Er zijn veel kloven, rotsen, snel stromende beekjes en dicht bos.

Leuke dorpen in het Kanton Echternach zijn Echternach, Beaufort, Berdorf en Consdorf.