rugzaktrips vakantie

Een low budget vakantie in Kent.

Kent is een county in het zuiden van Engeland. Als je met de veerboot naar Dover reist of met de trein door de kanaaltunnel reist kom je in Kent aan. Kent heeft een parkachtig landschap met veel heuvels en historische plaatsen.

Met de trein is Londen vanuit veel plaatsen in Kent gemakkelijk te bereiken. De hotels en B&B's in Kent zijn goedkoper dan in Londen.

Kaart van Kent

Kent

Leuke plaatsen in Kent.

Overnachten in Kent.

Kent is het warmste deel van Engeland en het regent er in de zomer minder dan in andere delen van Engeland. Kent is dan ook een populaire vakantiebestemming in Engeland.

De vele badplaatsen en middeleeuwse plaatsen van Kent trekken veel toeristen uit Londen. Toch zijn de hotels en de B&B's in Kent veel goedkoper dan in Londen.

Plaatsen als Dover, Folkestone, Canterbury en Ramsgate zijn met de auto, veerboot en de trein vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken.

Overnachten in Dover.

Overnachten

De havenplaats Dover.

Dover is vanuit Nederland en België met de auto gemakkelijk en snel te bereiken. Je neemt gewoon een veerboot vanuit Calais naar Dover. Het leuke van een reis met de (P&O) veerboten is dat je niet lang van te voren hoeft te reserveren en als je de boot mist kun je altijd nog de volgende boot nemen.

Dover is een kleine havenstad met een strand. Pas wel op met zwemmen want de zee is hier dichtbij het strand vrij snel diep.

In het restaurant van de Tesco supermarkt in Dover kun je goedkoop eten.

Overnachten in Dover.

Het middeleeuwse Canterbury.

De stad Canterbury ligt in het midden van Kent, niet ver van de kust. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met een kathedraal. Om de kathedraal te kunnen bezoeken moet je wel betalen voor de toegang.

In de historische binnenstad van Canterbury kun je goed shoppen. Canterbury is vanuit Nederland en België gemakkelijk te bereiken en is dus een goede bestemming voor een weekendje weg.

Overnachten in Canterbury

Canterbury

Rondvaarten in Canterbury

Het historische Rochester.

Rochester is de stad van Charles Dickens. Het is dan ook een populaire bestemming voor de kerstdagen.

De bezienswaardigheden in Rochester zijn het kasteel uit de twaalfde eeuw, de kathedraal uit de elfde eeuw, High Street en de historische werf in Chatham. De attracties van Londen zijn vanuit Rochester gemakkelijk te bereiken.

Overnachten in Rochester.

Hotel Folkestone

Bij de promenade in Folkestone tref je veel van dit soort hotels aan.

De badplaats Folkestone.

Folkestone is bekend van de kanaaltunnel. Als je met de auto in Engeland bent en terug wilt moet je bij Folkestone de autotrein nemen.

Folkestone is echter ook een badplaats dat niet ver van de krijtrotsen van Dover ligt. Het heeft een mooi strand en een interessante kust.

In Folkestone zijn veel hotels en B&B's te vinden.

Overnachten in Folkestone.

kaartjes Kaartjes voor attracties en tours in Kent

De White Cliffs of Dover.

De belangrijkste attractie van Dover is ongetwijfeld de beroemde White Cliffs. Het mooist zijn de White Cliffs in St Margaret's Bay.

Je kunt hier op het kiezelstrand naar de krijtrotsen staan. Er is ook een restaurant met terras.

Vlakbij Dover vind je het bezoekerscentrum op de krijtrotsen. Er is een hiking trail langs de prachtige kust van Kent die bij het bezoekerscentrum langs loopt.

De attracties van de kust bij Dover.

Folkestone

Het strand van Folkestone.

De veerboten en de kanaaltunnel.

Veerboten Engeland
Krijtrotsen

Foto's van de krijtrotsen.

attracties Dover

Foto's van Dover.

Canterbury

Foto's van Canterbury.

Kaart