Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget overnachten en uitgaan in Edinburgh

Edinburgh is een populaire bestemming voor backpackers en er zijn dan ook veel goedkope hotels, hostels, "Guest houses" en B&B's te vinden. Vooral tijdens het festival in augustus en in de kerstvakantie is het erg druk in Edinburgh.

Edinburgh is een studentenstad dus er zijn genoeg goedkope restaurants. Uitgaan doe je in de buurt Potterow.

    Low budget in Edinburgh
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Schotland > Edinburgh
     
Goedkoop in Edinburgh
Zoek op de site
eten in Edinburgh
Haggis met whiskey, meer Schots kan het niet worden.
Waiverly Station
Waiverly Station ligt tussen twee delen van het centrum.

Links het 19de-eeuwse gedeelte met veel winkels, hotels en restaurants en rechts de Royal Mile met High Street en het kasteel. Openbaar vervoer in Edinburgh

Het Grassmarket Hotel. Het hotel ligt een paar minuten lopen van de Royal Mile.

Het hotel heeft ook familiekamers.

Low budget in Edinburgh
Goedkope hotels, hostels en B&B's in Edinburgh

Edinburgh is erg populair bij backpackers en het vinden van een goedkope accommodatie is dan ook geen probleem. Behalve dan in de festivalmaand augustus en rond Oud en Nieuw. In deze perioden zijn de hotels, hostels, jeugdherbergen en Guest Houses snel volgeboekt.
In het historisch centrum van Edinburgh – de Old Town - zijn veel goedkope hostels en er zijn drie hostels.

Zit je liever in een hotel maar vind je de prijzen in Edinburgh toch te hoog, zoek dan een accommodatie iets buiten de stad.

Zo ziet het eruit.
Edinburgh
Edinburgh

Op zo’n 20 minuten lopen van het centrum van Edinburgh liggen plaatsen als Newington, Bruntsfield, Stockbridge, Murrayfield en Leith.

De prijzen van hotels in deze plaatsen zijn lager dan die in Edinburgh zelf. Al deze plaatsen zijn ook heel goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Een ander goedkoop alternatief voor een hotel zijn de "Guest houses". De meeste "Guest houses" bieden hetzelfde comfort als hotels. Alleen liggen de prijzen van "Guest houses" lager dan die van gelijkwaardige hotels. Ten noorden van The New Town en in Newington vind je veel Guest Houses.

De low budget hotels, B&B's en hostels in Edinburgh.

Edinburgh centrum
Foto: Op de Grassmarket en in de zijstraat West Bow in Old-Town vind je leuke cafés en eethuizen. Op de hoek van West Bow en Grassmarket is een leuk budget hotel, het Grassmarket Hotel, met "Beds For Sleepy Heads". Het eetcafé Hula is een goede plaats voor een ontbijt of lunch. Niet duur en heel lekker.

De restaurants in Edinburgh

De restaurants in Edinburgh kunnen dankzij het grote aantal studenten en de populariteit van de stad onder backpackers nog redelijk goedkoop zijn. Ook streekproducten als verse zalm, verse groenten en oesters zijn in Edinburgh goedkoper dan in Nederland.

Het aanbod van restaurants in Edinburgh is verrassend internationaal. Naast de traditionele Schotse restaurants vind je in het centrum ook veel Franse brasseries en restaurants. Natuurlijk ontbreken de Italiaanse restaurants niet en wie op de Latijns Amerikaanse tour wilt kan bij de plaatselijke Mexicaan terecht. Azië is goed vertegenwoordigd met Indiase en Thaise restaurants. Ook zijn er veel vegetarische restaurants in Edinburgh.

Je kunt op je restaurantrekening besparen door zoveel mogelijk streekgerechten te bestellen. En denk dan niet alleen aan de beroemde Haggis, een Schots gerecht met gekookte organen en vlees, gekookt in een schapenmaag. Schotland heeft meer te bieden dan Haggis. Verse Schotse zalm, oesters, mosselen, schelpen en langoustines zijn lekker en ook Schots.

Het plaatsje Leith is de haven van Edinburgh. Hier vind je dan ook enkele van de goedkoopste visrestaurants van Edinburgh. Enkele lokale vissoorten die hier vers van de boot op je bord belanden zijn heilbot, brasem en zeebaars.

Ook in veel pubs kan je terecht voor een goedkope maaltijd. Dankzij de grote porties die ze in pubs serveren hoef je meestal niet meerdere gangen te bestellen. Een hoofdgerecht is vaak al genoeg. Dit scheelt al weer op je vakantiebudget.

Vroege eters pakken ook hun voordeel. Veel restaurants bieden vroeg in de avond (rond een uur of vijf) gerechten tegen lagere prijzen aan dan later in de avond. Deze zogenaamde "Pretheater Prices" zijn soms de helft van de prijs later op de avond. Goedkope restaurants in Edinburgh vind je rond de universiteiten. Vooral tegen lunchtijd kun je hier heel goed terecht.

Verblijf je in een Bed & Breakfast of is het ontbijt bij je hotelkamer inbegrepen dan heb je waarschijnlijk geen trek meer tijdens de lunch. Het Schotse ontbijt bied je de mogelijkheid je goed vol te eten.

De goedkoopste manier om je maag te vullen is natuurlijk door zelf te koken. In veel hostels kun je gebruik maken van de keuken. Verse ingrediënten vind je het goedkoopst op de lokale markt.

Edinburgh centrum
Foto: In de straat West Bow vind je veel goedkope eethuizen. Bij Oink kun je een warm broodje Schots varken kopen.

Uitgaan in Edinburgh

Voor een niet te duur avondje stappen kun je het beste naar de Potterow gaan. De Potterow is de buurt rond de Edinburgh University. In deze studentenbuurt liggen veel pubs en discotheken die gericht zijn op studenten. Behalve dat de prijzen hier laag liggen is het er elke avond gezellig druk met stappers.

Behalve in Potterow kun je ook naar The Old Town voor een kroegentocht langs onvervalste Schotse pubs. Populair is de Grass Market, aan de voet van het kasteel. Goedkoper dan hier kun je in Edinburgh geen pint bier kopen.

De discotheken (nightclubs) zijn het logische vervolg van een avond uitgaan wanneer de pubs sluiten. Vaak is het de keus tussen duur maar stijlvol of goedkoop maar ordinair.

Zo vind je in Edinburgh moderne trendy clubs waar de drankjes een vermogen kunnen kosten maar ook verlopen maar goedkope nightclubs met een voornamelijk behoorlijk dronken publiek.

Tip: De gratis attracties in Edinburgh

Edinburgh centrum
Foto: High Street ligt in het historische centrum van Edinburgh. Samen met de zijstraten vormt dit de Royal Mile. De plaats met heel veel bezienswaardigheden.

Meer informatie over Schotland

Edinburgh Airport Openbaar vervoer in Edinburgh
Rondreizen in de Highlands Gratis attracties in Edinburgh
Bespaartips voor je vakantie Veerboten naar Groot Brittannië
Hiken in Schotland Newcastle (170 km)
Glasgow (75 km) Hostels en jeugdherbergen
Inverness en Loch Ness (250 km) Low budget in Groot-Brittannië
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

-

-

 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
Ierland en de Ierse Zee
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact