rugzaktrips vakantie

Low budget overnachten en uitgaan in Edinburgh.

Edinburgh is een populaire bestemming voor backpackers en er zijn dan ook veel goedkope hotels, hostels, "Guest houses" en B&B's te vinden. Vooral tijdens het festival in augustus en in de kerstvakantie is het erg druk in Edinburgh.

Edinburgh is een studentenstad dus er zijn genoeg goedkope restaurants. Uitgaan doe je in de buurt Potterow.

Old Town in Edinburgh.

Edinburgh

High Street vormt samen met de zijstraten de Royal Mile.
Hier zijn de meeste bezienswaardigheden.

Goedkope hotels, hostels en B&B's in Edinburgh.

Edinburgh is erg populair bij backpackers en het vinden van een goedkope accommodatie is dan ook meestal geen probleem. In het historisch centrum van Edinburgh – de Old Town - zijn veel goedkope hostels en er zijn drie hostels.

Een goedkoop alternatief voor een hotel zijn de Guest houses en B&B's. De meeste Guest Houses bieden hetzelfde comfort als hotels. Alleen liggen de prijzen van Guest Houses lager dan die van gelijkwaardige hotels. Ten noorden van The New Town en in Newington zijn veel Guest Houses.

De inns, Guest Houses en appartementen in Edinburgh.

Overnachten in Edinburgh.

overnachten

Overnachten in de omgeving.

Als alle hotels vol zijn of als je liever een goedkoper hotel zoekt dan kun je een accommodatie buiten de stad zoeken.

Op zo'n 20 minuten lopen van het centrum van Edinburgh liggen plaatsen als Newington, Bruntsfield, Stockbridge, Murrayfield en Leith. De prijzen van hotels in deze plaatsen zijn lager dan die in Edinburgh zelf. Al deze plaatsen zijn ook heel goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Ten noorden van The New Town en in Newington zijn veel Guest Houses.

De hotels en appartementen rond Edinburgh.

Lekker eten in Edinburgh

De restaurants in Edinburgh zijn dankzij het grote aantal studenten en de populariteit van de stad onder backpackers nog redelijk goedkoop. Ook streekproducten als verse zalm, verse groenten en oesters zijn in Edinburgh goedkoper dan in Nederland.

Tip: Op de hoek van West Bow en Grassmarket is een leuk budget hotel, het Grassmarket Hotel, met "Beds For Sleepy Heads".

Het eetcafé Hula is een goede plaats voor een ontbijt of lunch. Niet duur en heel lekker.

Venetie

Op de Grassmarket en in de zijstraat West Bow in Old-Town zijn leuke cafés en goedkope eethuizen.

Dit zijn de Schotse specialiteiten

Je kunt op je restaurantrekening besparen door zoveel mogelijk streekgerechten te bestellen. En denk dan niet alleen aan de beroemde Haggis, een Schots gerecht met gekookte organen en vlees, gekookt in een schapenmaag. Schotland heeft meer te bieden dan Haggis.

Verse Schotse zalm, oesters, mosselen, schelpen en langoustines zijn lekker en ook Schots.

Het plaatsje Leith is de haven van Edinburgh. Hier zijn dan ook de goedkoopste visrestaurants in Edinburgh. Hier krijg je heilbot, brasem en zeebaars vers van de boot op je bord.

Het Grassmarket Hotel.

Hotel Edinburgh

Het hotel ligt een paar minuten lopen van de Royal Mile.

Tips om voordeliger te eten.

  • Veel restaurants bieden vroeg in de avond (rond een uur of vijf) gerechten tegen lagere prijzen aan dan later in de avond. Deze zogenaamde "Pretheater Prices" zijn soms de helft van de prijs later op de avond.
  • Goedkope restaurants in Edinburgh liggen rond de universiteiten. Vooral tegen lunchtijd kun je hier heel goed terecht.
  • In veel pubs kan je goedkoop eten. En dankzij de grote porties die ze in pubs serveren hoef je meestal niet meerdere gangen te bestellen. Een hoofdgerecht is vaak al genoeg.
  • De goedkoopste manier om je maag te vullen is natuurlijk door zelf te koken. In veel hostels kun je gebruik maken van de keuken. Verse ingrediënten vind je het goedkoopst op de lokale markt.
    Tips om te besparen op je verblijf.

Uitgaan in Edinburgh.

Voor een niet te duur avondje stappen kun je het beste naar de Potterow gaan. De Potterow is de buurt rond de Edinburgh University. In deze studentenbuurt liggen veel pubs en discotheken die gericht zijn op studenten. Behalve dat de prijzen hier laag liggen is het er elke avond gezellig druk met stappers.

Behalve in Potterow kun je ook naar The Old Town voor een kroegentocht langs onvervalste Schotse pubs. Populair is de Grass Market, aan de voet van het kasteel. Goedkoper dan hier kun je in Edinburgh geen pint bier kopen.

Venetie

In de straat West Bow vind je veel goedkope eethuizen. Bij Oink kun je een warm broodje Schots varken kopen.

Clubs in Edinburgh.

Als de pubs sluiten kun je naar de clubs. Vaak is het de keus tussen duur maar stijlvol of goedkoop maar ordinair.

Zo vind je in Edinburgh moderne trendy clubs waar de drankjes een vermogen kunnen kosten maar ook verlopen maar goedkope nightclubs met een voornamelijk behoorlijk dronken publiek.

kaartjes voor attracties en rondleidingen.