rugzaktrips vakantie

Low budget in Liverpool.

Liverpool is tegenwoordig een aantrekkelijke vakantiebestemming met een ruim aanbod aan hotels, hostels, B&B's en restaurants.

Dankzij het grote aantal studenten in Liverpool en het kleine centrum hoef je in Liverpool nooit lang te zoeken naar een goedkoop restaurant.

Dagtrips vanuit Liverpool.

veerboten Liverpool Engeland

Enkele attracties in Liverpool.

Liverpool is de stad van de Beatles. Er is dan ook veel te doen rond de Beatles. Ga in ieder geval naar de clubs in Mathew Street. De Beatles traden hier veel op in de Cavern Club.

Iedere toerist gaat ook naar de omgeving van het Albert Dock. Hier in de haven liggen schepen en in de voormalige pakhuizen zijn winkels, restaurants en musea.

kaartjes voor boottochten en attracties in Liverpool.

Overnachten in Liverpool.

overnachten

Goedkope hotels, hostels en B&B's in Liverpool.

Bij een goedkope overnachting denk je al snel aan hostels. Als je een goedkope overnachting in een Brits hostel zoekt kom je echter al snel uit op een bed in een slaapzaal.

Een kamer in een B&B, Guesthouse of budgethotel hoeft niet veel meer te kosten als je de prijs van de kamer met meerdere personen kunt delen.

In Liverpool is de locatie minder belangrijk voor de prijs dan de kwaliteit van de kamer. Zo kan een B&B in een woonwijk duurder zijn dan een B&B in het levendige centrum van Liverpool. Ook een B&B buiten Liverpool is niet per definitie goedkoper is dan in Liverpool zelf.

Voordelig overnachten in Liverpool.

De campings rond Liverpool

Buiten Liverpool vind je enkele campings maar sommige campings zijn zonder auto wel moeilijk te bereiken.

De meeste campings in Liverpool verhuren geen vakantiehuisjes. Je moet dus een eigen tent of caravan bij je hebben als je op een camping wilt overnachten.

De campings van Engeland.

Hard Days Night Hotel

In het Hard Days Night Hotel staan de Beatles centraal.

Overnachten op de universiteitscampus.

Een kamer in een studentenhuis kan in de zomer een goedkoop alternatief voor een hotel of een B&B op de universiteitscampus zijn. De universiteiten in Liverpool bieden in de zomer accommodaties aan.

De Liverpool University biedt ook zeer goedkope studentenkamers in Liverpool aan. De badkamer deel je hier met andere gasten. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

Hier kun je soms een studentenkamer reserveren.

Uitgaan in zestiger jaren stijl.

Cavern Pub Liverpool

De Cavern Pub in Mathew Street.

De restaurants in Liverpool

Als je lekker en goedkoop wilt eten in Liverpool dan kun je in de avond het beste naar Chinatown gaan. Veel restaurants in Chinatown bieden een goedkoop buffet aan.

In de uitgaansbuurt rond Slater Street is een gevarieerd aanbod van restaurants. In Slater Street vind je naast goedkope restaurants ook pubs, trendy clubs en discotheken.

Ook rond Hope Street vind je een ruime keus aan goede en goedkope restaurants. Hope Street is wel een stuk rustiger dan het centrum.

kaartjes voor de attracties van Liverpool.

Pubs en pub-food.

Veel pubs in Liverpool bieden simpele maar lekkere en goedkope maaltijden aan. Voor de beste pubmaaltijden moet je aan het water bij de rivier de Mersey zijn. Op zondagmiddag serveren enkele pubs een uitgebreide lunch.

Verder vind je in heel Liverpool goedkope Indiase en Pakistaanse restaurants. Ook kebab restaurants en pizzeria's behoren tot de goedkopere restaurants in Liverpool.

Pubs en Pub Food in Engeland.

Albert Dock

Het Albert Dock in Liverpool

Vervoer in Liverpool

De meeste attracties en bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar in het centrum van Liverpool. Albert Dock, Mathew Street, de winkelstraten, het winkelcentrum Liverpool One en China Town liggen op loopafstand van elkaar.

Als je meer wilt zien kun je een dagkaart voor de Hop-on Hop-off bussen nemen.

Vanuit Liverpool varen veerboten naar Isle of Man, Dublin en naar Belfast.