rugzaktrips vakantie

Kaarten, reisgidsen, ebooks en boeken.

Kaarten en reisgidsen

Je reis voorbereiden doe je natuurlijk zoveel mogelijk online maar het kan handig zijn om ook informatie mee te nemen op je reis. Bekende reisgidsen als de Lonely Planet Guides en de Rough Guides zijn speciaal geschreven voor low budget reizigers. De reisgidsen hebben een handig formaat dus ze passen in je rugzak en ze zijn sterk genoeg om niet uit elkaar te vallen tijdens je reis.

Je kunt bijna alle kaarten, wandelkaarten met routes, campinggidsen en reisgidsen bestellen via BOL.COM. Zelfs tweedehands is mogelijk.

Vind hier de kaarten en reisgidsen

Lonely Planet

Aangeraden door Lonely Planet.

De reisgidsen voor backpackers

In de gidsen vind je praktische informatie over low budgetreizen en goedkoop te overnachten en te eten. De gidsen bevatten o.a. kaarten en adressen en telefoonnummers van hostels en budget hotels. Door de populariteit van deze reisgidsen zijn sommige gebieden en trails bij rugzaktoeristen erg populair geworden.

Populaire routes voor backpackers zijn en waren o.a. de Banana Pancake Trail in Azië, de Gringo Trail in Zuid-Amerika en de Hippie Trail van Europa naar Azië. Deze laatste route is tegenwoordig moeilijk te volgen door de politieke situatie.

Vind hier je Kaart of reisgids

Rough Guide

Het downloaden van boeken en kaarten op je tablet of e-reader

Het is een open deur maar neem niet te zware boeken van huis mee. Een zwaar boek moet je immers misschien kilometers op je rug dragen en op het vliegveld wordt het gewicht van je boeken in je bagage meegerekend.

Als je veel informatie nodig hebt onderweg en niet naar heel afgelegen regio's gaat kun je beter een tablet, e-reader of telefoon met WiFi meenemen dan boeken.

Je neemt dan je boeken en reisgidsen als ebook mee. Dat scheelt bagage en vaak zijn ebooks goedkoper dan boeken.

Tip: De meeste boeken kun je als ebook kopen.

De Lonely Planet Guides

De meest bekende reisgidsen zijn de Lonely Planet Guides. Deze gidsen zijn duidelijk, specifiek en iedere reisgids heeft overzichtelijke kaarten.

Oorspronkelijk waren de Lonely Planet Guides bedoeld voor low budget reizigers en wereldreizigers maar tegenwoordig gebruikt iedereen die kostenbewust wil reizen de gidsen. De auteurs van de Lonely Planet Guides zijn allemaal ervaren reizigers en kennen het gebied waarover ze schrijven goed. Heel belangrijk is dat de reisgidsen gemaakt zijn om mee te nemen.

Loney Planets, Rough Guides en andere reisgidsen

reisgidsen in Inda

Lonely Planets en Rough Guides in India

De Rough Guides.

De Rough Guides hebben een bredere doelgroep dan de Lonely Planet gidsen. Oorspronkelijk waren de reisgidsen bedoeld voor backpackers maar tegenwoordig vind je ook duurdere accommodaties in de Rough Guides.

De Rough Guides worden uitgegeven door de Pinguin Group.

Rough Guides en andere reisgidsen

Griekenland

Vakantie in Athene

Kaarten voor hikers

Als je wilt hiken heb je een goede en gedetailleerde kaart nodig van het gebied waar je wilt rondtrekken. Vaak kun je ter plekke de beste kaarten kopen. Zo zijn in veel plaatsen in Oostenrijk en Zwitserland winkels van Alpenverenigingen te vinden waar je kaarten en routes in de Alpen kunt kopen.

Ook Engeland, Ierland en Schotland staan bekend om de vele trails. Informatie over de vele trails in Engeland vind je bij National Trail. Als je weet welke kaarten je zoekt kun je voor je reis ook veel kaarten vinden op BOL.com.