Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De South Downs Way in Zuid Engeland (160 km)

De South Downs Way is een langeafstandspad van de stad Winchester naar de badplaats Eastbourne. Je kunt het in pad in zeven dagen lopen of in twee of drie dagen fietsen.

Onderweg kom je langs de mooiste natuurgebieden en bezienswaardigheden van Hampshire en Sussex. Onderweg kun je langs het pad overnachten op een camping of hostel.

    Hiken in Engeland 
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
   
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Hiken in Engeland > De South Downs Way
Het Northumberland National Park De kust van East Sussex Andere National Trails in Engeland
De National Trails in Engeland 
Zoek op de site
Hiken in Engeland
De South Downs Way is duidelijk aangegeven met borden.
South Downs Way
Het laatste stuk van Beachy Head naar Eastbourne. Op de foto zie je Eastbourne al liggen.
Hiken in Engeland
Zorg voor stevige schoenen. Soms loop je over gras en maar ook loop je soms over paden met rotsen en stenen.
hiken in  engeland
Het mooie landschap van East Sussex.
Hiken en kamperen
Hiken op de South Downs National Trail
De South Downs National Trail

Het South Downs National Trail loopt van Winchester, de eerste hoofdstad van Engeland, naar
de kalkrotsen van Eastbourne.

Je begint dus in een mooie historische stad en je loopt door de afwisselende natuurgebieden van het South Downs National Park langs de badplaats Brighton en dan via de krijtrotsen aan de kust van East Sussex naar de badplaats Eastbourne.

Het is een wandeling van 160 km en veel wandelaars lopen het in ongeveer 7 dagen. Engelsen nemen er meestal meerdere weekenden voor om het pad te lopen. Als je de route gaat fietsen doe je het in ongeveer drie dagen.

De South Downs Way loopt over smalle paden door een prachtig landschap van glooiende heuvels, bospaden, langs enkele riviertjes naar een pad over de prachtige krijtrotsen
Seven Sisters en Beachy Head.

Langs de route kun je overnachten in diverse hostels en op campings. Iets duurder zijn de hotels, B&B's en pensions. Sommige hostels zijn overigens gevestigd in mooi restaureerde boerderijen. Hieronder vind je een overzicht en adressen van enkele mooie hostels en campings langs het South Downs National Trail.

De route van de South Downs Way

hiken in  engeland
Foto: Het pad tussen de krijtrotsen van Beachy Head en Eastbourne.

Overnachten aan de South Downs Way

Afstand tot Winchester De budget hotels, B&B's en herbergen langs de route.
Het Wetherdown Lodge en camping (25 km) Het Wetherdown Lodge en camping ligt aan het South Downs National Trail en er overnachten dan ook veel wandelaars en fietsers. Het hostel is in handen van een liefdadigheidsinstelling, Earthworks Trust. Er is ook een camping en je kunt er een tent of tipi huren.

Als je lopend of met de fiets komt kun je korting krijgen bij het huren van een kampeerplek of tent. De afstand tot Winchester is ongeveer 26 km.

Adres: Wetherdown Lodge en camping, Droxford Road, East Meon, Petersfield, Tel.:+44 1730 823549

De B&B's en herbergen van Amberley  (70 km) Direct aan de South Downs Way liggen tussen het Wetherdown Lodge en Amberley weinig accommodaties. Je zult hier dus waarschijnlijk ergens van het pad af moeten om te overnachten.

Het plaatsje Amberley ligt ongeveer 45 km van het Wetherdown Lodge. Hier zijn direct aan de South Downs Way wel herbergen, pensions en B&B's

YHA Truleigh Hill in Shoreham-by-Sea (90 km) Ongeveer 10 km van de bebouwde kom van Brighton ligt de jeugdherberg YHA Truleigh Hill. Deze jeugdherberg ligt in het South Downs National Park aan de South Downs Way.

De afstand tot Winchester is ongeveer 90 km.

Adres: YHA Truleigh Hill, Tottington Barn, Shoreham-by-Sea, West Sussex.

Het Brighton Youth Hostel in Brighton Het Brighton Youth Hostel ligt niet in het nationale park maar in het centrum van Brighton.
YHA South Downs in Lewes. (130 km) Het YHA South Downs ligt aan de South Downs Way, vlakbij het station van Southease in de heuvels van South Downs National Park Er is een treinstation in Southease. Het hostel is gevestigd in een verbouwde boerderij en er is een café gevestigd.

Het hostel is ook populair bij Engelse gezinnen voor een goedkoop weekendje weg. De heuvel Firle Beacon ligt vlakbij het hostel. Vanaf Firle Beacon heb je een prachtig uitzicht op het omliggende landschap tot aan de zee. Het hostel is het hele jaar door zeven dagen per week geopend.

Adres: YHA South Downs, Southease Village, Lewes, East Sussex.

Overnachten in Alfriston 1(45 km) Het pad South Downs Way loopt door het plaatsje Alfriston, ongeveer 15 km van Eastbourne en 145 km van Winchester.

Hier zijn verschillende hotels, B&B's en pensions. De krijtrotsen Seven Sisters liggen hier dichtbij.

Het hostel YHA Eastbourne (160 km) Het hostel YHA Eastbourne ligt ongeveer 400 meter van de South Downs Way. De krijtrotsen van Beachy Head liggen op loopafstand. Het is vanuit dit hostel ongeveer anderhalve kilometer lopen naar de pier van Eastbourne, het eindpunt, of beginpunt, van de South Downs Way.

Je kunt er al overnachten voor 16 pond op een slaapzaal. Kamers zijn er vanaf ongeveer 40 pond per nacht.

Adres: YHA Eastbourne, East Dean Road, Eastbourne, East Sussex.

hiken in  engeland

Het pad van de South Downs Way over de krijtrotsen bij Eastbourne

Als je maar een dag hebt en toch iets van de route wilt lopen dan kun je volgens ons het beste het stukje vanaf de promenade van Eastbourne naar de krijtrotsen Beachy Head en Seven Sisters lopen. Het pad is vanaf Eastbourne goed aangegeven en gemakkelijk te lopen. Ook als je rustig loopt en geniet van het uitzicht kun je het gemakkelijk in vier uur doen.

Vanaf Beachy Head en Seven Sisters vertrekt er bijna ieder uur een bus naar Eastbourne en een bus naar Brighton.

Hiken in Engeland en Schotland

Hadrian's Path Andere National Trails in Engeland
Hiken in Schotland Hiken in Wales
De kaarten en wandelgidsen Reizen met een BritRail-pas
Het Northumberland National Park Handige spullen om te hiken

Meer informatie voor een goedkope vakantie in Engeland

Low budget in Groot-Brittannië Overnachten in Engeland
Bespaartips voor je vakantie De badplaats Eastbourne
De kalkrotsen van Eastbourne Veerboten van en naar Engeland
Hostels en jeugdherbergen Met de trein naar Engeland
Reisstekkers voor Engeland Bagage veilig meenemen
 
 
kaart van East Sussex
 
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
kaart van East Sussex
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact