Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Hiken in Schotland

Het landschap van Schotland is uitermate geschikt voor een wandelvakantie. De paden in Schotland zijn goed bewegwijzerd en je kunt kiezen uit veel kortere en langere trails.

Verspreid over Schotland vind je B&B's, trekkerscampings, hostels en jeugdherbergen waar je goedkoop kunt overnachten.

    Hiken in Schotland
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Groot-Brittannië > Schotland > Hiken in Schotland
     
Hiking in Schotland
Lange afstandspaden in Schotland
Het zuiden van Schotland

In het zuiden van Schotland vind je een glooiend landschap met meren, bossen, bergen en verder natuurlijk vissersdorpen en afgelegen herbergen. Zoals in heel Schotland vind je ook hier veel sporen uit de roemruchte geschiedenis van Schotland.
hiken in Schotland
Foto: Het Hadrian's Path en de Pennine Way liggen in het Northumberland National Park, niet ver de grens van Engeland en Schotland.

De routes door Central Scotland

Central Scotland is dichter bevolkt dan de rest van Schotland. Er zijn dus minder trails die door afgelegen gebieden lopen dan in de andere delen van Schotland. In Central Scotland vind je de steden
Edinburgh en Glasgow. Beide steden zijn een goed uitgangspunt om vanuit te lopen. Vanuit Edinburgh lopen veel trails en ook de omgeving van Glasgow is goed bedeeld.

Een mooie dagtrip vanuit Glasgow is Loch Lomond of een dagje hiken of eilandhoppen op de Schotse eilanden van de Firth of Clyde en op de Zuidelijke Hebriden.

Rondreizen in Schotland

Perthshire, Angus en Fife

Dit gedeelte van Schotland ten noorden van
Edinburgh biedt het meest gevarieerde landschap voor trails van Schotland. Perthshire biedt lowland en highland en in het vroegere koninkrijk Fife en Angus vind je een prachtige kust.

In de Highlands van Perthshire vind je trails door bossen, langs lochs en langs rivieren. De trails zijn goed bewegwijzerd.

The Fife Coastal Walk is een bekend lange afstandpad in Schotland.

Loch Lomond en Trossachs National Park

Loch Lomond was het eerste National Park van Schotland. Hier vind je trails langs glens, lochs en mooie dorpen. Een goed uitgangspunt voor hiking zijn de plaatsen
Callander en Aberfoyle. Loch Lomond is een populaire bestemming voor dagtrips vanuit Glasgow en Stirling.

hiken in Schotland
Foto: Uitzicht op Ben Lomond op de West Highland Way.

North East Scotland

Dit is een landschap van historie en drama. Hier vind je trails met thema's als whisky, kastelen en kust. North East Scotland is niet moeilijk om te belopen. Rond Moray en Aberdeenshire heb je een heuvellandschap met mooie riviertjes en velden.

De trails lopen langs veel dorpen. Langs de kust zijn veel vissersdorpen, er zijn duinen, stranden en klippen. North East Scotland is in Groot Brittannië een populaire vakantiebestemming.

Cairngorms National Park

Het Cairngorms National Park is spectaculair. Hier vind je bergen met gletsjers en toendra's en lager vind je bossen, lochs, en valleien met mooie riviertjes. Er is in het Cairngorms National Park een uitgebreid netwerk aan goed bewegwijzerde trails die niet zo moeilijk begaanbaar zijn.

De Western Highlands

De Western Highlands is het gebied met het Schotse landschap dat je kent van foto's en film. Hier vind je lochs die uitkomen in zee, indrukwekkende bergen en een indrukwekkende kust. Het meest bekende gebied in de Western Highlands is Lochaber. Hier vind je de hoogste berg van Schotland, Ben Nevis, staat hier en bij Glencoe vind je mooie heuvels om in te hiken.

Op het eiland Skye voor de kust vind je hoge bergen. De Western Highlands heeft een ruig landschap en er zijn veel moeilijke trails. Er zijn echter wel een aantal gemakkelijke trails in de Western Highlands te vinden. De trails lopen langs stroomversnellingen, bergen, lochs, watervallen en de kust met haar mooie eilanden.

Enkele niet te moeilijke trails zijn Talisker Bay, bij Loch Shiel, bij Portree, bij de plaats Drumnadrochit vlakbij Loch Ness, Loch Lochy, de omgeving van Inverness, de watervallen Inchree Waterfalls en Loch Farr.

Door de Western Highlands loopt het meest populaire lange afstandspad van Schotland, The West Highland Way.

De Northern Highlands

In de Northern Highlands vind je een ruig landschap met veel rotsen maar ook kastelen en ruïnes.

Langs de kust vind je een aantal niet te moeilijke trails.

Enkele voorbeelden van korte trails vind je bij de Flowerdale Falls, Thurso Bay, Struie Hill, de waterval bij de plaats Rosemarkie, het bos bij de plaats Tain, Loch Migdale, Sutherlandshire en Loch an Nostarie en Loch Eireagoraidh vanuit het plaatsje Mallaig.

Tips voor als je wilt hiken in Schotland

Tip 1: In afgelegen gebieden in Schotland kun je primitief maar gratis overnachten in Bothies, een soort trekkershut.

Tip 2: Niet overal is elektriciteit. Neem een volledige geladen powerbank mee voor je camera en smartphone.

Meer lange afstandspaden in Groot-Brittannië

Hiken in Wales National Trails in Engeland
De kaarten en wandelgidsen Gratis overnachten in Schotland

Meer informatie over rondtrekken in Engeland

Low budget in Groot-Brittannië Overnachten in Engeland
Rondreizen in Schotland Reisstekkers voor Engeland
Hadrian's Wall Path. Veerboten van en naar Engeland
Hostels en jeugdherbergen Northumberland National Park
Low budget in Edinburgh Met een BritRail-pas door Schotland
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Groot Brittannië
Hadrian's Wall Path
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
kaart van Groot Brittannië
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact