rugzaktrips vakantie

Op reis met je mobieltje, tablet of E-reader

Altijd met een volle batterij onderweg

Met een powerbank kun je genoeg elektriciteit opslaan om daarmee later je telefoon, tablet of E-Reader mee op te laden. Een powerbank laadt je op via een stopcontact. In ongeveer vier uur is de powerbank vol.

Meestal kun je met een powerbank meerdere telefoons of tablets tegelijkertijd opladen. Daarvoor heeft een powerbank meerdere USB-aansluitingen. Het aantal USB aansluitingen verschilt per merk en type oplader.

De meest verkochte powerbanks op dit moment.

foto

Een powerbank van Xstorm met zonnecellen. Via een USB-kabel kun je een smartphone opladen.

Waar zijn deze opladers geschikt voor?

De opslagcapaciteit van powerbanks is tegenwoordig voldoende om je telefoon of tablet één of meerdere keren volledig op te laden. Dat is handig als je onderweg bent of als je na een dagje hiken niet uren bij een stopcontact wil zitten.

Als je veel apparaten wilt opladen moet je een powerbank kiezen met een zo hoog mogelijk vermogen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in mAh. Je kunt dus meer met een powerbank met een vermogen van 20.000 mAh dan met een powerbank van 10.000 mAh.

De meest verkochte opladers.

Het vermogen van een powerbank

Een oplader met een vermogen van 10.000 mAh is voldoende om één smartphone twee keer op te laden. Hoeveel apparaten je powerbank tegelijkertijd kan opladen is afhankelijk van het aantal USB aansluitingen en het vermogen.

Bij meer vermogen duurt het opladen van de powerbank zelf wel langer. Ook zijn powerbanks met meer vermogen groter en zwaarder.

Powerbank

De powerbank van Xstorm is één van de betere opladers met zonnecellen.

Dit kun je met een powerbank opladen.

Je kunt een powerbank gebruiken om je apparatuur tijdens je vakantie op te laden. Deze powerbanks zijn geschikt om de volgende apparaten op te laden:

opladers

Via deze kleine maar krachtige powerbank kun je twee apparaten opladen.

De powerbanks met zonnecellen.

Handig zijn ook de powerbanks met zonnecellen, de Powerbank Solar Chargers. Op niet al te bewolkte dagen kun je daarmee genoeg energie opwekken om één of meer mobieltjes mee op te laden.

Je kunt deze powerbanks uiteraard ook thuis opladen met een stekker. Dat gaat veel sneller dan met de zon.

Sommige versies hebben een ingebouwde zaklamp. Dat is handig als je gaat kamperen.

Een goed merk voor powerbanks met zonnecellen is Xstorm. Andere merken zijn o.a. Trust, Puro, Samsung en Fresh 'n Rebel.

Powerbanks met zonnecellen

opladers

Enkele opladers met zonnecellen, de Solar Chargers.

Opvouwbare zonnepanelen

Als je kampeert en niet altijd voor langere tijd in de buurt van een stopcontact bent kun je overwegen een opvouwbaar zonnepaneel mee te nemen. Je hangt het zonnepaneel aan je tent met een powerbank en in de avond kun je je mobieltje opladen.

Thuis kun je de zonnepanelen voor het raam hangen om je mobieltje en powerbank op te laden. De zonnepanelen kun je het hele haar door thuis gebruiken.

Bij BOL.com kun je een aantal opvouwbare zonnepanelen vinden. Zoek bij de Elektronica op de woorden Solar Panel.