rugzaktrips vakantie

Goedkoop rondreizen in Schotland.

Als je van rondreizen, hiken of fietsen houdt is Schotland een leuke bestemming voor een vakantie. De steden Edinburgh en Glasgow ken je misschien al maar meer noordelijker is ook Inverness een bezoek waard.

Inverness ligt vlakbij Loch Ness en is de toegangspoort tot de Schotse Hooglanden. Overnachten in Schotland kan heel goedkoop zijn.

Groot-Brittannië.

Overnachten GB Veerboten GB

Rondreizen in Schotland.

Schotland heeft een prachtige natuur met ruige bergen, diepe meren en veel ruïnes van kastelen. Als je van hiken of fietsen houdt moet je hier zijn. Bezoek de Glens (de valleien), de Bens (de bergen) en de Lochs (de meren) van de Highlands.

Schotland is ook heel geschikt voor een autovakantie. Met de veerboot vaar je van IJmuiden naar Newcastle.

De stad Inverness, ongeveer 10 km van Loch Ness, is een leuke plaats om je reis door de Schotse Hooglanden te beginnen.

De lochs van Schotland.

Er zijn veel bijzondere lochs in Schotland en als je in Inverness bent moet er zeker een paar bezoeken. Enkele bekende lochs in Schotland zijn Loch Ness, Loch Oich, Loch Lochy, het grote Loch Lomond en Loch Linnhe. De kleinere meren herken je aan het woord Lochan in de naam.

Als je van fietsen, kanovaren of lopen houdt dan kun je de langeafstandsroute Great Glen Way tussen Fort William en Inverness hiken, fietsen of kanovaren.

Tip: Inverness ligt maar 50 km van Cairngorms National Park. Hier kun je rondtrekken, fietsen en mountainbiken. Het is een prachtig gebied met bergen en lochs.
Neem de trein in Inverness naar de plaatsen Kingussie en Aviemore in Cairngorms National Park.

Inverness en Loch Ness.

Vrij kamperen in Schotland

In Schotland kun je gratis kamperen als je toestemming hebt van de eigenaar. Als je een leuke plek gevonden hebt voor je tent ga je gewoon naar het dichtstbijzijnde huis om te vragen of je er mag kamperen.

Je mag overigens in Schotland nooit in een National Park je tent opslaan.

Er zijn overigens ook genoeg kleine campings waar je een tent kunt opslaan.

Kamperen in Schotland.

Schotland Loch

Een loch in Cairngorms National Park, ongeveer 50 km ten zuiden van Inverness.

Gratis overnachten in de Highlands.

In de meest afgelegen streken in Schotland staan trekkershutten, de Mountain Boothies. Vaak zijn dit afgelegen huizen waarvan de deur altijd open is. Je mag hier gratis overnachten als er plaats is.

Je moet er overigens niet op rekenen dat er water is dus neem zelf water mee.
Reserveren is niet mogelijk.

De gratis trekkershutten in Schotland.

Highland Games

De Highland Games in Inverness is in juli.

Hiken Schotland

De veerboten naar Noord-Ierland

Vanuit de haven van Douglas op Isle of Man en vanuit de haven van Cairnryan vertrekken veerboten naar Belfast. De overtocht tussen Schotland en Noord-Ierland duurt tussen de twee en drie uur.

De eilanden bij Glasgow.