rugzaktrips vakantie

Op vakantie in Afrika.

Reizen in Marokko

In Marokko zijn tegenwoordig veel hotels te boeken tegen redelijke prijzen. In Marokko kun je overnachten in de oude binnenstad, de Medina. Hier zijn historische huizen die omgebouwd zijn tot een hotel (de "Riads").

Riads zijn historische panden met een binnenplaats, met vaak ook een fontein. Beneden is een salon waar je wordt ontvangen en de mooie kamers zijn vaak heel sfeervol. Ooit woonden hier de welgestelden maar tegenwoordig kun je er vaak goedkoop een kamer huren.

Plaatsen als Marrakesh, Fez en de badplaats Essaouria zijn typisch plaatsen voor een overnachting in een Riad.

Goedkoop reizen en overnachten in Marokko

Vervoer naar Marokko

Als je met het vliegtuig naar Marokko vliegt zul je waarschijnlijk aankomen in Casablanca.

Als je vanuit Spanje met de veerboot wilt oversteken kun je vanuit het Spaanse Algeciras de veerboot naar Tanger nemen.

Een mooie plaats voor een tocht op een kameel in de woestijn is Merzouga.

Leuke plaatsen in Marokko

kaart van Marokko

Reizen in Tunesië.

Tunesië is een geliefd vakantieland voor een zonvakantie aan het strand. Reisbureaus bieden pakketreizen aan naar de resorts aan de kust. Het is echter ook een prachtig land om in rond te reizen.

Populaire vakantiebestemmingen in Tunesië zijn het eiland Djerba en de stranden van de badplaatsen Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui. Als je wilt rondtrekken in de buurt van de Sahara dan kun je de oases Tozeur en Douz een goed reisdoel. Vanuit deze oases kun je de Sahara intrekken.

Hotels in Tunesië

De badplaats Hammamet in Tunesië.

De badplaats Hammamet in Tunesië.

Rondreizen in Tunesië.

Tussen deze oases ligt het opgedroogde zoutmeer Sjott el-Djerid. Met wat geluk kun je hier fata morgana's zien.

Een aanrader in de buurt van Tunis zijn de ruïnes van Carthago. Carthago werd in 149 voor Christus door de Romeinen verwoest maar uiteindelijk door hen ook weer opgebouwd. Carthago ligt ongeveer 10 km ten oosten van Tunis.

Reizen in Zuid-Afrika

De belangrijkste steden in Zuid-Afrika zijn Kaapstad en Johannesburg. Beide steden hebben een internationaal vliegveld. Vooral Johannesburg heeft een hoog criminaliteitscijfer. Vlakbij Kaapstad liggen een aantal populaire bezienswaardigheden als de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland.

Het meest bekende nationale park van Zuid-Afrika ligt op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Dit is het bij toeristen populaire Krugerpark (het Kruger Nationaal Park).