rugzaktrips vakantie

Goedkoop reizen in Bulgarije.

Bulgarije is al jaren één van de goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa. Als je een beetje rustig aan doet kun je heel goedkoop door Bulgarije trekken. Een toeristisch hotel in Sofia of aan de Zwarte Zee zal echter minder goedkoop zijn.

Populaire bestemmingen in Bulgarije zijn Sofia en de badplaatsen aan de Zwarte Zee.

badplaats

De badplaats Sunny Beach Resort ligt aan de Zwarte Zee tussen Bourgas en Varna. Er zijn meer dan 130 hotels en er is een waterpark met veel attracties.

Vakantie in Bulgarije.

Bulgarije is voor één derde bergachtig en ligt aan het strand van de Zwarte Zee. Het land heeft een continentaal klimaat dat wat milder is door de invloed van de Zwarte Zee. Bulgarije is een goedkoop vakantieland en je kunt er goed hiken, paardrijden, skiën, zeilen en raften.

In de hoofdstad Sofia kun je goedkoop shoppen en uitgaan.

Overnachten in Bulgarije.

Overnachten

De hotels, pensions en hostels in Bulgarije.

In de meeste grote steden zijn wel hotels te vinden. Langs de kust zijn hotels vaak niet fraai en het aanbod is beperkt. Je kunt ook bij particulieren kamers huren. Overal vind je bordjes met 'Penzion' of 'Zimmer Frei'.

De hostels zijn in Bulgarije heel goedkoop. Zelfs in Sofia kun je onder de 25 euro gemakkelijk een kamer voor twee personen vinden.

kaartjes Dagtrips, vervoer en excursies in Bulgarije.

Bulgarije.

OV Bulgarije

Reizen in Bulgarije.

Kamperen in Bulgarije.

Er zijn veel campings langs de kust en in het Vitoshagebergte. Vaak zijn de campings eigenlijk bungalowparken met houten huisjes en trekkershutten. Met het sanitair is het vaak behelpen. Vrij kamperen is in Bulgarije verboden.

Een grappige video (3 min) over Bulgarije.

Dagtrips, vervoer en rondleidingen in Bulgarije.

Low Budget in Bulgarije.

Bulgarije is als vakantieland zeer goedkoop. Al jaren is het land de goedkoopste vakantiebestemming van Europa. Voor eten, drinken, openbaar vervoer, toegangskaartjes en taxi's betaal je bijna de helft van wat het hier zou kosten. Luxueuze hotels zijn er echter wel duurder.

Je budget is afhankelijk van de luxe die je wilt. Als je kiest voor goedkope slaapplaatsen kun je zeer goedkoop door Bulgarije reizen.

Bulgarije

Strand bij Ravda

Wat te doen in Bulgarije.

  • Van december tot april kun je goed skiën in Bulgarije. Er zijn verschillende wintersportgebieden. Niet zo luxe als elders in Europa maar wel goedkoop. In de buurt van Sofia vind je de resorts Vitosha en Borovets in het Rilagebergte. Rugzaktoeristen gaan vaak naar Pamporovo in de buurt van de grens met Griekenland.
  • De hoofdstad van Bulgarije, Sofia, is een bezoek waard.
  • Badplaatsen aan de Zwarte Zee zoals Varna zijn populair.
  • Het Nationaal Park Pirin, het Rodopigebergte en de Stara Planina zijn geschikt om in te wandelen en te trekken.