rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie in Nederland

Op vakantie gaan in Nederland kan goedkoper zijn dan een reis naar een verre bestemming. Je hebt als je in Nederland blijft immers minder reiskosten.

De kosten voor een overnachting en andere verblijfskosten blijf je echter houden. Als je lang op vakantie wilt kan een vakantie in Azië goedkoper zijn dan een vakantie in Nederland.

Hostels en nationale parken

kaartjes

Goedkoop overnachten in Nederland

In de grote steden zijn naast vele luxe hotels ook vriendelijk geprijsde budgethotels te vinden. Buiten de grote steden vind je veel goedkope hotels.

Via een online boekingscentrale een hotel, hostel of vakantiehuis boeken is over het algemeen goedkoper dan rechtstreeks boeken. Ook een reservering annuleren is meestal gemakkelijker.

Overnachten in Nederland

Overnachten

De badplaatsen in Nederland

Nederland heeft een lange kust met veel stranden en in het noorden hoge duinen. Badplaatsen op de Waddeneilanden en in Noord- en Zuid-Holland en Zeeland trekken op zonnige dagen dan ook veel bezoekers.

In een aantal badplaatsen kun je overnachten in goedkope hostels en pensions.

badplaatsen

Enkele populaire toeristische bestemmingen in Nederland

Kamperen in Nederland.

Vrij kamperen is in Nederland niet toegestaan. Er is echter volop gelegenheid om bij de boer te kamperen.

Als je liever niet naar een camping wilt kun je gaan paalkamperen in de bossen. Op een aantal plaatsen in diverse natuurgebieden kun je gratis kamperen. Ook zijn er in Nederland zo'n 140 erkende natuurcampings langs trails en fietsroutes.

Goedkope attracties in Nederland.

In Nederland zijn veel attractieparken. Vaak kun je kaartjes goedkoper kopen bij winkelketens als AH of de Hema. Ook online zijn kaartjes meestal goedkoper dan bij de kassa.

Naast veel pretparken heeft Nederland ook veel natuur. Activiteiten zijn zeilen, windsurfen, wadlopen, schaatsen, zwemmen en natuurlijk fietsen.

kaartjes Kaartjes voor de attracties.

Populaire badplaatsen in Nederland

Biesbosch

Huur eens een boot of kajak in de Biesbosch.
Tip: Op sommige eilanden is een boerderijcamping.

Low budget in Nederland

Als je alleen patat eet, in hostels slaapt, niet gebruik maakt van het openbaar vervoer en geen toegangskaartjes koopt, dan ben je in Nederland toch al gauw zo'n 45 Euro per dag kwijt. Om geld te besparen kun je een fiets meenemen, een museumkaart kopen en de horeca te mijden door meer te picknicken.

Als je langere afstanden binnen Nederland met de trein reist kun je eerst gaan online en offline zoeken naar goedkope kaartjes. De NS heeft regelmatig kortingsacties voor reizen binnen Nederland.

Bijzonder overnachten

Amsterdam

Op het gratis toegankelijke dak van NEMO heb je een prachtig uitzicht over de stad.